Danas je u Medija centru održana konferencija za novinare povodom prve iFront konferencije o Internetu. Vladimir Milisavljević, direktor agencije Front i organizator ove konferencije je predstavio razloge za održavanje konferencije i najavio neke od glavnih inostranih govornika, koji su se potom snimljenim video klipovima predstavili i obratili prisutnima.

 

Vladimir je izneo podatke koji upućuju na ozbiljnu krizu u klasičnim medijima i činjenici da mnoge velike medijske kuće teže da smanje troškove poslovanja i biznis prebace na Internet. Sa druge strane, Internet oglašavanje beleži rast čak i u vreme krize, što je dobar pokazatelj da će se i u budućnosti sve više firmi okretati Internetu i rešenjima koja na taj način mogu da plasiraju.

Predstavljeni su neki od viđenijih stranih govornika na konferenciji, odnosno Dejvid Rodžers iz PayPal-a, Vinaj Bansal iz Cisco-a, zatim Bobi Čeng iz RapidShare-a i na kraju Nil Bad iz firme DailyMe. Svako od njih je za ovu priliku snimio video obraćanje, tokom koga je izrazio zadovoljstvo što će se pojaviti na iFront konferenciji u Beogradu i imati priliku da upozna srpsko tržište.

Među ostalim najavljenim govornicima, ističemo Dejana Bizingera (Rate Solutions d.o.o.), Stevana Majstorovića (MajLab), Borisa Dragovića (KlikMee) i Nemanju Pantelića (B92). Konferenciju će otvoriti Ministarka Jasna Matić.

Vladimir je istakao da prema njegovim podacima, konferenciju sa ovakvom postavom poznatih predavača niko nije organizovao u regionu. Takođe je istakao da je konferencija pre svega namenjena ljudima iz Srbije i regiona, ali da su i strani posetioci dobrodošli.

Sa jasnom namerom da konferencija iFront postane tradicionalna, ostaje nam da sačekamo još mesec dana, te da 9. i 10. juna u hotelu Zira ispunimo zaista velika očekivanja od ove konferencije zanimljivim temama i kvalitetnim predavačima.

Bobi Čeng

Nil Bad

Dejvid Rodžers

Vinaj Bansal

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , , , , , , ,

Autor: Vladimir Trkulja