Startup Radionica #1: Gejmifikacija

29.10.2011.

U subotu 29. oktobra će se održati radionica o gejmifikaciji, prva u nizu startap radionica koje realizuje organizacija SEE ICT, čije su projekti How to Web Belgrade 2011, Mobile Monday Serbia i IT Dogadjaji, gde upravo čitate ovo.

Keynote predavanje na radionici o gejmifikaciji će održati Aleksandar Marković, gejmer veteran i indie game developer, trenutno zaposlen kao developer u timu koji radi na Top Elevenu u srpskoj social gaming zvezdi Nordeusu.

 

Tema radionice – gejmifikacija

Gejmifikacija predstavlja korišćenje tehnika dizajna igara odnosno mehanike igara radi rešavanja problema i aktiviranja publike.

Ovaj koncept je izuzetno popularan u poslednjih par godina i dodat je na Gartnerovu Hype Cycle listu.

Gejmifikaciju koriste mnogi popularni servisi, od globalnog Forsquarea do lokalne Grupovine, a na ovoj radionici ćemo se upoznati sa bazičnim elementima mehanike igara i sa konkretnim primerima gejmifikacije servisa.

Radionica u KC gradu će biti praktična, počeće kratkim predavanjima, a potom će učesnici će biti podeljeni po grupama i rešavati zadatke.

Keynote predavanje na radionici o gejmifikaciji će održati Aleksandar Marković, a prezentaciju sa primerima gejmifikovanih servisa i proizvoda će održati Vukašin Stojkov, generalni direktor SEE ICT-a i autor radionice.

Cilj događaja koje organizuje SEEICT je da se članovi naše IT zajednice, pre svega dizajneri i programeri, informišu i oprobaju u korisnim, savremenim tehnikama uz pomoć kojih mogu da pokrenu inovativne i uspešne projekte.

Kroz radionice će se raditi i na kreiranju atmosfere deljenja znanja i iskustava, razvoju timskog duha i timskog rada, a posebna nam je želja da okupimo što veći broj studenata tehnoloških fakulteta.

Prijava

Radionica traje od 11h do 14h u subotu 29. oktobra u sali Kulturnog Centra Grad (Braće Krsmanović 4), učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu. Molimo učesnike da na radionicu ponesu svoj laptop.

Požurite budući da je broj mesta ograničen! Rok za prijavljivanje je četvrtak, 27.10. u ponoć.

Prijavite se

Autor: Vukašin Stojkov


DODAJ KOMENTAR