Vanredna skupština RNIDS-a je sazvana sa ciljem da se usvoji budžet za 2010., odluči period za produženje YU domena koji ce se tražiti od ICANN-a, ponovo preći pitanje dokumentacije i transparentnosti i drugi predlozi Zorana Torbice, uključujući preispitivanje kampanje ‘Želim RS‘. Skupština je organizovana u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu.

 

Pored usvajanja mera za dodatnu transparentnost u radu RNIDS-a i odluke da se od ICANN-a zatraže 2 godine produžavanja YU domena, najinteresantniji deo je bio na kraju kada se (ponovo) diskutovalo o ukidanju obaveznog dostavljanja skenirane dokumentacije. Ova (IMHO) besmislica je konačno ukinuta, a na moje lično zadovoljstvo sam imao čast da glasanjem ispred Loopije doprinesem ovome. Ipak niko nije bio zadovoljniji od predlagača ove mere, Zorana Torbice, koji je poručio šampanjac za celu skupštinu. Više o toku diskusije i epilogu glasanja možete videti iz fotografija i u video snimcima ispod teksta.

Kako se vreme na koje je sala bila zakupljena primicalo kraju, nije bilo mogućnosti za potpuniju diskusiju o kampanji koja je podigla dosta prašineŽelim RS. Prisutni su mogli da vide prezentaciju o kampanji (prepunu teksta, nečitljivu na projektoru) i da čuju u šta bi se ista razvila da nije bilo toliko ‘hejta‘ (čuli smo i insinuacije da postoje plaćeni lobisti protiv RNIDS-a?!).

Inače je u planu bilo i da se prave stripovi kao što su oni što izlaze u Blicu (Ivica Dačić: Ratko Sakriven?, Karla Del Ponte: Republika Srpska…), ne bi li se postigao viralni efekat. Takodje smo mogli da čujemo i predlog za slogan RNIDS-a: Za svaki DOMEN INTERNETovanja

Share and Enjoy:

Tags:

Autor: vukasin