Start Conference

08.12.2012. – 09.12.2012.

Start konferencija, ujedno i takmičenje, održaće se 8. i 9. decembra na Fakultetu organizacionih nauka. Cilj konferencije je podizanje svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji operativni sistem Microsoft-a, dostupnog širokom broju različitih uredaja. Ovaj događaj je organizovalo Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku FON-a, Digitalne agende i brojnih sponzora. 

Program

  • Takmičenje u formatu hakatona održaće se paralelno sa konferencijom gde će se osam ekipa od po tri programera do 27 godina, takmičiti u razvoju Windows 8 aplikacija, zašta će na raspolaganju imati 24 sata. Windows 8 aplikacije mogu da se prave pomoću jezika: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Svim učesnicima je obezbeđen prostor za rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje i osveženje. Pobednike očukuju nagrade.
  • U okviru konferencijskog dela, učesnici će se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije upoznati sa Windows 8 operativnim sistemom, uspešnim start-up projektima u Srbiji, kao i primerima dobre prakse u primeni IT-a u našoj i susednim zemljama. Radionice će se održati u Zrenjaninu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu na tehničkim fakultetima.

Prijava za konferenciju

Konferencija su otvorena za sve, ali su prijave obavezne. Uskoro više informacija.

Prijavljivanje za takmičenje

Prijavu za učešće tima popunjava vođa tima (ili predstavnik tima). Prijava mora sadržati CV svih članova tima, koje je potrebno spakovati u jednu ZIP arhivu. Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Biće kontaktirani timovi koji budu prošli u uži izbor. Samom prijavom na takmičenje se ne garantuje učešće tima. Selekciju timova će obaviti organizator, zajedno sa prijateljima projekta.

Možete se prijaviti ovde.

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR