Startap radionica #7: User Experience

30.06.2012.

U subotu 30. juna od 12h – 17h u Privrednoj Komori Beograda će se održati radionica posvećena Korisničkom iskustvu (User experience, UX) u sklopu serije Startap radionica koje pravi organizacija SEE ICT.

Startap radionice omogućava podrška Limunda kojima smo na ovom doprinosu razvoju domaće zajednice zahvalni.

Ovo izdanje startap radionice realizujemo uz partnerstvo sa Privrednom Komorom Beograda.

 

Pri kreiranju proizvoda se fokusirate na rešavanje odredjenog problema vaše ciljne grupe ali se pažnja mora posvetiti i načinu na koji oni interaguju sa njim, načinu na koji se osećaju dok ga koriste.

U pitanju je lakoća korišćenja, intuitivnost, nivo prijatnosti (ili ne) pri radu sa proizvodom, naprosto celokupnost iskustva korisnika, i cilj nam je sa ovom radionicom da učesnicima pomognemo da svoje proizvode prave na što bolji način koristeći se ustanovljenim UX principima i praksom.

Radionica je dakle namenjena svima koji prave ili žele da naprave svoj proizvod, nije nužno nikakvo posebno predznanje sem dobre volje i interesovanja da se nauče nove stvari. Prednost kao i na svim radionicama imaju studenti tehničkih fakulteta i programeri.

Predavač i mentor na radionici će biti Janko Jovanović (aka Janko At Warp Speed), dizajner korisničkog interfejsa i bloger iz Beograd.

Važna napomena: usled forme događaja i želje da se osigura kvalitet vežbi broj mesta će biti ograničen i — prema našem iskustvu — dosta ispod interesovanja.

Zbog ovoga ćemo u prijavama imati jedno polje u kome ćemo sve zainteresovane zamoliti da nam kažu zašto bi baš oni trebali da učestvuju u radionici i kako im tema i vežbe mogu pomoći u daljem radu i razvoju projekata.

Svi materijali za rad u radionici će vam biti obezbedjeni na licu mesta, a prijave se primaju do utorka 26. juna u ponoć.

Kliknite ovde da biste popunili prijavu za radionicu →

Autor: Vukašin Stojkov


DODAJ KOMENTAR