Startit Tech Meetup #2

08.11.2013.

Mesec dana posle prvog Startit Tech Meetup događaja, održaće se drugo okupljanje iz ovog serijala zakazano za 8. novembar od 18 časova u Domu Omladine, sala Amerikana 

Teme

1. Remote servisi u Liferay-u (Enterprise CMS-u) – Igor Spasić (Liferay)

CMS-ova koliko vam duša poželi, ko sedne za računar prvo što napiše je CMS. Evo prilike da čujete kako je organizovan i zašto, jedan od mamuta iz CMS sveta – najpopularnije enterprise open source rešenje, od čoveka koji je deo razvojnog tima. Poseban fokus će biti na dizajnu i upotrebi internog API-a koji donosi najnovija verzija Liferaya.

2. Virtualizacija infrastrukture high-performance web aplikacije – Miodrag Stefanović (Limundo)

CTO Limunda ce pričati o tome kako je organizovana moderna web aplikacija dizajnirana da trpi veliko opterećenje. Miodragovu priču ste mogli da čujete na drugim okupljanjima, ali će nam ovaj put dati zoom-in na proces donošenja odluke i projektovanje migracije celog Limundo sistema u novu arhitekturu i novi datacentar.

3. Rešenja za monetizaciju u download industriji – Aleksandar Panov (Rovicom Solutions)

Industrija o kojoj se ne zna previše, posebno ne o tome koliki biznis potencijal predstavlja. CTO Rovicoma će nam pričati o infrastrukturi koja opslužuje čitav procesdownloada, instaliranja, pokretanja i upravljana desktop aplikacijima na koje se primenjuju isti principi praćenja, multivariate testiranja i merenja na koje smo navikli u web svetu.

Registracija

Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR