Jun 4

U okviru kampanje zaštite dece na Internetu u utorak, 4. juna 2009. godine sa početkom u 12 sati 10h biće održana tribina “Bezbednost dece na Internetu“, u Erdeviku u Kompjuterskom kampu za decu. Cilj ove kampanje koju sprovodi Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo u saradnji sa svim gradovima jeste edukacija dece, roditelja, nastavnika i učitelja u cilju sprečavanja zloupotrebe dece i mladih u virtuelnom okruženju.

Update: Događaj pomeren za 10h – dolazi Ministarka Jasna Matić.

 

Na tribini će pored predstavnika ministarstva govoriti i stručnjak za informacione tehnologije, psiholog, kao i predstavnici kompanija Eunet i Microsoft u Srbiji.

Učesnicima tribine će biti predstavljen portal “Klikni bezbedno” koji je namenjen informisanju dece, mladih, njihovih nastavnika i roditelja o bezbednoj upotrebi Interneta i biće demonstrirana mogućnost preuzimanja različitog zanimljivog i zabavnog sadržaja sa portala upotrebom Bluetooth tehnologije na mobilnom telefonu.

Kampanja zaštite dece na Internetu u Srbiji treba da skrene pažnju celokupne javnosti na sve više prisutan problem nebezbednih i neprikladnih sadržaja kojima su deca i mladi izloženi na Internetu. Zbog toga su Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, Ambasadorka Češke Republike dr Hana Hubačkova, direktor za odnose sa javnim sektorom u kompaniji Microsoft mr Miloš Trkulja i zvanični promoter kampanje Momčilo Bajagić Bajaga, proglasili su 2009. godinu, Godinom zaštite dece na Internetu.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja