TEDxZemunED

13.09.2014.

Edukativni TEDx, jedna od svetski poznatih konferencija, ove godine se ponovo održava u Srbiji. TEDxZemunED će se održati 13. septembra u prostorijama Opera & Theatre Madlenianum, Glavna 32, Zemun, Beograd. Cilj konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u  društvu u kojem žive.

Prošle godine ovu konferenciju pratilo je stotine gledalaca ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu, zahvaljujući direktnom prenosu koji je obezbeđen. I ove godine, svi oni koji ne budu uspeli da obezbede prisustvo na konferenciji, moći će uživo da je prate preko linka koji će naknadno biti objavljen.

 

 

Predavači

Jeste li znali da su neki od top developera u najčuvenijim svetskim web kompanijama po originalnoj vokaciji zapravo sociolozi, profesori fizičkog ili pravnici? Da li je po vašem mišljenju moguće da se sredovečna domaćica, majka troje dece, zaposli u Googlu ili Fejsbuku kao softver developer? Iskustvo Vladimira Lelićanina, jednog od govornika TEDx konferencije pokazuje da bilo ko može da postane vrhunski web developer i da prethodno obrazovanje ili trenutna profesija ne određuje kriterijum uspeha u web industriji.

Kako bi to izgledalo kad bismo umesto pitanja ”koji ćeš fakultet da upišeš?” postavili pitanje: ”šta ćeš da budeš kad porasteš?” Ovo pitanje će na TEDx konferenciji postaviti Mirjana Gomilanović, koja ističe da jedina obaveza koju svaki pojedinac treba da ima jeste zapravo da bude srećan. U svom govoru, ona će se baviti fenomenom izbora zanimanja i objasniti zašto svako od nas rođen da bude srećan.

Ovo su samo neki od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju oni koji budu posetili konferenciju TEDxZemunED. Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači kao što su javnosti već dobro poznati stručnjaci Istok Pavlović, Srbijanka Turajlić i drugi. Više o govornicima pogledajte ovde.

Konferenciju su podržali FoodPanda, SBB, Ernst & Young, Doncafe, Centar za promociju nauke i SWA tim.

FoodPanda će ove godine večerom nagraditi pobednika koji pošalje najispirativniju fotografiju sa logoom TEDxZemunED, u okviru konkursa koji je otvoren. Pripremljene su i druge zanimljive nagrade, a više informacija o konkursu zainteresovani mogu saznati na sajtu na www.texzemuned.net/sr.

Prijavljivanje

Prijave traju do srede, 9. septembra. Cena ulaznice je 1 000 dinara. TED licencom je broj mesta ograničen na 100 ljudi. Selekcija učesnika će se vršiti na osnovu kreativnih i inspirativnih odgovora.

Možete se prijaviti ovde.

Korisni linkovi

Zvanična stranica događaja.

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Markoresko
03.09.2014. @ 07:19

“developer” se kaže na srpskom kako?
Razvijaoci , razvijači, programeri razvojni tim
Da i vas neko shvatio ozbiljno, trebate govoriti jezikom zemlje u kojoj poslujete.


DODAJ KOMENTAR