Rails Girls Beograd radionica u julu- od ideje do aplikacije

30.06.2017. – 01.07.2017.

Rails Girls zajednica u Beogradu će ponovo u julu okupiti devojke i žene koje žele da savladaju osnove web programiranja koristeći Ruby on Rails. Istoimena dvodnevna radionica biće održana u Startit centru u petak i u subotu, 30. juna i 1. jula. 

Uobičajeno letnje izdanje RGB radionice ovog puta u izmenjenom obliku. Pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi. Tog dana će i razgovarat o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima. Intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima.

Kao i do sada, zahvaljujući entuzijazmu grupe RoR developera/ki koji će činiti mentorski tim, učesnice će imati priliku da steknu nova znanja kroz rad na razvoju jednostavnih web aplikacija u timovima. Nekima od njih, ovo će ujedno biti i prvi susret sa web programiranjem i ovaj događaj nastoji da ih podstakne da u budućnosti nastave da uče i samostalno istražuju ovu oblast. Za nešto iskusnije, Rails Girls radionica je svakako dobra šansa za upoznavanje sa Ruby on Rails-om. Stoga je ovaj program namenjen svim devojkama i ženama bez ograničenja u pogledu iskustva, znanja ili broja godina.

Treba imati u vidu da ovakav tip programa ne predstavlja instant kurs koji će polaznice pretvoriti u nove developerke, ali će im svakako omogućiti da prve i često najteže korake u učenju nove tehnologije savladaju uz podršku mentorskog tima i drugih učesnica. Za one koji nakon radionice nastave sa učenjem i radom, Rails Girls zajednica i njen mentorski tim su tu da im pomognu u tom procesu.

U skladu sa željom za sticanjem novih znanja, ovogodišnje izdanje Rails Girls Beograd radionice biće realizovano uz podršku LearnUpon-a, najbrže rastućeg sistema za upravljanje online učenjem, a u organizaciji Spacevent-a.

Registracija

Prijave za radionicu biće otvorene od utorka, 20. juna do ponedeljka, 26. juna u ponoć!

Korisni linkovi

Više informacija o  RGB radionici možete pronaći na RGB sajtu, kao i na društvenim mrežama FB, TW i IG kao i uz #railsgirlsbeograd

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR