Startap Radionica #9: Amazon Web Services

10.11.2012.

Deveta iteracija Startap radionica SEE ICT-a će se održati u subotu 10. novembra u KC Gradu (Beograd), sa početkom u 12h, na temu Amazon Web Services za startape.

Startap radionice omogućava podrška Limunda kojima smo na ovom doprinosu razvoju domaće zajednice zahvalni.

Startap radionice podržavaju i Erste Bank Srbija i fondacija ove banke iz Beča GoodBee.

 

Startapima u ranoj fazi je veoma bitno da pronađu najefektivnije načine da izgrade i distribuiraju svoj proizvod sa stanovišta troškova. Amazon Web Services (AWS) je jedan od skupova usluga koje mladim startapima omogućavaju upravo to — velike mogućnosti u pogledu funkcionalnosti za mali deo cene koju bi zahtevala izgradnja i održavanje sopstvene infrastrukture.

Na radionici ćemo malo pričati o cloud computingu uopšteno i zatim dobro upoznati AWS servise i glavne benefite koje pružaju startapima, a na kraju ćemo prirediti i simulaciju rada sa ovim servisima u kojoj će i participanti moći da učestvuju.

Radionicu vodi Sonja Kesić, 26-godišnji softverski inženjer iz PSTecha koja ima bogato iskustvo u razvoju skalabilnih bekend sistema i razvoju i održavanju sistema na AWS-u.

Važna napomena: usled forme događaja i želje da se osigura kvalitet vežbi broj mesta će biti ograničen i — prema našem iskustvu — ispod interesovanja.

Zbog ovoga ćemo u prijavama imati jedno polje u kome ćemo sve zainteresovane zamoliti da nam kažu zašto bi baš oni trebali da učestvuju u radionici i kako im tema i vežbe mogu pomoći u daljem radu i razvoju projekata.

Svi materijali za rad u radionici će vam biti obezbedjeni na licu mesta, a prijave se primaju do srede 7. novembra u ponoć.

Kliknite ovde da biste popunili prijavu za radionicu →

Autor: Vukašin Stojkov


DODAJ KOMENTAR