Mart 18Mart 19

U Zagrebu se 18. i 19. marta 2010. organizuje sedma Web Strategija pod nazivom Dobri developerski duh. Program Web::Strategije će biti podijeljen na “nedeveloperske” i tehnološke teme, a govoriće se o pristupu web developmentu od iskusnih web profesionalaca koji će otkriti neke svoje male poslovne tajne.

 Konferencija Web::Strategija 7 – Dobri developerski duh sadržava edukativna predavanja izravno i neizravno tematski vezana uz web development kroz koja će predavači educirati sudionike o tome kako poboljšati znanje, komunikaciju, radnu atmosferu i proširiti poslovanje u tvrtki za razvoj web aplikacija ili izradu web stranica. Također, u sklopu konferencije održati će se svečana dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije za koje se možete prijaviti i Vi.

Predavači

Predavači na Web::Strategiju 7 – Dobri developerski duh dolaze sa iskustvom u web developmentu na raznim tehnološkim platformama, a koji su sudjelovali u njima kao voditelji razvoja web stranica/web aplikacija. Dio predavača su bili izravno uključeni u uspješan razvoj web softvera za regionalna tržišta.

Saša Šarunić

Predavanje: Razvojni proces u web developmentu

Saša ŠarunićSaša je poduzetnik s više od 20 godina iskustva u razvoju softvera. Već za vrijeme studija osniva svoju prvu tvrtku – Time d.o.o. kojom upotpunjava svoj studentski budžet izradom softvera za radio stanice, agencije za nekretnine, odvjetničke urede i druge. Diplomirao je elektrotehniku u Splitu 1999. godine, nakon čega se seli u Zagreb i zapošljava na izradi simulacijskog softvera za automobilsku industriju u tvrtki AVL gdje provodi 7 godina radeći na rješavanju multiplatformskih “hard-core” problema koje donosi razvoj u programskom jeziku C++. Istovremeno radi i kao predavač iz predmetaProgramiranje u JaviOperacijski sustavi.

S Viktorom Marohnićem 2007. godine osniva tvrtku Pet minuta d.o.o. koja se bavi izradom softvera za društvene mreže, a poznati društveni web servisi poput Ptičice (web servis koji je osvojio Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Izvrsnost društvenog medija 2009) i Trosjeda njihovo su djelo.

ShoutEm je njihov najnoviji uradak koji je PCWorld proglasio jednim od pet startup-ova od kojih se najviše očekuje u 2010. (http://bit.ly/4NRvTw), a zbog kojeg je prošle godine ujedno i sama tvrtka Pet minuta d.o.o. dobila Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Doprinos društvenim medjima 2009. Tvrtka se također velikim dijelom bavi i outsourcing-om, tj.izradom softvera po narudžbi za poznate tvrtke kao što su RealNetworksVodafone.

Sašu u posljednje vrijeme jako zanimaju izazovi koje donosi dizajn skalabilnih web sjedištasposobnih podnijeti velike količine prometa, a uživa i u izazovima koje donosi poduzetništvo te u rješavanju problema na koje nailazi programer koji mora postati project manager.

Mladen Vukmir

Predavanje: Licenciranje komercijalnog i open source softvera

Mladen Vukmir, partner-osnivač odvjetničkog društva Vukmir i suradnici, diplomu pravnog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu stekao je 1985., a 1989. je stekao diplomu Magistra intelektualnog vlasništva (Masters in Intellectual Property) na fakultetu Franklin Pierce Law CenterSAD-u. Nakon toga, radio je za odvjetničko društvo Fenwick & West u Kaliforniji te za talijansko odvjetničko društvo Pavia e Ansaldo. Savjetovao je u pripremi Priručnika o prijenosu tehnologije u UNIDO-u, Beč, Austrija, gdje je bio zadužen za vezu Licensing Executives Society (LES). Odvjetničko društvo Vukmir i suradnici osnovao je 1991.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) je 1992. angažirao Mladena kao stručnog savjetnika. Kasnije je imenovan zastupnikom za patente i žigove i ovlašten za zastupanje pred DZIV-om. Danas njegovo radno iskustvo obuhvaćaspecijalizaciju u intelektualnom vlasništvu, licenciranju, trgovačkom pravu, parnicama i arbitraži.

Mladen Vukmir je također obavljao dužnost savjetnika za mnoge nacionalne i međunarodne organizacije, kao što su Vlada Republike Hrvatske (Ministarstvo znanosti i tehnologije), Svjetska banka, Europska komisija (program CARDS 2002, prisjednik) i Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO). Mladen Vukmir je Počasni konzul Kraljevine Danske u Zagrebu. Arbitar je pri Stalnom izabranom sudištu Hrvatske gospodarske komore, istaknuti posrednik pri Međunarodnom institutu za sprječavanje i rješavanje sporova (CPR) i panelist pri Administrativnom panelu za domene WIPO-a (UDRP). Mladen Vukmir je član AIPPI, IBA, CLA, GALA, INTA, LES, UIA, EPI i drugih stručnih tijela i organizacija.

Gordan Orlić

Predavanje: MySQL trikovi koje mora znati svaki web developer

Gordan OrlićGordan je prvi certificirani Zend PHP i MySQL developer u Hrvatskoj. U više od pet godina profesionalnog web developmenta sudjelovao je u izradi mnogih poznatih web projekata poput prvog hrvatskog 2.0 projekta –DvaNula te međunarodno priznatog WhoisHostingThis-a. Od nedavno je i voditelj MySQL edukacije na zagrebačkoj NetAkademiji. Kao dugogodišnji novinar časopisa PC chip redovito piše o temama vezanim uz web.

Trenutno radi kao direktor razvoja u tvrtki Web tvornica.

Gordan je na prethodnoj Web::Strategiji (WS6) bio ocjenjen od strane uvažene publike i takoušao među TOP 5 predavača na konferenciji čime se pokazao kao jedan od kvalitetnih prezentera u svijetu web developmenta kod nas. Zato vjerujemo da ćete rado htjeti poslušati njegovo predavanje.

Tomislav Bilić

Predavanje: Ne budite duh! Budite žirafa!

Tomislav BilićTomislav (1979.) se u Osijeku se obrazovao, diplomirao na Ekonomskom fakultetu i počeo poduzetničke aktivnosti. Više godina je bio predavač uCARNet-u i Spin-u. S dvojicom prijatelja 2003. godine osniva Escape d.o.o.gdje radi kao project manager i programer 4 godine. Pored rada na projektima, radi i marketing za inozemno tržiše. U 2007. godini postajefreelancer gdje kroz rad od kuće postaje dio jednog malog internacionalnog tima. U to vrijeme dolazi u doticaj s američkom tvrtkom Surgeworks gdje kao freelancer postaje team leader.

Inchoo d.o.o. osnovao je u svibnju 2008. godine s ciljem specijalizacije za izradu online trgovina i iPhone aplikacija. Inchoo trenutno broji 11 zaposlenika te u vrijeme recesije 90% prihoda ostvaruje izvozom, uglavnom u SAD, skandinavske zemlje i zapadnu Europu. S tvrtkom Surgeworks i dalje postoji partnerki odnos koji je izgrađen u danima freelance-iranja.

Od 2000. godine sudjelovao je u radu na preko 100 web projekata. U današnje vrijeme, osim na poslovima generalnog managementa tvrtke, radi na procesu mikrobrendiranja Inchoo-a kao pouzdanog partnera u procesu kreiranja online trgovine na Magento platformi. Pokušava izgraditi stabilan tim kvalitetnih ljudi koji mogu odgovoriti na velike eCommerce izazove.

U 2010. godini će veću pažnju posvetiti hrvatskom tržištu te raditi na dodatnoj izgradnji eCommerce i iPhone tima.

Ratko Mutavdžić

Predavanje: Cloud Computing budućnost: Kako razumjeti i iskoristiti nove mogućnosti?

Kao tehnološki glasnogovornik te voditelj grupe za rad s javnom upravom uMicrosoftu Hrvatska, Ratko je glavni Microsoftov tehnički savjetnik u regiji odgovoran za promicanje tehnološke strategije, odnosa tehnologije u odnosu na regionalne politike tehnološkog razvoja i implementacije iste od strane korporativnog, državnog te akademskog sektora. U njegovo područje djelovanja spadaju i pitanja oko politike upotrebe tehnologije, čiji primjeri uključuju cijeli niz tehnoloških rješenja i arhitektura vezanih za sigurnost, privatnost, otvorene standarde, interoperabilnost, OSS i sl.

Ratko odnedavno vodi i grupu za prodaju javnom sektoru, gdje se razgovara o tehnološkim rješenjima koje implementira javna uprava kako bi nam svima, kao građanima, pojednostavila život. Posebno područje interesa su mu napredne tehnologije i mogućnosti, kao što su cloud computing, SOA, SaaS, s+s, te sve ostale kriptične kratice koje su razumljive određenom broju ljudi, ali i općih znanja oko upravljanja projektima, budućnosti tehnologija i ostalog što zanima ne samo mlade.

Profesionalno, Ratko je prošao razvojni put od razvojnog inženjera do inženjera sustava, konzultanta za profesionalna rješenja, voditelja raznih prodajnih i razvojnih grupa. Vlasnik je relativno dobro posjećenog bloga o budućnosti tehologija (ali i ostalome) nawww.ratkom.net te web sitea o upravljanju projektima – www.projektura.org.

Hrvoje Hudoletnjak

Predavanje: Uvod u arhitekturu web aplikacija kroz MVC obrazac razvoja

Hrvoje je softverski inženjer u firmi Novatec d.o.o. iz Labina, te radi na poslovima projektiranja, izrade i održavanja web aplikacija. Izradom web stranica se počeo baviti u drugoj polovici devedesetih, u samom početku internetizacije. Tada aktivan u Visual BasicASP programiranju, kasnije kao platformu izabrao .NET u kojoj i danas aktivno radi.

Područje zanimanja, Hrvoje je usmjerio u nekoliko smjerova – s jedne strane marketinski aspekt kroz proučavanje SEO optimizacije i poslovnih modeladruštvenih servisa i poslovno-aplikacijskih platformi, te s druge strane primjeni objektno orijentiranih principa, agilnim tehnikama razvoja i domain driven developmenta. Također, aktivno prati razvoj i primjenjuje u svakodnevnom radu RIA riješenjana Silverlight platformi. Održava svoj blog (http://www.hudosvibe.net) gdje piše o ponekim stvarima iz IT svijeta s kojima se susreće u svakodnevnom radu.

Kotizacija i prijave

1. dan – Vrsta ulaznice Cijena u kunama s
PDV-om (bez PDV-a)
Cijena u
eurima – EUR
Super rana ulaznica – do 1.1.2010.
676,50 kn (550 kn)
92,25 €
Rana ulaznica – do 1.2.2010.
922,50 kn (750 kn)
123,00 €
Redovna ulaznica – do 1.3.2010.
1.107,00 kn (900 kn)
147,60 €
Kasna ulaznica – do konferencije
1.476,00 kn (1.200 kn)
202,95 €
2. dan – Nazivi radionica
a) Funkcionalni testovi i sigurnost web aplikacija x kn x €
b) SEO radionica za web programere x kn x €
c) Ruby On Rails x kn x €
d) Google Analytics radionica
(primjena i kako čitati rezultate)
x kn x €
Novi PDV od 1.8.2009. iznosi 23%

Za konferenciju se možete prijaviti popunjavanjem formulara.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Jelena Rakić