Web Fest 2011

15.09.2011. – 23.09.2011.

Web Fest 2011 počinje konferencijom koja će se održati u Budvi od 22. do 23. septembra 2011. godine, i to u saradnji sa  .ME Registrom. Izbor najboljih sajtova u regionu će se dešavati u septembru i novembru, a na konferenciji se očekuju poznati Internet preduzetnici, kao što su Matt Mullenweg i Tony Conrad. 

Prijavljivanje veb projekata za nagrade Web Fest-a počeće 1. septembra i trajati do sredine oktobra. Finale i ceremonija dodele nagrada planirani su za sredinu novembra i održaće se u Beogradu.

WebFest.me konferencija 2011

U skladu sa novim idejama i sa ciljem regionalnog širenja i dobijanja novih pristalica, ovogodišnji događaj biće otvoren na trodnevnoj konferenciji u Budvi, Crna Gora (22-24 septembar 2011. godine). Prisustvovaće priznati svetski predavači i eksperti iz regiona a diskusija će se voditi oko korišćenja Interneta na globalnom i regionalnom nivou, o sadržaju kao i poslovnim mogućnostima.

Agenda konferencije

22. septembar 2011. – Hotel Splendid

09:00 – 10:00 – Registracija

10:00 – 10:15 – Zvanično otvaranje

10.15 – 10.35 – Beautiful Mind behind Social Gaming
Branko Milutinović – Nordeus

10.35 – 11.00 – Blog smarter  – Zemanta
Andraž Tori – Zemanta

11.00 – 11.20 – Uspešna priča (TBA)
    Vibor Cipan,  Antun Debak  – Wall Of Tweets

11:20 – 11:40 – Coffee break

11.40 – 12.30 – SEO (TBA)
Nedim Sabic  – Netshake GmbH

12.30 – 14.30 – ručak

14.30 – 15.15 – Web Fest .ME kitchen
Thomas Gayno  – Google Labs

15.15 – 16.00 –  Okrugli sto – Započnite sopstveni biznis
u industriji domena
Chris Sheridan  – eNom, 
Aleks Sifrin  – Key-systems, 
Jong Li  – GoDaddy

16.00 – Zatvaranje dana

21.00 – do rano u noć –  Web Fest .ME cocktail

23. septembar 2011. – Hotel Splendid

10.00 – 10.45 – Uspešna priča iz regiona 
Vladimir Nikolić – Limundo
Djordje Zeković – Logate

11.00 – 11.45 – ME / izgradnja ličnog branda – 
Natasa Djukanović  – .ME Registry

12.00 – 12.45 – Promocija na društvenim mrežama – 
Michele Neylon  – Blacknight.com

13.00 – 14.30 – ručak

14.30 – 16:00 – TBA 
Tony Conrad    True Ventures
    Matt Mullenweg    WordPress 

16.00 – 16:15 – Pauza za kafu

16:15 – 16:45 – TBA
    Jure Mikuz    RSG-Capital

17:00 – 17:45 –  Web Up .ME 
Predrag Lešić  – .ME Registry

23.00 –  do kasno u noć – Web Fest .ME party!

Svesni toga koliko je važno motivisati mlade generacije kao i uloge interneta kao tehnologije koja je promenila svet, odlučili smo da kao glavne goste pozovemo ljude koji su istinski doprineli promeni u načinu na koji danas komuniciramo. Zato dođite u Budvu 22. septembra, da čujete:

MET MULENVEG (MATT MULLENWEG)

Met Mulenveg je jedan od osnivača “WordPress”-a, jedne od vodećih aplikacija za objavljivanje blogova koju koriste milioni veb sajtova širom sveta. Met je počeo da radi u kompaniji CNET, interaktivnoj onlajn media mreži, ali je ubrzo osnovao “Automattic”, kompaniju koja je pokretačka snaga iza “WordPress”-a i mnogih drugih internet brendova. U septembru 2008, časopis “Inc” ga je uvrstio među 30 najuspešnijih preduzetnika ispod 30 godina, a “BusinessWeek” među 25 najuticajnijih ljudi na internetu.

