Simone Bordet o cometD projektu i Garbage Collector optimizaciji

24.05.2011.

Poštovana Java zajednico, a i šire, ovom prilikom JavaSvet vam predstavlja Simone Bordet-a, senior inženjera iz Italije i Java konsultanta. U svojoj poslovnoj poseti, našao je vremena da se obrati i svojim beogradskim kolegama 24. maja u 18:30 časova u prijatnom prostoru Kulturnog Centra Grad prenese svoja iskustva iz osvedočeno bogate karijere.

 

Teme i predavači

Simone Bordet je jedan od većih committera na projektu cometD, a učestvuje i u razvoju Jetty web servera. Takođe je pokrenuo Open Source projekat MX4J zasnovan na JMX tehnologiji, kao i Foxtrot koji iza sebe ima Swing framework.

U dva predavanja, Simone će nam približiti:

  • svoje učešće u razvoju cometD implementacije Comet protokola,
  • dok će tema njegovog drugog predavanja biti napredna optimizacija Garbage Collectora.

Projekat cometD donosi skalabilnu magistralu za razmenu događaja zasnovanu na HTTP protokolu koja koristi Ajax Push patern poznat pod imenom Comet. Comet protokol omogućava serveru da prosledi podatke (push) bez potrebe da klijent iste i zatraži. Najčešći primer upotrebe je web chat sistem.

Java platforma ja namenjena za širok spektar aplikacija – od malih apleta u browser-ima, do web servisa na klasterovanim serverima. Upravljanje memorijom je bitni aspekt u potrazi za performansama i direktno zavisi od okruženja u kom se softver izvršava. Odabir pravog garbage collectora i njegovo fino podešavanja je često neophodan korak na putu do uspeha.

Prijave

Sve u svemu, odlična prilika da čujete dve zanimljive priče, možda popričate sa nekim bivšim kolegama i zašto ne – uspostavite novu saradnju! Pridružite nam se u Kulturnom Centru Grad, 24. maja u 18:30 časova, kako bi u opuštenoj atmosferi iz prve ruke čuli iskustva sa fronta Java razvoja.

Prijava prisustvovanja je na sajtu JavaSveta.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR