Takmičenje – Kreiraj novu aplikaciju

07.05.2013. – 15.06.2013.

Pokrenut je veoma zanimljiv konkurs namenjen geekovima i svim ljudima koji se bave razvojem mobilnih aplikacija a na kome je moguće osvojiti vredne novčane nagrade. Aplikacije za mobilne platforme po izboru, IOS i  Android, mogu se do 15. juna prijaviti u tri odabrane kategorije:  igre, poslovne aplikacije i korisničke aplikacije. Najzanimljivije aplikacije biće proglašene  pobednicima i biće finansirana njihova izrada.  

Nevažno je da li ste pravno ili fizičko lice, ukoliko imate ideju za mobilnu aplikaciju a ne da vam se razvijati je o svom trošku i u slobodno vreme, ili je  imate urađenu  do polovine i potrebno ju je „ušminkati“ i plasirati na tržište, ovaj konkurs je odlična prilika.  U prvom krugu, do 15. juna, nije potrebno poslati  celu aplkaciju, već samo opis projekta.

Takmičenje za najbolju aplikaciju pokrenulo  je preduzeće Virtualni koncepti d.o.o. sa namerom da pruži priliku kreativcima da učestvuju u zajedničkoj poslovnoj avanturi pošto bude proglašen pobednik po završetku konkursa. Koncept je takav da se pored stimulativnih nagrada obezbedi i potencijalni posao za najtalentovanije developere.

Konkurs

U prijavi koja je na linku, uz opis razrađene ideje potrebno je označiti na kojoj platformi je  zamišljena aplikacija (IOS, Android, Facebook, mobilni web), opisati njenu funkcionalnost, tehnologiju i arhitekturu,  i navesti konkurentske prednosti  ukoliko slična aplikacija već postoji.

Kriterijumi za ocenjivanje

Predloge koji budu prijavljeni zaključno sa 15. junom oceniće petočlani žiri, i svoj glas daće publika putem online glasanja na stranici vritualnikoncepti.hr.

Kriterijumi za ocenjivanje su inovativnost  – korištenje tehnologije na inovativan i jedinstven način,  privlačnost  – komponente aplikacije koje stvaraju naviku o korišćenju,  kvalitet i pouzdanosti aplikacije – jasno definisane funkcionalnosti kao deo jedinstvene ponude korisnicima,  upotrebljivost i  lako razumljiv korisnički doživljaj, tehnička funkcionalnost mobilne aplikacije i komercijalna održivost/ tržišni potencijal.

Nagrade

I nagrada  3.350 eur

II nagrada 2.000 eur

III nagrada 1.350 eur

Pravila

Pravila konkursa predviđaju da jedna mobilna aplikacija može dobiti samo jednu nagradu, bez obzira na broj članova tima koji je učestvovao u njenoj izradi.  Po završetku konkursa aplikacija za koju se proceni da ima najveći potencijal biće razvijena i plasirana na tržište.

Registracija

Na konkursu mogu učestvovati i pravna i fizička lica a detalje potražiti ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa

3 komentara

Markoresko
14.05.2013. @ 17:36

kakva glupost,
oni zahtevaju da im se dostavi izvorni kod svih aplikacija koje se takmice
a istovremeno zele za te sitne pare
da steknu iskljuciva prava nad celokupnim autorskim delom aplikacije,
tje da je KUPE za te sitne pare.
Nije im dosta gomila ideja koju ce dobiti besplatno od svih koji se takmice na “konkursu”.
Ko se u ovo upetlja a zaista ima kvalitetnu aplikaciju,
bolje da im ne salje nista jer ovakav konkurs sluzi samo za iskoristavanje lakovernih.

15.05.2013. @ 11:31

Source code? Niste pažljivo pogledali sajt http://www.virtualnikoncepti.hr/raspisan-regionalni-natjecaj-za-najbolju-mobilnu-aplikaciju/, zaključujete prebrzo

Naime, sa desne strane nalazi se dugme PRIJAVA NA NATJEČAJ, gde se nalazi obrazac za prijavu. U obrascu se ne traži source code niti se traži gotov proizvod, cela finalizirana, testirana i opztimizovana mob app sa sve marketing planom, nipošto,. Traži se samo opis aplikacije i konkretnog projekta koji se želi napraviti.

Prijave koje stignu do 15. juna biće razomotrene a potom će najkreativniji predlozi za projekat biti finansirani, zapravo tada tek i počinje izrada aplikacije, ne pre. Za autorska prava predviđene su dve opcije, da se zadrže, ili ne.

Zaključak o iskorišćavanju je zlonameran. Prvo, konkursa za mob. apps je bilo i ranije (samo nisu bili regionalni), a drugo nikome od aplikanata u ranijim konkursima nije nuđena mogućnost saradnje na daljem razvoju drugih aplikacija.

Svakako želim da Vam zahvalim na komentaru i prilici da objasnimo o čemu se radi (ko neće da klikne na sajt virtualnikoncepti.hr mogao bi pomisliti da ste u pravu, a to već ne bi bilo fer).

Ako se ipak predomislite, dobrodošli ste da konkurišete svojim idejama. Imati mišljenje i izrazizi ne povlači nikakve sankcije u civilizovanom (ICT) svetu. Verujem da ste imali loša iskustva ranije. Pa vreme je da okrenemo novi list, zar ne?

Srdačan pozdrav

Miss Cybernaut

Markoresko
11.06.2013. @ 11:51

Zlonamerno je samo to sto se ljudi ne obavestavaju pravilno o uslovima, vec im se serviraju naknadna tumacenja..

“Za Aplikacije koje su odlukom Ocjenjivačkog suda ili glasovanjem posjetitelja virtualnikoncepti dot hr stranice utvrđene kao najbolje i za koje će autorima Aplikacija koje su prijavljene na Natječaj biti dodijeljena nagrada,
——> Sudionik Natječaja – autor nagrađene Aplikacije pristaje i potvrđuje da VK na nagrađenoj Aplikaciji stječe isključivo, vremenski i prostorno neograničeno pravo iskorištavanja navedene Aplikacije. U navedenom smislu Sudionik Natječaja – autor nagrađene Aplikacije pristaje i potvrđuje da VK navedenu Aplikaciju može između ostalog mijenjati, nadograđivati, prilagođavati, obrađivati, reproducirati, distribuirati ili na bilo koji drugi način ekonomski iskorištavati ali uz naknade autoru nagrađene Aplikacije.uz koji će osim same prijave priložiti “uploadati” zip ili neki drugi file source (izvornog) koda razvijene Aplikacije <———-
te zip ili neki drugi file ppt prezentacije ili nekog drugog dokumenta ako je prijavljen za Aplikaciju (koncept ili ideja) iz članka 5. točka (II)."

Znaci svaka funkcionalna aplikacija na konkursu MORA da posalje izvorni kod u .ZIP datoteci na konkurs i to je USLOV konkursa.
To bi bilo odlicno, kad bi posle konkursa posiljalac zadrzao svoja prava nad izvornim kodom u slucaju da pobedi ali on ako pobedi ta prava gubi zauvek i predaje organizatoru.
Dok nije jasno na koji nacin su zasticena prava svih drugih ucesnika na konkursu koji moraju da posalju svoj izvorni kod.

Verovatno tako sto ucesnici na konkursu treba da smisle SOPSTVENU LICENCU za izvorni kod, kojom stite svoja prava PRE slanja firmi koja je organizator.
Nigde nije navedeno kakva prava organizator moze da stekne nad kodom koji je primio a koji NIJE nagradjen. Ili ako ne moze da stekne, kakva su prava ucesnika,
ukoliko organizator, kocept ideju i sam poslati izvorni kod u izmenjenom obliku
iskoristi za sopstvene projekte a izvorni kod u izmenjenom obliku ne vrati nazad na uvid, vec ga zakljuca a i ideje i koncepte razvije dalje nezavisno od ucesnika konkursa.
Sto je cini mi se glavni cilj ovakvih konkursa.


DODAJ KOMENTAR