VIP-ova izazovna ponuda za studente programere

22.02.2011.

VIP mobile ponovo organizuje takmičenje u razvoju aplikacija za mobilne platformeAndroid, bada i Windows Phone 7. U okviru promotivnih aktivnosti organizovana je prezentacija na FON-u, tokom koje su objašnjene sve bitne stvari vezane za ovo takmičenje i istaknuto da će ove godine organizatori stimulativnim nagradama pokušati da motivišu studente da učestvuju u što većem broju.

 

Fond novčanih nagrada je vrlo korektan, a ono što je posebno zanimljivo je prilika za autore najboljih studentski aplikacija da budu plaćeno angažovani na projektima u VIP-u tokom 6 meseci i na taj način (pored keša) steknu dodatno iskustvo u developementu i lepu stavku u CV-ju.

Vremenski okvir za razvoj aplikacija je od 1. marta do 1. aprila, a najbolji će biti proglašeni u maju 2011. godine. Do 28. februara se možete registrovati za učestvovanje na takmičenju.

Naglašeno je da će VIP mobile učiniti sve potrebno da studentima i ostalim učesnicima olakša „ulaz“ aplikacija u odgovarajuće prodavnice (Android Market, i MS i bada pandane), tako da će za slučajeve kada slanje aplikacija iz Srbije zvanično nije moguće to odraditi VIP-ova austrijska centrala. Takođe će biti obezbeđeni i bada telefoni za testiranje aplikacija tokom razvoja.

Predavanju je prisustvovalo 60ak studenata, koji su od odlično spremljenog i informisanog predavača mogli da čuju i analizu tržišta mobilnih telefona, iz ugla platformi i njihove zastupljenosti na tržištu.

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR