Startit Tech Meetup

04.10.2013.

Prvi iz serije događaja pod nazivom Startit Tech Meetup održaće se 4.10.2013. od 18 časova u KC Gradu u organizaciji SEE ICT. Druženja tech zajednice imaju za cilj da podignu nivo znanja profesionalaca, kroz razmenu iskustava između ljudi iz iste struke. Događaji su zamišljeni tako da počnu sa osnovnim stvarima koje rešavaju najčešće probleme programera u praksi. Pored osnovnih smernica, na događajima će se diskutovati i o konkretnim rešenjima i infrastrukturama realnih aplikacija.

Tema

Izbor tema je relevantan za startape. Sve teme o kojima će se govoriti na prvom skupu su u osnovi agilnog razvoja softvera, koji je omogućio kreiranje lean startap metodologije.

Predavači

Na prvom skupu ćemo predstaviti tri teme koje su primjeri dobre prakse iz agilnog razvoja softvera.

1. TDD – Test Driven Development, Vladimir Sarić (Rendered Text)

Vladimir će nam pokazati prednosti TDD-a pristupa u razvoju softvera. Kompanija u kojoj radi svoj razvoj i razvoj za klijente bazira na ovom pristupu. Kroz njihovo iskustvo saznaćemo koje su prednosti, koju dodatnu vrijednost donosi, i čega je potrebno da se pridržavaju programeri koji žele da uplove u ove vode.

2. Distribuirani sistem verzionisanja – Git, Jovan Erčić (Loyalster)

Jovan je mladi softer inženjer koji će da objasni prednosti distribuiranih sitema verzionisanja i zašto već sutra morate morate da se prebacite na neki od najpoznatijih sistema, posebno ako radite u timu na zajedničkom projektu.

Kroz najpopularniji sistem, Git, on će nam praktično pokazati kako najefikasnije izgleda rad na istom projektu od strane više ljudi.

3. Chameleon – A/B testing proxy, Milan Jarić

Milan će da prikaže koncept A/B testiranja aplikacija. Zašto je ovaj koncept izuzetno bitan, posebno u ranim stadijumima softverskog rešenja kada nismo sigurni koja izmjena softvera će bolje da funkcioniše. Pred samog koncepta Milan će da predstavicustom rešenje (NginX, Lua, Redis).

Kako izgleda događaj?

Svaki događaj je planiram da se održi u neformalnoj atmosferi. Počinje sa predstavljanjem koncepata koji se sastoje iz teorijske osnove, a nakon toga i live coding sesije koji će da pokaže kako šta funkcioniše u praksi.

Registracija

Ako vi želite da podelite iskustva na narednim događajima, upišite se u formular.

Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR