Rails Girls Beograd #4

06.06.2015. – 07.06.2015.

Četvrta Rails Girls Beograd radionica planirana je za 6. i 7. jun u prostorijama Gnezda-inkubatora za razvoj preduzetništva Kancelarije za mlade Beograda koje se nalazi na 6. spratu Beograđanke. 

Rails Girls Beograd kao deo globalne RG inicijative (http://railsgirls.com/) nastavlja održavanje radionica namenjenih devojkama i ženama koje žele da se oprobaju u programiranju koristeći Ruby on Rails web platformu za razvijanje aplikacija.

Ovo je prilika za sve učesnice da naprave svoje prve korake u programiranju ili da se prvi put susretnu sa Ruby programskim jezikom.

Ideja Rails Girls dešavanja je usmerena na ohrabrivanje devojaka da zakorače u IT svet. Tokom radionice učesnice savladavaju početne korake u programiranju koristeći Ruby jezik i Rails, otvorenu platformu za brzo kreiranje web aplikacija. Nakon radionice uz samostalni rad, ali i konstantnu podršku mentorki, mentora i grupe, mogućnosti koje im se otvaraju su brojne-od kreiranje novih aplikacija, poboljšanja sopstvenih postojećih projekata, bavljenja ovim kao hobijem, pa sve do zaposlenja.

Ova radionica značajna je i zbog toga što će nakon njenog održavanja, uz nekoliko dodatnih okupljanja, učesnice koje najviše budu napredovale imati priliku da dobiju praksu u softverskoj firmi TNation iz Beograda, kao i mogućnost zaposlenja nakon isteka prakse.

Kao i do sad, biće formirane grupe učesnica koje će zajedno sa mentorima i mentorkama proći kroz osnove programiranja i naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda. Za prijavu na radionicu ne postoji starosno ograničenje, a ni prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno. Prvi dan je predviđen za instaliranje programa i međusobno upoznavanje, ali i prilika da čujemo polaznice sa prethodnih radionica i njihova iskustva nakon učestvovanja u RGB radionici, dok će drugog dana započeti celodnevni rad u grupama. Za radionicu su pored motivacije potrebni i laptop ili netbuk.

Uoči zatvaranja prijava Rails Girls Beograd zajednica će se predstaviti na predstojećoj IT konekt konferenciji, 24. maja, te je to odlična prilika da dođete i čujete više o RGB aktivnostima i dosadašnjim radionicama.

Registracija

Učešće u radionici je besplatno, a prijave za 4. RGB radionicu su otvorene do 25. maja na sajtu railsgirls.com/beograd.

Nakon radionice u Beogradu, Rails Girls će po drugi put biti održana i u Novom Sadu.

Korisni linkovi

Pored zvaničnog sajta www.railsgirls.com/beograd možete ih pratiti i kontaktirati i putem Facebook stranice https://www.facebook.com/RailsGirlsBeograd i Twitter naloga @RailsGirlsBg, ili im pisati na railsgirlsbeograd@gmail.com.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR