TEDxNiš 2011

04.06.2011.

U Nišu će se 4. juna 2011. godine održati TEDxNiš. TEDx predstavlja skup predavanja u lokalnoj organizaciji, koja okupljaju ljude i omogućavaju im da dožive TED. TEDx konferencije kombinuju predavanja uživo sa projekcijama TED-ovih govora.
 

Program

Više informacija o predavačima.

Šta je TED?

O TED-u

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju neverovatnih i inspirativnih priča, iskustava i ideja. Započet kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji pre 25 godina, TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Svake godine TED konferencija poziva vodeće svetske mislioce i praktičare  da za 18 minuta kažu ono što imaju. Njihovim predavanjima se zatim može besplatno pristupiti preko sajta TED.com. Među TED govornicima do sada su se našli i: Bil Gejts, Al Gor, Džejn Gudal, Elizabet Gilbert, Ser Ričard Branson, Nandan Nilekani, Filip Stark, Ngozi Okondžo-Ivejla, Izabel Alende i premijer Ujedinjenog Kraljevstva, Gordon Braun. Godišnja TED konferencija održava se u Long Biču u Kaliforniji, i istovremeno se uživo emituje u Palm Springsu; TED Global odžava se svake godine u Oksfordu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

O TEDx-u, x=nezavisno organizovan događaj

Lokalni događaji su brendirani kao TEDx, gde ‘x’ označava nezavisno organizovanu TED konferenciju. Glavna TED konferencija daje opšta uputstva za TEDx programe, ali pojedinačne TEDx konferencije imaju samostalnu organizaciju (koja podleže izvesnim pravilima i regulativama).

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR