The Digital Impact 2011

01.07.2011.

ABC Srbija, uz podršku USAID i IREX, organizuje konferenciju „The Digital Impact1. jula 2011. godine u beogradskom hotelu “Continental” (sale Atlantik/Pacifik). Ova konferencija uključuje predavanja globalno renomiranih stručnjaka za digitalno poslovanje i medije. Cilj događaja je prenos znanja i ideja iz prve ruke, vezanih za najaktuelnije svetske trendove u oblasti „novih medija“ i njihovo korišćenje u svakodnevnom poslovanju.

 

Konferencija je namenjena rukovodiocima i zaposlenima u medijskim kućama, kreativnim, marketinškim, medijskim i digitalnim agencijama, marketing odeljenjima kompanija, izdavačima, sadašnjim i budućim vlasnicima web sajtova… Predavanja iz oblasti unapređenja agencijskog poslovanja, novih izdavačkih modela i marketinga na društvenim mrežama održaće troje poznatih inostranih stručnjaka iz navedenih oblasti, a nakon svake sesije prisutni će biti u prilici da dobiju odgovore na svoja pitanja i razmene stavove sa predavačima.

Agenda

  • 10.00 – 10.30 – Registracija učesnika
  • 10.30 – 10.35 – Pozdravno obraćanje
  • 10.35 – 11.05 – Kako agencije treba da se menjaju (How Agencies Should Change) – Jon Williams
  • 11.05 – 11.25 – Q&A
  • 11.25-11.40 – Pauza za kafu
  • 11.40 – 12.10 – Digitalni mediji i oskudica pažnje (Digital Media and the Scarcity of Attention) – Brian Morrissey
  • 12.10 – 12.25 – Q&A
  • 12.25 – 13.00 – Ručak
  • 13.00 – 13.30 – Mitologija društvenih medija (Social Media Mythology) – Tal Navarro
  • 13.30 – 13.45 – Q&A

Napomena: Organizator zadržava pravo promene agende.

Predavači i teme

 Kako agencije treba da se menjaju – Jon Williams, Chief Digital Officer Grey EMEA

Dolazi iz Londona i govoriće o aktivnostima agencija u svetu novih medija, i načinima da prilagode njihov način razmišljanja i rada novorazvijenim okolnostima.

Gospodin Williams spada među najpoznatije digitalne kreativce na svetu, i jedan je od retkih koji je sa „digitalnim poreklom“ stigao do pozicije Chief Creative Officer-a velike agencije. Kreirao je iPint, aplikaciju za iPhone popularniju od Facebook aplikacije (preuzeta preko šest miliona puta), prvu zaista interaktivnu TV reklamu ikada emitovanu, osvojio sedam Cannes Lions (četiri zlatna, tri srebrna), preko 100 raznih međunarodnih nagrada za kreativnost i efikasnost (D&AD, Creative Circle, BTAA, Art Directors Club of New York, i Grand Prix’s poput DMA, Precision Marketing i IMAA…) Trenutno obavlja funkciju Chief Digital Officer-a u Grey EMEA, London, i učestvuje kao predsednik ili član žirija na velikim međunarodnim i britanskim takmičenjima (New York Festivals, D&AD, Cannes Lions…)

Njegov raniji profesionalni put je uključivao pozicije Chief Creative Officer u Grey-u, Head of Digital u Beattie McGuinness Bungay, Creative Director/Joint Managing Partner u Harrison Troughton Wunderman-u and Interactive Chief u Publicis-u.

Na listi njegovih klijenata širom globusa nalaze se Allianz, Honda, Toshiba, Carling, Adidas, Hewlett Packard, X-box, Microsoft, Land Rover, the DePaul Trust, Renault, British Heart Foundation…

Predavanje gospodina Williamsa na prošlogodišnjem Google-ovom Think Marketing događaju je moguće pogledati na sledećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=eGWLn62qgIw.
 

Digitalni mediji i oskudica pažnje – Brian Morrissey, glavni urednik Digiday (SAD)

Tranzicija sa analognih u digitalne medije je otežala položaj izdavača. Oni, po rečima Jeff-a Zucker-a, bivšeg direktora NBC Universal, „menjaju analogne dolare za digitalne penije“. Digitalni sistem kao takav je okrenut protiv kreatora sadržaja visokog kvaliteta, favorizujući umesto toga jeftino proizveden sadržaj koji može da bude monetizovan kroz direct-response advertajzing. Bez obzira na početna obećanja, internet je omanuo kao medijum za reklamiranje brenda. Ispunjen je sa suviše sadržaja i premalo pažnje.

Ova prezentacija će se fokusirati na nove izdavačke modele koji otvaraju put za izgradnju održivog poslovanja kroz kreiranje visokokvalitetnog materijala, uklopljenog sa premium advertajzingom, uz privlačenje i fokusiranje pažnje. Baviće se sledećom generacijom digitalnog izdavaštva, od Doba Google-a do Ere Facebook-a, i implikacijama koje to ima za medije.

Takođe će prikazati kako reforme u sistemu internet advertajzinga mogu stvoriti put brendovima da konačno krenu sa preusmeravanjem budžeta sa offline na online – i kako izdavači mogu profitirati iz ovog pomaka.

Brian Morrissey je glavni i odgovorni urednik u Digiday-u, medijskoj kompaniji fokusiranoj na digitalnu medijsku industriju. Vodi kompletan razvoj sadržaja, u digitalnim publikacijama i preko deset događaja godišnje. Proveo je proteklu deceniju pokrivajući razvoj industrije internet advertajzinga.

Pre prelaska u Digiday, gospodin Morrissey je proveo šest godina kao digitalni urednik AdWeek-a, gde je vodio praćenje digitalne industrije, uključujući razvoj u društvenim medijima, advertajzing tehnologijama i izdavačkim strategijama monetizacije. Čest je govornik na najprestižnijim svetskim medijskim skupovima, a na ovom linku može da se vidi u ulozi moderatora panela na poslednjem Monaco Media Forum-u: http://www.youtube.com/watch?v=ZrXCGkAncS4.

Mitologija društvenih medija – Tal Navarro, osnivač odseka za društvene medije u Adler Chomski & Warshavsky Group (Izrael)

Internet preduzetnik i stručnjak za marketing putem društvenih medija. Ujedno je i osnivač uspešnog online magazina za kite surfing na adresi www.tropical-paradise-kitesurfing.com, bloger i savetnik za lično brendiranje. Govoriće o važnosti angažovanja na društvenim mrežama. Jedan od njenih video klipova možete da pogledate na: http://www.youtube.com/watch?v=GAlrQZyd2Pk&feature=related.

Sva predavanja će biti održana na engleskom jeziku, uz obezbeđen simultani prevod.

Uslovi učešća i registracija

Sve kompanije članovi ABC Srbija imaju pravo na po jednu besplatnu kotizaciju, a svaku narednu plaćaju 3000 dinara. Cena kotizacije za učesnike koji nisu članovi ABCS je 5000 dinara.

Kotizacija uključuje kafe pauzu i ručak. Navedeni iznosi su bez PDV-a.

Broj mesta je ograničen.

Za prijavu, molimo da popunite online formular koji se nalazi ovde. Ukoliko želite da ga odštampate, preuzimanje PDF fajla je omogućeno ovde, a nakon popunjavanja pošaljite ga faksom na broj 011 / 24 50 122, ili skeniran na [email protected]

Sve dodatne informacije možete da zatražite putem telefona 011 / 24 50 508 i 24 50 204, ili na mejl [email protected].

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR