Web::Strategija 12

10.11.2011. – 12.11.2011.

Web Strategija 12Još jedna Web::Strategija, 12. po redu je pred nama – od 10. do 12. novembra 2011. godine u Zagrebu (Hypo centar). Radni naziv ove konferencije je “Tajne marketinških agencija“, te je jasno da će prisutni moći da čuju razne mudrosti i uspešne primere iz svakodnevne marketinške prakse.

 

Neke od tajni nadolazeće Web::Strategije 12 – Tajne marketinških agencija:

 • strategije marketinških kampanja na webu
 • putevi online oglašavanja:
 • zakup medijskog prostora na webu
 • tematski web portali vs. općeniti web portali
 • gdje prestaje web oglašavanje i počinje online prodaja?

Ciljna grupa

Nadolazeća Web::Strategija namijenjena svima koji se bave web oglašavanjem

 • kupcima / naručiteljima oglasnog prostora
 • voditeljima odjela za marketing
 • voditeljima odjela za PR
 • direktorima, menadžerima (poslodavcima koji zapošljavaju web oglašivače, community managere i PR-ovce)
 • account managerima
 • web novinarima
 • agencijama za marketing (i online i offline)
 • agencijama za PR
 • zaposlenima u različitim web-odjelima
 • stratezima
 • kreativcima
 • teoretičarima
 • studentima ekonomskih i marketinških obrazovnih institucija

Predavači

Miloje Sekulić

Predavanje: Poslovanje po “Puzzle principu”

Miloje SekulićMiloje je za­vr­šio post­di­plo­mske specijalističke studije na progra­mu Elek­tron­sko po­slo­va­nje na Fakultetu organizacionih nauka u Be­o­gradu, po­sle­di­plom­ske stu­di­je “Sa­vre­me­no po­slo­va­nje i glo­bal­ne ra­ču­nar­ske mre­že” naAlternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži (AAOM), Londonsku školu za odnose sa javnošću (LSPR), na kojoj danas predaje E-PR u regionu, i više obu­ka iz obla­sti menadžmenta, mar­ke­tin­ga i PR-a.

U januaru 2004. “Internet klub” mu je dodelio priznanje „Internet domaćin” ocenivši da je dao najveći doprinos popularizaciji primene interneta u Srbiji. U decembru 2006. Društvo Srbije za odnose sa javnošću dodelilo mu je pohvalu za doprinos promociji struke. Povremeno predaje na seminarima i konferencijama i učestvuje naokruglim stolovima. Ra­dio je u Sek­to­ru za ino-po­slo­ve i mar­ke­ting CIP-a. Paralelno sa tim, tokom bo­ga­te no­vi­nar­ske ka­ri­je­re u ma­ga­zi­ni­ma Eks­klu­ziv, Ži­ca, COM i Eko­no­mist svo­jim tek­sto­vi­ma po­pu­la­ri­zu­je prime­nu In­ter­ne­ta u po­slo­va­nju i ži­vo­tu. Želju za pisanjem godinama je zadovoljavao na kolektivnim ili korporativnim blogovima.

Od 1. februara 2007. direktor je Sektora za online PR u agenciji McCann Erickson Public Relations. Radeći za kompanije Coca-Cola, Carlsberg, Telenor, Toshiba, HP, Eurobank EFG, Tigar, MK Group, Bambi-Banat i mnoge druge postavio je temelj E-PR struke u Srbiji. Dobitnik je tri PRiznanja za E-PR kampanje koje je radio u agenciji. Od maja 2009. radi i kao direktor online izdavaštva u firmi Futuremedia.

Miloje je di­plo­mi­ra­ni in­že­njer i no­vi­nar, član Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS), Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) i Društva Srbije za odnose sa javnošću. Jedan od osnivača Srpske asocijacije menadžera (SAM), te od 1. marta 2011. radi kao samostalni Internet i poslovni konsultant.

Ilija Brajković

Predavanje: Kvalitetan nastup na društvenim mrežama – od A do Ž

Ilija BrajkovićVeć nekoliko godina aktivan na internetskoj sceni, a posljednje dvije godine se aktivno posvetio društvenim mrežama. U duši geek, ali život ga odnio i nešto u čemu još više uživa. Radio kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje je upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta.

Nakon završenog studija aktivno se posvetio internet marketingu, pogotovo društvenim mrežama, te pomaže tvrtkama prepoznati nove načine komunikacije sa kupcima. Kao vanjski suradnik radio za tvrtke poputMicrosoft HrvatskaCro YachtingEuroclubZabranjeno pušenje… Uživa čitati poslovnu i marketinšku literaturu, a životni cilj mu je postići što veću produktivnost uz konstantno praćenje društvenih mreža (nemoguće). Obožava druženja i geekovske susrete. Organizira splitski tweetup i splitsku ITPRO user grupu. Tehnološki blog mu je proglašen jednim od 50 najutjecajnijih blogova povezanih sa Microsoftom. Dobio posebno priznanje Microsofta“Microsoft Most Valuable Professional” za izuzetan doprinos Microsoftovoj zajednici.

Ana Jovanović

Predavanje: Možete da se ne bavite webom, ali se on već bavi vama! 

Ana JovanovićAna je suosnivač i izvršni direktor Krojača (www.krojac.com), kompanije posvećene web dizajnu i razvoju internet poslovanja, a od 2010. godine i obrazovanju, osnivanjem Krojačeve škole web dizajna(www.krojacevaskola.com). Krojač je realizovao više od 200 web projekata za najznačajnije srpske kompanije i dobitnik je uglednih nagrada i priznanja stručne javnosti koje se dodeljuju u ovoj oblasti.

Za Anu je poznato da uživa u izazovima, razvoju i postavljanju biznisa, osmišljavanju i primeni poslovnih strategija.

Od strane holandske državne Organizacije za razvoj (SNV) angažovana je kao stručni konsultant za primenu autorskog koncepta projekta tematskog eShop-a na područje regiona, član SWOT tima za razvoj konkurentnosti turističkog proizvoda na Balkanu, savetnik i trener za razvoj biznisa, uspešan nastup na internetu, marketing i PR.

Uvrštena je u deset najboljih mladih preduzetnika Beograda 2007, dobitnica nagrade Cvet uspeha za Ženu zmaja 2009 i proglašena za Biznis damu Srbije 2010. Izazov u kojem trenutno uživa je vođenje Krojačeve škole web dizajna, kao i pokretanje kompanijskog odeljenja za razvoj aplikacija.

Miroslav Varga

Predavanje: Mikrokonverzije ili odgođena kupnja – kada Vaša stranica vrijedi zlata, ali Vi to ne vidite

Gospodin Varga je cijelo vrijeme studija i radne karijere bio fasciniran računalima i njihovim mogućnostima. Iskustva ima u radu s CAD/CAM aplikacijama, matematičkim i web aplikacijama. Apsolvirao je dva poslijediplomska studija i danas radi kao SEM profesionalac u tvrtkiEscape iz Osijeka.

Ovaj iskusni osječanin ima bogato iskustvo vezano uz Internet, a poglavito u područjima integriranja on-line i off-line odziva internetskih marketinških kampanji.

Miroslavovo rješenje, koje je zaslužila tvrtka Escape, na 4. Web::Strategiji je nagrađenoZlatnom nagradom Web::Strategije (kategorija: Zlatna web marketing kampanja za 2008. godinu). Početkom 2010. godine, kao predavač na Web::Strategiji 7 osvaja i drugo mjesto među najbolje ocijenjenim predavačima po glasovima publike s konferencije. Svoje sposobnosti ponovno je potvrdio kada je na Web::Strategiji osobno nagrađen u 6. mjesecu 2010. za najbolje poslovno-kreativno rješenje pod nazivom “Vanity”. Za to rješenje je također dobio Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji za doprinos i inovaciju u Web poslovanju 2010.

Na kraju, možda nije bitno, ali kako je proglašen najboljim od svih predavača Web::Strategije 9 – Oglašavanje je OUT!, programski odbor Web::Strategije 12 nije imao srca uskratiti ovogodišnju publiku za njegovo predavanje.

Zavalite se i uživajte!

