Social Change Hackathon

01.10.2012. – 01.11.2012.

Organizacija SEE ICT iz Beograda uz podršku Instituta za održive zajednice i USAID-a organizuje u oktobru 2012. „Hakaton za promene“ – maraton od 48 sati razvoja društveno korisnih mobilnih i veb aplikacija koji promoviše nove tehnologije i inovaciju u službi aktivizma.

Pozivamo dizajnere i developere iz cele Srbije da se prijave za učešće na projektu.

Hakaton je prilika da se oprobate u razvoju aktivističkih mobilnih i veb aplikacija kojima rešavamo konkretne društvene probleme

 

Razvijaćete nešto potpuno originalno, za svoju dušu, sa zanimljivom novom ekipom, u neobičnom okruženju i kreativnoj atmosferi, uz puno zabavnih aktivnosti, energetskih pića, brze hrane, čokolada i sličnih zanimacija.

Reč je o drugačijem iskustvu rada i zabave od 48 sati, ako ste upali u rutinu sa poslom, pobećićete od nje, a ako niste, moćićete da rešavate jedan interesantan i potpuno drugačiji problem.

U razvoju ćemo koristiti Facebook, Twitter, Google Maps API i sve druge izvore koji su nam dostupni. Možemo da pravimo iOS, Android aplikacije, veb aplikacije, igre i druga inovativna rešenja.

„Social Change Hackathon“ se dešava tokom oktobra i novembra 2012, kroz tri ključne aktivnosti, to su:

– Uvodna radionica za upoznavanje i kreiranje početnog koncepta aplikacija

– 48-časovni Hakaton na kome će same aplikacije biti razvijane

– Specijalno izdanje Mobile Monday događaja, predstavljanje rezultata projekta

Za inspiraciju i ideju o tome šta vam Hakaton može pružiti pogledajte šta pravimo i primere društveno korisnih aplikacija.

Rok za prijavljivanje je 10. septembar, a biće odabrano ukupno 40 učesnika. Učesnicima izvan Beograda biće pokriveni troškovi puta i smeštaja.

Tačni datumi i lokacije održavanja hakatona i radionice biće naknadno najavljeni.

Prijavni formular za developere

Prijavni formular za dizajnere

Više informacija: www.hakaton.rs

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

29.09.2012. @ 15:00

Nije mi jasno zašto takvih dešavanja nema i kod nas u Hrvatskoj, verujem da će druženje biti poučno i drugarsko! Lepi pozdrav 😉


DODAJ KOMENTAR