TONI KONRAD (TONY CONRAD)

Toni Konrad je čuveni preduzetnik iz Silicijumske doline. Njegov najnoviji poduhvat je osnivanje onlajn servisa “About.ME”, agregatora ličnih profila koji upućuje posetioce na vlasnikov sadržaj širom interneta i koji je nedavno postao vlasništvo AOL-a. Toni je takođe jedan od osnivača firme “True Ventures” i u bordu je direktora velikog broja kompanija kao što su: “Automattic” (WordPress), “Appssavvy”, “StockTwits”, “GDGT”, “KISSmetrics”, “20×200″, “WeGame”, “RescueTime” i “FREEjit”. Pre toga osnovao je i kompaniju “Sphere”, vodećeg provajdera kontekstualno relevantnih alata za upravljanje sadržajem, koji je od 2008. godine takođe u vlasništvu kompanije AOL.

ALEKSANDAR SIFRIN (ALEXANDER SIFFRIN)

Aleksandar Sifrin je rođen 1976. godine u Sarbrukenu (Saarbrücken) u Nemačkoj, a deo svog detinjstva proveo je u Etiopiji i Boliviji. U periodu od 1996. do 2001. godine studirao je fiziku i računarske nauke na Univerzitetu Sarland (Saarland) u Nemačkoj gde je tokom studija, 1998. godine, osnovao “Key-Systems”.

Bio je uključen u aktivnost ICANN-a još od samog osnivanja ICANN-a, 1998. godine. Njegovo izuzetno poznavanje domena je povezano sa strateškom perspektivom kompletnog razvoja Interneta.

Tehničke sposobnosti: Perl, PHP, C++, Java, IT infrastrukture, dizajn integrisanih kola za računarsku industriju, implementacija i dizajniranje veštačke inteligencije.
Jezici koje govori: Nemački (maternji jezik), Engleski, Španski.

KRIS ŠERIDAN (CHRIS SHERIDAN)

Kris Šeridan je potpredsednik za razvoj poslovanja kompanije eNom.com. Za četiri godine koliko je u kompaniji eNom, Šeridan je upravljao sektorima tehničke podrške, preprodaje i maloprodaje. Takođe, zaslužan je i za kreiranje i uspeh novog servisa u okviru eNom-a. Pre zaposlenja u eNom-u, Šeridan je osam godina radio u kompaniji VeriSign.

MIKELE NEJLON (MICHELE NEYLON)

Mikele Nejlon je osnivač i izvršni direktor Irskog hosting provajdera, Blacknight.

Poslednjih deset godina više puta je bio govornik na značajnim događajima na polju interneta u Irskoj i celom svetu. Diplomirao je na Evropskim Studijama univerziteta Limerik, Irska. Aktivno je uključen u internet industriju Irske, a njegovi govori obuhvataju veoma širok spektar tema počevšti od filtriranja mailova, preko pisanja blogova, do internet marketing organizacija kao što su Skynet, Irska internet asocijacija (Irish Internet Association), ICANN, Nominent, IGF i Investnet / Fist Tuesday.

Iako bi ga neki opisali kao zaluđenika za procedure, kao savetnika bordu Eurid-a i ENUM 353, nagrađivani je blogger, internet marketing stručnjak i ekspert za društvene mreže.

ANDRAŽ TORI

Andraž Tori je tehnički direktor i jedan od suosnivača Zemanta-e koja je osnovana 2007. On je projektovao Zemantinu baziranu na semantici tekstualnu analizu i mehanizam pronalaženja. Prije toga je bio domaćin TV show-a koji se bavio informacionom tehnologijom na Slovenačkoj nacionalnoj televiziji (2002-2007). Tamo je shvatio mogućnost potrebe za autorskim alatom koji razumije tektstualni sadržaj. Takođe je su/osnovao i bio program menadžer najuspješnijeg Slovenačkog cyber-centra Kiberpipa (2001-2007).

Andraž programira otkad je imao 10 godina i ima suštinsko kompjutersko obrazovanje. Međutim njegova različita interesovanja su ga dovela do poznavanja raznih ne-tehničkih vještina. Njegova misija je da umjetnost visoke tehonolgije sakrije iza najjednostavnijeg korisničkog interfejsa.

ĐORĐE ZEKOVIĆ

Đorđe Zeković je rođen sa prirodnim porivom za rastavljanjem stvari na djelove, da bi otkrio kako funkcionišu. Zavistan je od učenja baziranog na postojećim konceptima, što je i učinilo da shvati da je zavisnik od hakovanja i da na drugačiji način razmišlja. On je strastveni perfekcionista i vizionar, što mu je pomoglo da svoju strast pretvori u zaradu, ili jednostavnije rečeno, uspio je da zarađuje za život baveći se onim što stvarno voli.
Đorđe je počeo da radi sa 17 godina kod lokalnog Internet provajdera (Internet Crna Gora) u početku besplatno, jer je uhvaćen u pravljenju nesmetanog pristupa do njihove korisničke baze podataka. Radio je standardno radno vrijeme, a noću učio za ispite za fakultet. To je bio period velikog entuzijama i energije i vrijeme kada je izgradio solidnu bazu znanja o Linux-u i mnogim Open Source projektima.
U pravom trenutku osnovao je svoju kompaniju Logate. Od tada se nalazi na poziciji izvršnog direktora kompanije. Kao glavni arhitekta uključuje se u projektovanje i razvoj gotovo svih novih proizvoda. Projektovanje sistema baziranih na Linuxu mu je i dalje najača profesionalna strast, bez obzira na izazove koje postavlja brzo rastuća kompanija.

VIBOR CIPAN

Vibor Cipan je izvršni direktor u UX Passion – agenciji sa sjedistem u Zagrebu, Hrvatska koja pruža kompletnu uslugu po pitanju korisničkog iskustva i iskorišćavanja internet potencijala na globalnom nivou. Nakon što je završio svoj rad za Microsoftov UX tim u Kopenhagenu, vratio se u Hrvatsku, okupio svoj tim i započeo rad na promjeni i redefinisanju korisničkog iskustva ns svim platformama, uređajima i servisima.

Mobilni, desktop kao i oflajn servisi koje osmisljava, dizajnira, pravi i implementira kompanija “UX Passion” danas se koriste na svim kontinentima. Preko cetiri stotine miliona korisnika moze da vidi, dodirne, osjeti i uziva u onome sto radi Ux Passion.

Cipanov time je kretor Wall of Tweets – najbolje Twitter wall rešenje koje možete pronaići na internetu i koji koriste Navigon, AON, Microsoft, World Economic Forum, Ignite, TEDx konferencije i mnogi drugi. Radi se o projektu koji je počeo da se sam finansira nakon 6 mjeseci izlaska na tržište.

Cipan voli XC biking, muziku, retro-computing i putovanja. Možete ga pratiti na Twitter-u @viborc.

ANTUN DEBAK

Antun Debak je kretativni direktor, partner i jedan od osnivača UX Passion. Kao kreativni direktor on pomaže klijentima i korisnicima u komunikaciji i oblikovanju prestavljanja njihove vizije, ideja, proizvoda i usluga na svim platformama i uređajima – i onlajn i oflajn.

Posle svoje uspješne slobodnjačke karijere i rada sa imenima kao što su Microsoft, Debak se priključio timu u osnivanju UX Passion – agencije sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska koja pruža kompletnu uslugu po pitanju korisničkog iskustva i iskorišćavanja internet potencijala na globalnom nivou.

On je jedan od osnivača Wall of Tweets – koji je trenutno najbolji twitter wall na tržištu, i brojne druge projekte koji su dizajnirani i implementirani na globalnom nivou.

Voli muziku, putovanja i uživa da provodi vrijeme s društvom. Na Twitter-u ga možete pratiti na @adebak.

JONG LI

Jong Li je potpredsjednik odeljenja za razvoj poslovanja registrara GoDaddy.com, a i na čelu je kompanijske grupe dilera. U ovoj, sveobuhvatnoj ulozi njegova glavna zaduženja su da kroz strateška partnerstva stvara nove mogućnosti za porast obima poslovanja, rukovodi i unapređuje poslovanje kompanije WIld West Domains, dilerske jedinice kompanije GoDaddy, kao i da daje strateške smjernice za “Direct Affiliate” program iste.

Jong je ranije radio za Motorolu i to na veoma odgovornim pozicijama. Bio je zadužen za izradu softvera, tehnički marketing i razvoj poslovanja Motorolinog odeljenje iDEN mobilnih uređaja sa sjedištem u gradu Plantation na Floridi. Dok je radio za Motorolu, istakao se i kao neko ko je razvio prvu MIDP 1.0 BlackJack aplikaciju, koja je temeljno analizirana tokom uvodnog izlaganja na konferenciji JavaOne 2000. godine.

Jong je završio osnovne studije računarskih nauka na Univerzitetu Florida, a master studije na Univerzitetu u Majamiju. U slobodno vrijeme navija za svoj univerzitetski tim “Aligatore” sa Floride, bavi se sportom i uživa u aktivnostima u prirodi sa dvojicom sinova.

VLADIMIR NIKOLIĆ

Vladimir Nikolić je rođen u Beogradu, Srbija, ali se odselio sa porodicom u Berlin, Njemačka kad je imao 4 godine.

U Njemačkoj je naučio o prednostima slobode i interkulturalnog okruženja. Nakon srednje škole se vratio sa porodicom u Srbiju, gdje je i studirao. U toku studija je radio kao DJ u Njemačkoj i kao prevodilac u Srbiji.

Preduzetnički porodični duh ga ja podstakao da sa svojim bratom Nenadom otvori internet kompaniju koju su nazvali Limundo. Imali su cilj da Srbiji pokažu fenomenalne mogućnost interneta a posebno e-commerca. 2009-2010 je kompanija, sa Vladimirom kao predsjednikom uspjela da privuče investitorski kapital koji sada iznosi skoro 1milion EUR. Limundo sad ima preko 30 zaposlenih.

NEDIM ŠABIĆ

Nedim Šabić je SEO i Usability ekspert koji radi za velike njemačke kompanije, a zaposleni je u agenturi Netshake GmbH kao SEO Senior Manager. Poznat je po tome što je za jednu od najtežih ključnih riječi prvi u Njemačkoj te po tome što su velike kompanije nakon SEO uspjeha za oređene proizvode doživjele preporod. Uz to drži predavanja po Njemačkoj i na Balkanu, koja su upečatljiva i uvijek jako dobro prihvaćena od strane publike. Nedim je jako aktivan na društvenim mrežama, a ponajviše na Twitteru, gdje ga možete pratiti na @neximuss

PREDRAG LEŠIĆ

Predrag Lešić je dimplomirao na Mašinskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore. Od 1997 do 2000 je radio za Internet Crna Gora, i bio jedan od pionira u postavljanju i razvoju internet usluga u Crnoj Gori. 2000 je prešao u Montenegro Airlines, nacionalnu aviokompaniju, gdje je bio zadužen za IT razvoj infrastrukture i implementaciju rezervacionog sistema.Od 2008. godine radi kao izvršni direktor DoMEn-a.

NATAŠA ĐUKANOVIĆ
Nataša Đukanović je direktor prodaje i marketinga u kompaniji DoMEn (registar .ME domena, nacionalnog internet domena Crne Gore, koji je zbog svog značenja međunarodno prihvaćen kao najbolji izbor za lično ime domena). Nataša je zadužena za promociju .ME domena kao brenda. Takođe je zadužena je za saradnju sa poslovnim partnerima.

Diplomirala je na Ekonomskom Fakultetu, Unverziteta Crne Gore 1997. Od 1998 do 2006 je radila kao direktor razvoja nacionalne aviokompanije, gdje je bila zadužena za implementaciju novih tehnologija i procedura. Od 2006 do 2008 je radila kao izvršni direktor lokalne banke u Podgorici. Slobodno vrijeme posvećuje svojoj djeci. Više o njoj možete pročitati na about.me/natasa.

VLADIMIR VULIĆ

Vladimir je asistent na Ekonomskom Fakultetu Unverziteta Crne Gore u Podgorici. Ekonomski fakultet je vodeća ekonomska i menadžment obrazovna institucija u Crnoj Gori sa više od 5,000 studenata. Vladimir predaje strateški menadžment, menadžment u inovacijama i preduzetništvo.

Vladimir je jedan od osnivača Download Zone, internet startupa, zajedno sa Crnogorskim Telekomom, dijelom  Deutsche Telekoma. Downloadzone.me je prvi i najveći download website u Srbiji i Crnoj Gori.

Vladimir je član Educators Board of Challenge:Future, globalne mladalačke institucije koja povezuje 14,000 članova sa 964 univerziteta iz 184 države. On je jedan od urednika magazina “Preduzetnik”, vodeće akademske publikacije u Crnoj Gori fokusirane na biznis.

Registracija za konferenciju

Karte možete kupiti online.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR