RS Nacionalni domen – Pravo mesto za e-poslovanje u Srbiji – Zoran Perović

22.04.2009.

Zoran Perović je ispred RNIDS-a održao predavanje o .rs domenu. Ne znamo šta konkretno da kažemo o ovom predavanju, osim da je održano čisto da se publika podseti da postoji nacionalni domen. E-poslovanje je pomenuto u poslednjoj rečenici predavanja, tako da iz ovog predavanja nismo mogli da zaključimo kako je .rs domen pravo mesto za e-poslovanje?

 

Uz osnovne podatke o RNIDS-u, došli smo do statistike da je registrovano 50.000 domena, i da je 75% .rs domena obnovljeno. Najavljene su i jake marketinške aktivnosti za promociju nacionalnog domena, budući da postoji jaka konkurencija u vidu TLD domena koji su jeftiniji za krajnje kupce.

Izneta je i činjenica da zaostajemo u odnosu na zemlje u okruženju (Mađarska, Hrvatska, Slovenija), i poziv da se više koristi .rs domen.

Autor: Vladimir Trkulja

2 komentara

22.04.2009. @ 14:46

600 000 dial up naloga!! interesantno ili nije?? pitam se!! jos jednom rezime je statistika nasa dika sto hoce to da i naslika..

e-trgovina jos jednom mesto statistickih prezentacija..ne volem ih

23.04.2009. @ 00:48

Ja ne mogu drugaciej da tumacim postupke RNIDS osim kao nameru da se mala klika koja stoji iza nejga obogati. S jedne strane su stavili nenormlano visoku i nicim opravdanu cenu RS domena a sa druge strne rasipaju ogroamn novac do koga su dosli na sve i svasta samo da im zavrsni racun ne bude opet u preteranom plusu.

Kad li ce vec jednom nasi mediji da pod lupu stave RNIDS kao organizaciju koja je nastala manipulacijom i koja je skolski slucaj zloupotrebe tranzicije za trpanje novca u nekoliko privatnih dzepova?

Svrha ovog predavanaj je bila samo u tome da se u izvestaje stavi kao jos jedna stvak na koju je postroseno ko zna koliko novca u navodnoj jakoj marketinskoj kampanji.

Teza im je stvarno sjajna, kao kampanjom ce da ubede ljude da treba da placaju skupe RS domene umesto da kao sav normalan svet koriste medjunarodne koji su em jeftiniji em marketinski mnogo kvalitetniji, i na to trose urpavo novac koji su prikupili ucenjujuci ljude da registruju .RS domene.

Zar im nije jednostavniji marketing da prosto spuste cene i svedu ih na razuman i opravdan nivo i tako pridobiju ljude da ih kupuju. Em ce imati vise registrovanih domen, em nece imati na kraju godine nenormalno veliki profit koji nemaju na sta da potrose.


DODAJ KOMENTAR