RAF it days

17.03.2014.

U organizaciji Računarskog fakulteta iz Beograda i Kancelarije za mlade grada Beograda, u martu 2014. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održaće se IT seminar „RAF it days 2014“.

Seminar je namenjen talentovanim učenicima srednjih stručnih škola i gimnazija iz Republike Srbije čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa. Prijava za učešće na seminaru se podnosi elektronskim putem na zvaničnom sajtu (www.rafitdays.com) i sastoji se iz upitnika (osnovne informacije o učesniku), testa koji sadrži klasična teoretska pitanja, zadatke i algoritamske probleme. 

 

Ciljevi seminara su promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Tema

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije. Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Partneri seminara održaće predavanja i na teme održivog razvoja i zaštite životne sredine kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete. Biće organizovane i radionice (WEB programiranje i Računarske mreže) na kojima će učesnici na računarima imati priliku da, uz asistenciju nastavnog osoblja Računarskog fakulteta, unaprede svoja postojeća znanja.

Neke od tema o kojima će biti reči na seminaru su:

 • Virtualizacija
 • Veštačka inteligencija
 • Funkcijsko programiranje
 • Bezbednost i zaštita
 • Mobilna tehnologija
 • Web servisi
 • OpenSource alati i njihova primena
 • Project management
 • Primena informacionih tehnologija i razvojnih sistema u industriji
 • Uticaj Internet medija na razvoj čovečanstva
 • Pisanje CV-a i priprema za razgovor za posao

Predavači

Predavači na seminaru su stručnjaci zaposleni u društveno odgovornim institucijama i kompanijama koji osim akademskog poseduju i veliko praktično iskustvo. Programom je predviđeno održavanje okruglog stola na temu razvoja informatičkog društva u Srbiji, u okviru kojeg će učesnici biti u prilici da razgovaraju sa gostima iz zemlje i inostranstva.

Registracija

Rok za podnošenje prijave je 17. mart 2014. godine u 20:00 h. Učešće za 40 odabranih učenika je besplatno, a učesnicima iz unutrašnjosti je obezbeđen smeštaj.

Možete se prijaviti ovde.

Korisni linkovi

Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu seminara www.rafitdays.com.

Dodatne informacije

IT seminar “RAF IT Days” organizuje se treći put pod istim imenom, a preteča ovog seminara je bio seminar „IT Open Days“ u čijoj je organizaciji takođe učestvovao Računarski fakultet. Dosadašnje seminare su podržali: Ambasada Izraela, Privredna komora Beograda, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Infostud, AIESEC, Radio Beograd 2, Svet Kompjutera, Internet Ogledalo, Portal Srednje škole, IBM, Assecco, Oracle, Adobe, Belit, CET, Računarska gimnazija, Prelovac media, Crater Studio, HSM informatika, WhiteCitySoft, Micom, Media Education Centar, Microsoft, Turistička organizacija Beograda, FormatPC, Google, ECDL, Tantrum Solution LTD, PortaLibris, i dr.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR