Share Conference 2011

07.04.2011. – 09.04.2011.

Ozbiljno dobra stvar se dešava od 7. do 9. aprila 2011. godine u organizaciji ekipe koja je odgovorna za Exit festival. Miks dobrih stvari – Internet i društvenih aktivista, umetnika koji se bave novim medijima i muzičara, program koji će nakon dnevnih dešavanja posetioce preseliti u beogradske klubove – najavljujemo Share Conference u Beogradu.

 

Lajnap

by day ekipa:

 • Sam Graham Felsen – Barack Obama web PR team
  Glavni bloger predsedničke kampanje Baraka Obame 2008. godine. Nakon velikog uspeha u kreiranju marketinških strategija, postao je gostujući predavač na mnogim univerzitetima uključujući i Harvard na kome je strudirao društvene nauke.
 • Rafe Kaplan – Google
  Softverski inženjer i lider u razvoju web aplikacija. Dugogodišnjie iskustvo u Google-u učinilo ga je jednim od vodećih svetskih eksperata za ovu oblast. Radeći u Google AppEngine sektoru, podučavao je tehnikama informacionog menadžmenta i razvijao je nove protokole i modele za upravljanje datotekama
 • Bruce Sterling
  Američki pisac naučne fantastike i rodonačelnik književnog pravca cyberpunk. Objavljivanjem antologije “Mirrorshades” 1986. definisao je kanone ovog žanra. Osnivač je tehno-ekološkog pokreta Viridian Design Movement koji odbacuje postulat ekoloških organizacija da je povratak prirodi pravi put za očuvanje životne sredine, zbog čega je nailazio na oštru kritiku.
 • Amelia Andersdotter – Pirate Party
  Predstavnik Piratske Partije u Evropskom parlamentu. Njene političke ambicije su promena zakona o autorskim pravima, rad na izbalansiranom pristupu privatnosti informacija i podsticanje građanskih prava u digitalnom okruženju.
 • Joe White – RJDJ
  Inženjer zvuka i stručnjak za programiranje u realnom vremenu. Ova tehnika se upotrebljava u živim nastupima, performansima i VJ-ingu i podrazumeva upotrebu kamera, robota i povezivanje sa sajtovima. Programiranje u ovoj oblasti blisko je iskustvu upravljanja stvarima u realnom kontekstu.

by night ekipa:

 • Beardyman
  Nenadmašivi beatbox majstor. BBC ga naziva kraljem zvuka i vladarem ritmova. Ovaj Londonski muzičar, svoje nepčane veštine razvijao je još od treće godine, pošto ga je beatbozer Rhazel impresionirao svojim nastupom. Sve to je dovelo do titule UK beatbox šampiona, koju je odbranio i naredne godine, što je prvi slučaj u istoriji beatbox takmičenja.
 • Jamaica
  Bezobrazno privlačni rok duo sa stilom, ranije poznati kao Poney Poney, čiji su prvi album producirali Xavier de Rosnay i Peter Franco. Razbijanjem akorda klavira ili akustičnih gitara, kao i oživljavanjem solaže na gitari, oni su stvorili zvuk koji je tačka spajanja opsesija grandžera sa vlažnim snovima rokera.
 • Carl Craig – Planet E
  Predvodnik i vizionar druge generacije detroitske scene – Carl Craig, predstaviće se publici u dva navrata. Proslavljajući dvadeset godina postojanja svoje nezavisne izdavačke kuće “Planet E”, u okviru dnevnog programa govoriće o 20 ključnih momenata u istoriji ove čuvene etikete.
 • Fabio
  Drum and bass DJ I producent. Na muzičkoj sceni opstaje više od dve dekade I stekao je status legende sa opravdanim razlogom. Počeo je svoju karijeru na Pirate Radio osamdesetih I istraživao je žanrove od dubstepa, hip hopa, ranog hausa I drum and bassa.
 • Minitel Rose
  Francuski elektro trio Minitel Rose se vratio u igru! Dve godine posle prvog albuma Rafael, Romain I Quentin su se udružili sa K7! Records. Jednostavno, ali sofisticirano, retro, futurističko, pozitivno, romantično! Samo par, u njihovom slučaju nimalo pretencioznih reči, koje vam padnu na pamet kada pokušate da objasnite njihov zvuk.
 • Does It Offend You, Yeah?
  Tek što su završili sa snimanjem novog albuma, britanski elektro-rok sastav “Does It Offend You, Yeah?” kreće na veliku turneju. Obožavaoci ih tretiraju kao naslednike tradicije legendarnog Daft Punk-a, a svojim tvrdim nastupima uz radikalnu upotrebu sintisajzera i povremeno demoliranje zvuka, DIOYY unose dinamičnost na alternativnu scenu.
 • Ikonika – Gun
  Lepa Ikonika je producent i DJ iz Velike Britanije, čije ime najčešće vezujemo za dubstep i čuvenu izdavačku kuću Hyperdub. Njen debi singl, “Please/Simulacrum” je izašao 2008 na Hyperdubu, nakon čega su usledila brojna izdanja na matičnom lejblu, ali i na Planet Mu i Warpu.
 • Rustie Rimming Show presents:
  Imperija elektronske muzike WARP records, imaće svog predstavnika na festivalu. Pre nego što je postao producent – Rustie je bio veliki obožavalac ove etikete.

Pogledajte kompletan program.

Lokacije

Dom Omladine

Na par koraka od Trga Republike nalazi se Dom Omladine, jedna od najvažnijih kulturnih ustanova Beograda. Osnovan je kao centar alternativne kulture, a već skoro 50 godina promoviše programe za mlade u sferi savremene umetnosti, novih medija i muzike.

GUN CLUB

Novi klupski i koncertni prostor Gun, preko dana funkcioniše kao streljana. Bezbedna klima i prostran podijum noćnog kluba, za svoje kratko postojanje već su generisali specifičnu populaciju posetilaca.

Klub ENERGIJA

Smešten između dva uska ulična prolaza u strogom centru grada, klub Energija zaista teži da u sebe fokusira energiju beogradske techno publike. Neobična dinamika prostora pravi i deo kluba koji i nije toliko bučan i može da posluži za ćaskanje.

THE TUBE

Tube je po enterijeru najnapredniji klub u Beogradu. Duguljast podijum, sa mnogo uskih prolaza, kombinacija drveta, betona i metala, koji pored estetske funkcije i izoluju ovaj klub od komšija u strogom centru grada. Stog po izgledu, The Tube organizuje vrlo usmeren program elektronske muzike.

KC Grad

Kulturni centar Grad je od starog industrijskog magacina postao popularno beogradsko okupljalište mladih. Neki ga nazivaju klubom, neki izložbenim prostorom ili centrom za modna dešavanja. Ova otvorena institucija svoju prostornu svrhu prilagođava svim potrebama savremenih izlagača, umetnika i muzičara.

20/44

Brod 20/44 je noćni bar na vodi. Nalazi se u nizu splavova na Savi koji ne nudi mnogo kvalitetnog zvuka kakav ovaj klub pruža. Sa stepenica vas dočekuje nadvijena statua Majkl Džeksona i ako očekujete pop atmosferu, može vas zadesiti.

Ufur

Paket ulaznica za SHARE conference, odnosno SHARE narukvica, omogućava prisustvo svim dešavanjima dnevnog programa u Domu Omladine, kao i ulaz na sve događaje u svim klubovima tokom noći. Pored narukvice, biće moguće kupiti i ulaznice za pojedinačne događaje na noćnim lokacijama, a informacije o pojedinačnim ulaznicama biće objavljene uskoro.

Ulaznice je moguće kupiti od petka, 25.02. u 12:00h, na www.gigstix.com

Cena ulaznice

 • 3.990 dinara (PROMO, ograničen broj)
 • 5.990 dinara (redovna cena)

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR