Startap radionica #6: Osnove razvoja HTML5 mobilnih aplikacija

26.05.2012.

U subotu 26. maja od 12h – 17h u KC Gradu će se održati radionica posvećena osnovama razvoja HTML5 mobilnih veb aplikacija, u sklopu serije Startap radionica koje pravi organizacija SEE ICT.

Startap radionice omogućava podrška Limunda kojima smo na ovom doprinosu razvoju domaće zajednice zahvalni.

Smartfonovi i tableti lagano postaju mejnstrim i pred programerima je pitanje da li praviti aplikaciju za iOS ili Android uredjaje. Umesto toga (ili uporedo sa tim) može se napraviti HTML5 veb aplikacija prilagodjena ovakvim uredjajima, koja se može koristiti na svim smartfonovima sa savremenim pregledačem.

 

Upravo je izrada ovakvih aplikacija tema šeste po redu Startap radionice, gde će učesnici imati priliku da nauče koji koraci se preporučuju u razvoju mobilne veb aplikacije, kroz koje faze je potrebno proći, te koje tehnologije se mogu iskoristiti za najefikasniji rad.

Radionica je namenjena svima koji žele da nauče da razvijaju mobilne veb aplikacije a od polaznika se očekuje da dobro poznaju HTML, CSS i JS, kao i da na svoje računare instaliraju potrebno radno okruženje. U praktičnom delu radionice će se koristiti Sencha Touch 2, a detaljnije informacije o ovom frejmvorku možete videti ovde.

Predavač i mentor na radionici će biti Bojan Djuričić, softver konsultant u Comtradeu koji se bavi dizajnom softverskih proizvoda (UX dizajn i frontend razvoj).

Važna napomena: usled forme događaja i želje da se osigura kvalitet vežbi broj mesta će biti ograničen i — prema našem iskustvu — dosta ispod interesovanja.

Zbog ovoga ćemo u prijavama imati jedno polje u kome ćemo sve zainteresovane zamoliti da nam kažu zašto bi baš oni trebali da učestvuju u radionici i kako im tema i vežbe mogu pomoći u daljem radu i razvoju projekata.

Potrebno je da sa sobom ponesete vaš računar (uputstvo za instaliranje razvojnog okruženja bi vam stiglo naknadno) radi učestvovanja u praktičnom delu radionice.

Prijave se primaju do utorka 22. maja u ponoć.

Kliknite ovde da biste popunili prijavu za radionicu →

Autor: Vukašin Stojkov


DODAJ KOMENTAR