Web Fest 2010 – Sve je na Webu

17.09. – 18.11.

U četvrtak 16. septembra 2010. godine u Colonial Sun- u otvoren je treći po redu Web Fest. Festival koji je posvećen izboru najboljeg regionalnog web sajta ili web projekta trajaće do 18. novembra. Web Fest 2010 pored takmičenja upotpunjuje panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti online komunikacija.

Update: Informacije o panelu o sadašnjosti i budućnosti Interneta u regionu.

 

Web fest panel sadašnjost i budućnost Interneta u regionu

Festival Web Fest (http://www.wfest.org) u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka (http://www.fon.rs) u petak 29.10.2010. sa početkom u 10h na Fakultetu organizacionih nauka organizuje panel “Sadašnjost i budućnost Interneta u regionu” sa učesnicima iz relevantnih kompanija u regionu.

Učesnici na panelu su:

Učesnici na panelu će predstaviti svoje kompanije i svoje online projekte u kratkoj prezentaciji od 10-15 minuta pre početka panela.

Kompanije koje učestvuju u panelu predstavljaju elemente online komunikacije i prisustva na regionalnom Internetu. Kako je naziv panela “Sadašnjost i budućnost Interneta u regionu”, svaki predstavnik prikazuje svoj pogled na stanje i blisku budućnost koja nas očekuje i kuda dalje.

Panel počinje u 10:00 časova na Fakultetu organizacionih nauka i trajaće do 14:00 časova. Lokacija fakulteta se može videti na http://goo.gl/maps/tNHx.

Prvih sat i po je predviđen za prezentacije kompanija kao i kratak prikaz njihovih online projekata. Ostatak vremena je predviđen za dve faze panela sa pauzom za osveženje.

Agenda

10:00 otvaranje panela

10:10 prezentacije kompanija učesnica

11:30 pauza

11:45 prvi deo panela – trenutna situacija

12:45 pauza

13:00 drugi deo panela – budućnost

13:50 završetak panela

Teme koje ćemo obraditi kao i pitanja:

– koji je stepen online konverzacije prisutan i u kojoj meri očekujemo razvitak u predstojećem periodu? da li će online komunikacija preći u mainstream?

– da li ćemo imati projekte koji spajaju kompanije iz zemalja u regionu radi kreiranja servisa koji prevazilaze okvire jedne zemlje

– da li je tržište regiona dovoljno veliko za sve kompanije

– da li kompanije mogu da utiču na razvoj i podizanje kvaliteta web sajtova tj web projekata u svojoj okolini i kako

– koliko su kompanije pokretači razvoja u svojim zemljama

– koliko je sadržaj transportabilan između različitih jezika regiona

– … i još mnoga druga na temu razvoja i budućnosti Interneta u regionu.

Kako je panel otvoren za javnost i prenosi se putem Interneta na adresi http://live-e.tv/live-streaming, tokom panela ćemo odvojiti po 10 minuta u svakom setu za pitanja koja mogu doći iz publike koja je u sali ali i putem Interneta (live stream, Twitter, Facebook).


Prijave i glasanje se obavljaju na adresi  www.wfest.org, a procedura vam je poznata od prošle godine. Svako može da prijavi web sajt i  to ne samo svoj sajt. Takmičenje je podeljeno u dva dela, glasanje stručnog žirija i glasanje publike. Od ove godine publika glasa za jedan jedini i najbolji regionalni web sajt.

Važni datumi

  • prijave sajtova počinju 16. septembra i trajaće do 3. oktobra.
  • glasanje od 4. oktobra do 31. oktobra
  • ceremonija objave pobednika biće održana 26.novembra u Beogradu


Pogledajte ko su bili prošlogodišnji pobednici i kakva je atmosfera bila na dodeli nagrada prošle godine.

Ove godine na otvaranju zabava se nastavila tako da očekujemo još dobrog provoda za vreme Web Festa.

Web Fest fotke:

Otvaranje Web Festa 2010

Dodela nagrada Web Fest 2009 (ITD fotke)

Web Fest 2009 radionice (ITD fotke)

Web Fest 2009 otvaranje (ITD fotke)

Zvanične Web Fest fotografije

Autor: Jelena Rakić

1 komentar

27.09.2010. @ 18:15

Odlicna manifestacija i radujem se ponovnom ucescu sa nadom da ce se i neki od mojih projekata naci na pobednickom postolju.


DODAJ KOMENTAR