WarGame – takmičenje

22.12.2013.

WarGame je online takmičenje gde hakeri, programeri i entuzijasti imaju za cilj da pronađu što više propusta i ranjivosti na sajtu. Takmičenje počinje u nedelju 22.12.2013 u 23:59h i traje do 29.12.2013 u 23:59h. 

Tema

Ovo je prvi put da se organizuje događaj ovakvog karaktera na Balkanu. Nedavno pokrenuta online zajednica koja se okuplja na forumu balcan-underground.net  u periodu od 23.12.2013 do 30.12.2013 godine,  organizovaće prvi whitehat WarGame.

Ovakva hakerska simulacija je odličan trening za sve početnike u svetu IT sigurnosti ali i profesionalce kojima je hakovanje zapravo umetnost, jer treba pronaći bezbednosne propuste određene aplikacije ili sajta bez kršenja zakona na tom putu.

Cilj takmičenja je, pre svega, zabavnog karaktera ali i prava prilika da se podigne svest o sigurnosnim propustima i koliko se zapravo malo vodi računa o bezbednošću web aplikacija.

Važnost i značaj ovakvog događaja prepoznale su i kompanije, pa takmičari mogu očekivati vredne nagrade.

Registracija

Učešće je besplatno, a način prijave, pravila, nagrade, pokrovitelje događaja kao i više informacija o samom takmičenju možete pronaći na sledećem linku.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR