Startup Weekend Novi Sad – Od ideje do biznisa za 54 sata!

20.03.2015. – 22.03.2015.

Nakon veoma uspešnog, prvog “Startup Weekend”-a, održanog oktobra 2013. godine, Poslovni inkubator, iDEA Lab i DaFED organizuju drugi po redu Startup Weekend u Novom Sadu. Vikend na kome ideje postaju stvarnost, ove godine održaće se od 20-22. marta u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu. 

Do sada je ova manifestacija održana u  preko 100 zemalja širom sveta u više od 400 gradova, među kojima je i Novi Sad. Po drugi put svim developerima, dizajnerima, preduzetnicima, startap entuzijastima i svim zainteresovanim ljudima za stvaranje inovativnih biznisa, pruža se jedinstvena prilika da se međusobno povežu, predstave svoje inovativne poslovne ideje i formiraju timove kako bi svoju ideju pretvorili u stvarnost. Svi učesnici ovog događaja imaće privilegiju da uz pomoć mentora, vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, razviju svoje poslovne modele, koje će nakon dvodnevnog rada predstaviti članovima žirija, takođe istaknutim ekspertima u oblasti preduzetništva. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade preduzentike, ne samo da osvoje vredne nagrade, već i da promovišu svoju ideju, čuju stručna mišljenja, dobiju korisne savete i pronađu dodatne izvore finansiranja.

U nedelji pre samog “Startup Weekend”-a, Poslovni inkubator Novi Sad organizuje treninge u cilju pripreme učesnika za rad koji ih očekuje tokom Startup Weekenda. Prvi trening je na temu: “Razvoj poslovnog modela” a drugi na temu “Elevator pitch”. Treninzi su koncipirani tako da učesnici steknu znanja neophoda za formiranje poslovnog modela i prezentovanje svoje ideje. Na ovim treninzima će svi polaznici steći znanja i veštine potrebne za dobar start u razvoju sopstvenog startapa.

Osim stečenog znanja, veština i dragocenog iskustva, učesnici će biti dodatno motivisani i mogućnošću osvajanja vrednih nagrada. Glavne nagrade uključuju:

  • šest meseci usluga Poslovnog inkubatora Novi Sad,
  • učešće na treninzima i obukama u Banja Luci koje se organizuju u okviru IdeaLab projekta,
  • kao i brojne high-tech gadžete.

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije o drugom “Startup Weekend-u” u Novom Sadu, zainteresovani mogu da pronađu na vebsajtu: http://novisad.startupweekend.org/ i na društvenim mrežama facebook i twitter: /swnovisad.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR