Maj 14Maj 15

Međunarodna konferencija “IKT infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja” će se održati u Tuzli (Bosna i Hercegovina) 14. i 15. maja. 28 predavača iz država regiona će govoriti o strategiji razvoja informatičkog društva, regulativi TK tržišta, akademskoj mreži, ulozi IKT u privredi i mnogim drugim. Tokom konferencije će se održati i sajamska prezentacija “IKT u regiji – ITEM 2001“.

 

Na konferenciji će nastupiti 28 govornika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije, eksperata iz oblasti IKT-a, a govoriće o strategiji razvoja informatičkog društva, regulativi TK tržišta, IKT legislativi, akademskoj mreži, stanju IKT industrije i njenoj ulozi u podizanju privredne konkurentnosti, kao i merama vlada za njeno unapređenje.

Glavni prateći sadržaj konferencije će biti sajamska prezentacija “IKT u regiji – ITEM 2001″.

Organizatori konferencije su: “BH Telecom”, “Telekom RS”, “HT” Mostar, Regulatorna agencija za komunikacije BiH – RAK, BH Udruženje za telekomunikacije BiHTEL, Udruženje za informatičku tehnologiju BiH – BAIT, a pokrovitelji Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH, Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a, Ministarstvo za nauku i tehnologiju RS-a i Vlada Tuzlanskog kantona…

Očekuje se da će sajamsku prezentaciju posetiti oko 8.000 posetilaca.

Tags: , , ,

± Interesantno?  
 Loading …