Voxxed Days Belgrade

01.10.2015. – 02.10.2015.

Prva Devoxx konferencija na Balkanu, Voxxed Days Belgrade, podržana od strane kompanije Seven Bridges Genomics, biće održana od 1. do 2. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke Beogradu i postaviće Srbiju na mapu najvećih evropskih dešavanja u oblasti tehnologije. Konferencija će okupiti sve one koji posluju u okviru IT industrije, programere i preduzetnike, startup entuzijaste i jednostavno, sve one koji su zaljubljeni u tehnologiju. 

Program konferencije obuhvata tri paralelne trake predavanja, radionice, studije slučaja i nezaobilazni “networking”. Predavanja će držati internacionalni i lokalni stručnjaci iz oblasti tehnologije koji će sa posetiocima podeliti svoje iskustvo i znanje “sa terena”.

Teme

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju: Server Side Java, JEE, arhitektura softvera, microservisi, relacione baze, graph-baze, Cloud rešenja, Big Data, NoSQL, Web & HTML, JavaScript Mobile, JVM, IoT, skaliranje softvera, prikaz frameworka, metodologije izrade softvera, razvoj igara, startup, kao i mnoge druge.

Predavači

Primaran fokus je bio na predavačima i programu konferencije. Zbog velikog broja različitih predavača i tema, teško je izdvojiti nekoliko, s obzirom na to da je većina njih poznata i aktuelna.

Ludovic Champenois i Mandy Waite dolaze iz kompanije Google, a pričaće o Google Cloud platformi, rešenju za čuvanje podataka, postavljanje i monitorning servisa. U planu je i Google Office Hours, otvoreni panel tokom koga će posetioci konferencije moći da postave pitanja vezana za funksionisanje cloud platforme. 

Iulian Dragos nam dolazi iz firme Typesafe, predvodi Spark tim, i od samog početka je uključen u razvoj Skala programskog jezika i tehnologija. Spark projekat, koji će predstaviti na konferenciji, se bavi Big Data, i u samoj je žiži interesovanja tehnološke zajednice.

Juergen Hoeller je poznato ime – suosnivač možda najpoznatijeg frejmworka Springa, koga ne treba posebno predstavljati. Priča o razvoju aplikacija u delovima uz pomoć Springa – komponentama, što je tema koja je uvek popularna, nezavisno od tehnologije.

Simone Bordet je poznati stručnjak koji se bavi različitim hard-core tehnologijama. Najpoznatiji je po svom radu na HTTP2, Jetty i Comet-u, ali i tehnologijama uključenim u Virtuelnu Mašinu.

Bogdan Kecman – domaća zajednica ga sigurno već zna, MySql stručnjak čija sfera interesovanja prevazilazi samo softverske tehnologije.

Od ostalih tu su: Patrick Baumgartner koji predstavlja graf baze; Lukas Eder koji donosi svoj poznati JOOQ framework; Stéphane Landelle koji priča o stress testiranju, skali i Gatligu. Naravno, na konferenciji kao ovoj su uvek prisutni ‘advokati’ tehnologija iz poznatih firmi, pa će tu biti i Bruno Borges i David Delabassee iz Oraclea, David Delabassee, Markus Eisele is RedHata itd.

Iako je spisak tema i predavača već ustanovljen, posetioce očekuje još iznenađenja do oktobra.

Konferenciju su podržale i kompanije Enjoy.ing, PS Tech, Zalando i Pamet.

Voxxed Days Belgrade konferenciju organizuje HeapSpace, tehnološka zajednica koja ima za cilj podizanje svesnosti o značaju tehnologije u Srbiji i regionu. HeapSpace je nastao iz dugogodišnje aktivnosti organizacije JavaSvet, i bavi se aktuelnim pitanjima u tehnologiji.

Korisni linkovi

Zvanična stranica događaja.

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Miloš
20.08.2015. @ 21:58

Konačno jedna prava it konferencija u BGD i regionu! Svaka čast!


DODAJ KOMENTAR