Ana Mirković

Predavanje: Možete da se ne bavite webom, ali se on već bavi vama!

Ana Mirković  Ana je diplomirana psihološkinja, zaposlena u preduzeću za kreativne komunikacije “Razor” d.o.o. na poziciji direktora za komunikaciju s klijentima. Komunikaciju je proučavala kroz osnovne studije psihologije, specijalističke kurseve i profesionalnu karijeru, tokom koje je učestvovala u kreiranju i realizaciji velikog broja komunikacijskih strategija i advertajzing i PR kampanja (Filip Cepter, Unicef, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Fruvita, Certus, Harvard klub Srbije, US Aid, Skupština grada Beograda, Sekopak, BusPlus i mnogi drugi).

Ana je predavač iz oblasti komunikacije, odnosa sa javnošću i interne i digitalne komunikacije na Programu ILM (Institute for Leadership and Management, London). Stručni je saradnik velikog broja organizacija koje se bave komunikacijama, odnosima sa javnošću i medijima.

Siniša Gavrilović

Predavanje: 

Siniša Gavrilović  Gosp. Gavrilović je poznati stručnjak za internetski marketing i internetske medije sa prethodnih Web::Strategija, predavač s najviše održanih seminara i radionica Web::Edukacije, te čest gost na televizijama kada je riječ o internetskom marketingu. Ne svojom krivnjom, svrstao se među najbolje ocijenjenim predavačima od dosadašnje publike ove konferencije.

Svoje znanje i iskustvo stekao višegodišnjim eksperimentiranjem marketinških tehnika na internetu, usvajanjem znanja američkih web stručnjaka, te je iskustvo stekao kroz provođenje niza SEO marketinških kampanja u Hrvatskoj (npr. za 24sata.hr) što i danas radi. Osim što već preko godinu dana grčevito drži poziciju nadzornika ocjenjivačkog odbora Zlatne nagrade Web::Strategije, privatno je Siniša građanin grada Zagreba, te je sretno oženjen i otac je hrabrog sina.

Ove godine je postao i član stručnog odbora za dodjelu VIDI WEB TOP 100 nagrada, a na Web::Strategiji 12 očekujemo njegovo predavanje među TOP5 predavačima (ocjenjenima prema glasovima publike). Ali samo ako neće imati tremu.

Zavalite se i uživajte!

Vice Božić

Predavanje: ONLINE+OFFLINE ili zašto je integracija dobitna kombinacija

Stručnjak za online oglašavanje, društvene medije i digitalni marketing sa više od deset godina agencijskog iskustva. Trenutno radi kao kreativni direktor i vodi odjel digitalnog marketinga u agenciji Luminus Creative. Prijašnje pozicije uključuju rad u agencijama Imago, Omnicom Media Grupa, Bruketa&Žinić OM i drugima. Tijekom karijere radio na brojnim nagrađivanim digitalnim i integriranim kampanjama za najveće lokalne, regionalne i internacionalne klijente kao što su Unilever, Toyota, Sony Ericsson, MTV, Fujitsu Siemens, McDonalds, Visa, Wrigley, Coca-Cola, T-Com, Atlantic Grupa, Podravka, Europapress Holding i drugi. Osim svakodnevnog rada sa klijentima, aktivno sudjeluje u razvoju digitalnog tržišta u Hrvatskoj, veliki je zagovornik inovativnih komunikacijskih rješenja i veće integracije onlinea i offlinea.

Živi u nadi da će jednog dana budžeti za online u Hrvatskoj biti veći od budžeta za TV oglašavanje.

Kotizacije

Redovne cijene kotizacija (ulaznica), izdvojene za svaki dan, navedene su u cjeniku:

Konferencijski
dan
Trajanje Cijena
(bez PDV-a)
Cijena
(s PDV-om)
Regional
price
***
1. dan* od 09 do 19h 1,500 kn 1,845 kn 123 €
2. ili 3. dan** od 09 do 14h 1,000 kn 1,230 kn 123 €
od 14 od 19h 1,000 kn 1,230 kn 123 €

Sve detalje oko kotizacija pogledajte na zvaničnom sajtu.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR