Sony Ericsson obline

28.04.2011.

Danas je Sony Ericsson predstavio tri nova Xperia telefona zasnovana na Android operativnom sistemu koja će u Srbiji postati dostupna tokom jula meseca – arc, neo i pro. Fokus ove kompanije je na potpunom multimedijalnom ugođaju njenih kupaca, te su ovi telefoni opremljeni tehnologijama koje omogućavaju snimanje i gledanje HD video zapisa na malom i velikom ekranu, fotografisanje u uslovima slabe vidljivosti, kao i vrlo zanimljivim dizajnerskim rešenjima, nazvanim human curvature.

Sony Ericsson Xperia promocija

 

Dvadesetak novinara je saslušalo Želimira Jurčića, direktora Sony Ericsson predstavništva u Srbiji koji je predstavio svaki od ovih telefona. Najviše vremena je posvećeno modelu Xperia arc, koji je njihov flagship za ovu godinu i koji se odlikuje specifičnim dizajnom, velikim ekranom i malom težinom. Tu je i čitav spektar naprednih funkcionalnosti, koji od arc-a prave jedan vrlo poželjan telefon. Nejasna je odluka da se izostavi frontalna kamera, no to je jedina zamerka koju sam uspeo da pronađem.

Neo je budžetirani arc – nema toliko dopadljiv dizajn, dolazi sa manjim ekranom i 320MB RAM-a (naspram 512 kod arc modela). Treći model – pro poseduje QWERTY tastaturu, što ga čini dobrim izborom za ljude koji ne vole da kucaju po ekranu. Hardverska specifikacija je slična neo modelu, a budući da preferiram fizičke tastature, ovo je uređaj sa kojim sam se najviše družio i koji bi fino mogao da nasledi moju Motorolu.

Svi telefoni dolaze sa čistim Android 2.3 OS-om, što je vrlo bitno jer omogućava praktično trenutno ažuriranje softvera na nove verzije, bez potrebe da se čeka da Sony Ericsson izbaci novu verziju svojih nadogradnji klot Androida. Loša vest je da zbog situacije u Japanu postoji problem sa dostupnošću delova, te se stiče utisak da je mogućnost kupovine ovih telefona u julu još uvek pod znakom pitanja.

Želimir je izneo i neke od zanimljivih informacija vezanih za strategiju kompanije Sony Ericsson, pre svega da sa trenutno treće pozicije i 26% tržišta Android uređaja planiraju da godinu završe na prvom mestu. Fokus kompanije je multimedija i srednji i viši cenovni rang uređaja, te je time tržišni udeo još respektabilniji.

Današnja promocija je bila zaista lepo osmišljena i organizovana, iako je čudno što nije obezbeđen izlaz na Internet za testirane telefone. Druženje je počelo u Teniskom centru Novak, gde se nalazila velika količina Sony Ericsson uređaja sa kojima je interakcija bila vrlo poželjna. Poredili smo mogućnost fotografisanja u mraku Xperia arc modela i svih ostalih telefona koje su prisutni imali, gledali slike sa telefona na TV-u, a zatim se uputili u VIP ložu i pratili meč na Serbia Open turniru.

 

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR