Timsko takmičenje u programiranju na temu socijalnog preduzetništva

02.04.2013. – 19.04.2013.

„Berkeley & Belgrade: Build the Future” je timsko takmičenje u programiranju na temu socijalnog preduzetništva, koje organizuju “Tau Beta Pi” u ime Univerziteta “Berkeley” i “EESTEC LC Belgrade” u ime Univerziteta u Beogradu. Tokom 2 nedelje (od 2. do 19. aprila), timovi od po 3 člana će osmišljavati i implementirati platformu koja za cilj ima umrežavanje bilo kakvih grupacija ljudi. Kod ocenjivanja projekata, posmatraće se ideja, tehnička izvodljivost, realizacija, kao i prezentacija rešenja. Ne postoji ograničenje u izboru tehnologije uz pomoć koje će se realizovati ova mreža. Krajnji proizvod može da bude web ili mobilna aplikacija. 

Osim takmičarskog dela, velika vrednost ovog projekta se ogleda u uspostavljanju saradnje između studenata sa Univerziteta „Berkeley“ i Univerziteta u Beogradu. Generalni pokrovitelj ovog dogadaja je kompanija youngculture, a podršku je pružila i kompanija Asseco.

Prijavljivanje

Timovi se prijavljuju do 2. aprila koristeći socijalnu mrežu Scuddle. Kako bi prijava bila kompletna, potrebno je ispratiti sledeće korake:

  • Potrebno je da svaki član tima napravi profil na Scuddle-u, i popuni ga sa 10 dostignuća za koje smatra da ga najbolje predstavljaju
  • Svaki član tima na svom profilu treba da postavi imena druga dva člana sa kojima želi da bude u timu
  • Kako biste verifikovali prijavu vašeg tima, potrebno je da svaki član tima izabere opciju “follow” na stranici www.scuddle.me/buildthefuture
  • Nakon ove procedure, prijava vašeg tima je kompletna i možete početi sa kreiranjem i realizacijom vaše ideje.

Do 19. aprila u 23:59h je potrebno okačiti završene aplikacije na stranicu www.scuddle.me/buildthefuture i poslati originalni kod žiriju koji će ga pregledati. Žiri će se sastojati od profesora/asistenata sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i predstavnika kompanija. Poslednjeg dana takmičenja, 21. aprila će se održati prezentacija rešenja napravljenih od strane prijavljenih timova, i proglasiti pobednički tim.

Nagrada

Pobednički timovi sa oba univerziteta će kao nagradu dobiti putovanje u grad suprotnog univerziteta, gde će imati priliku da se upoznaju sa kolegama i da posete kompanije koje su podržale ovaj događaj. Tim sa Univerziteta u Beogradu, čija ideja bude proglašena za najbolju će dobiti plaćeno putovanje* na Univerzitet “Berkeley”, i mogućnost da upozna kolege sa tog Univerziteta, kao i da poseti kompanije koje tamo imaju sedišta.

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

07.04.2013. @ 13:35

Divna stvar. Treba posjetiti 🙂


DODAJ KOMENTAR