StartUpOpen 2011

08.10.2011.

Konferencija BlogOpen, ove godine je po prvi put objavila poziv za start up projekte u oblasti IKT-a za studente, samostalne kreativce, programere i divelopere i male firme, ne starije od 3 godine.  Takmičenje pod nazivom StartUpOpen će svoj finalni takmičarski događaj imati 8. oktobra 2011. godine, u okviru 5. konferencije BlogOpen u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu. Rok za prijavljivanje je 12. avgust u ponoć.

 

10-tak projekata u začetku će imati priliku da se takmiči za inicijalna sredstva (seed fund) i za mogućnost da se predstave velikim međunarodnim investitorima.

Ovom takmičenju prethodi prijavljivanje projekata koje je u toku, dva kruga selekcije, edukacija i konačni odabir finalista za predstavljanje pred međunarodnim žirijem, biznis anđelima i investitorima. Među članovima međunarodnog žirija u Novom Sadu će biti i Morten Lund iz Danske, danas najaktivniji evropski investitor čije investicione čedo je bio Skype, a zvaničnu podršku projektu, među ostalima daju, i klubovi biznis anđela iz Srbije i Slovenije, kao i kao sekcija SAMPLE, ogranak mladih menadžera organizacije SAM.

Originalni koncept takmičarskog dela omogućiće projektima da putem licitacije, u kojoj će po pozivu učestvovati uspešne kompanije i pojedinci iz Srbije i regiona, dobiju garantovana minimalna sredstva u visini od 500 evra koliko će iznositi aukcijski start, a, ako učesnici aukcije ocene da je projekat vredan pažnje, ova cena može da se izlicitira do značajnih nivoa finansijske podrške. Na ovaj način, osim pomoći projektima u najosetljivijoj fazi razvoja, uspešne kompanije i pojedinci imaće priliku da daju značajan doprinos društvenoj odgovornosti kroz podršku kreativnim IKT idejama. Aukcijski sajt Limundo daje softversku osnovu realizaciji ovog takmičenja.

Organizatori BlogOpena su takođe obezbedili nagradni fond od 500 evra bespovratnih sredstava za jedan projekat koji po mišljenju publike bude najbolji i najperspektivniji.

Poziv za dostavljanje projekatnih IKT ideja je otvoren do 12. avgusta u ponoć za autore projekata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, a sve informacije, kao i prijavni formulari, dostupni su na veb-sajtu organizacije www.startupopen.me.

Ovaj projekat podržava USAID kroz program Instituta za održive zajednice (ISC),  generalni pokrovitelj je kompanija Domain.me iz Crne Gore, a sponzor NIS Gazprom Neft.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR