WebDan 2014

12.04.2014.

U Boru će 12. i 13. aprila 2014. biti održano drugo izdanje WebDan konferencije, posvećene internet preduzetništvu. Tokom dvodnevnog programa u sali muzičke škole u Boru, 14 predavača predstaviće studije slučaja uspešnih web projekata, govoriti o IT tržištu i mogućnostima za zaposlenje u ovoj oblasti.

 

Konferencija je namenjena pre svega srednjoškolcima i studentima, ali i svima koji bi želeli da nauče više o IT poslovima i zaradi putem interneta.

Predavači

Posetioci konferencije biće u prilici da od predstavnika kompanija Nordeus (Marko Radonjić) i ThemesKingdom (Siniša Komlenić) saznaju kako u Srbiji pokrenuti uspešnu IT kompaniju koja posluje na internacionalnom nivou, kao i u kom će smeru ići dalji razvoj navedenih kompanija.

O online novinarstvu i vođenju medijskih portala, govoriće menadžer za medije Mozzartsporta Bojan Đurić, osnivač i glavni urednik sajta Južnevesti, Vitomir Ognjanović, kao i Marko Mudrinić iz Netokracije.

Registar nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS) predstaviće Predrag Milićević, rukovodilac sektora za razvoj poslovanja i marketing.

Suosnivač i urednik sajta Srbodroid, Vasilj Milošević, govoriće o Android platformi i Android programiranju, dok će Nemanja Stančić iz kompanije Drey preneti svoja znanja o programiranju za Windows platformu. O optimizaciji i analitici sajtova, govoriće Nenad Pantelić, stručni konsultant u oblasti internet marketinga.  U panelu koji će voditi Ivana Bogdanović, svoje “web” priče predstaviće jedna od najpoznatijih food blogerki Dragana Pušica, autorka bloga na engleskom jeziku o ženskom tenisu Marija Zivlak i freelance pisac Jelena Radovanović.

Region će predstavljati poznati hrvatski dizajner Emanuel Blagonjić i umetnica iz Crne Gore, Andrijana Vešović, poznatija pod pseudonimom Zombijana Bones.

Registracija

Registracija je obavezna i besplatna, a možete se registrovati ovde.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR