Web::Strategija14 – “Od weba do neba”

14.06.2012. – 16.06.2012.

 U Zagrebu će se u Hypo Centru u periodu od 14. do 16. juna 2012. godine održati 14. po redu Web::Strategija, ovog puta posvećena web developmentu, pod nazivom “Od weba do neba”. Prema dosadašnjem broju poseta Web::Strategija predstavlja najveću regionalnu konferenciju, a ovog puta očekuje se 300 posetilaca kojima će se obratiti kako domaći, tako i predavači iz okruženja.
 

Želite poboljšati i optimizirati Vaše web stranice ili web servis? Kako su marketinške poruke “imamo web” ili “pratite nas na društvenim mrežama” postale klišej, sve je više odvažnih koji emitiraju poruku “imamo NOVI web”. Tako ste mogli od prethodne Web::Strategije primjetiti i naš novi web. No, prelazak na “novi web” iziskuje stručno poznavanje web tehnologija kako bi se analizom dosadašnjih “uskih grla” i nedostataka web aplikacija unaprijedila te pripremila za buduća potrebita skaliranja i proširenja do neslućenih granica. Do neba!

Zbog značajnog prometa i optimiziranja strukture keširanja (eng. cache) sadržaja uz stalnu mogućnost skaliranja, veliki web servisi kao što su Njuškalo.hr ili Blog.hr, svakoga tko se prvi puta susreće s njima usmjeruju na eksperimentiranje u web developmentu do dolaska ka željenim rezultatima – ugodno brzom učitavanju stranice nakon svakog klika.

No, takvo eksperimentiranje je “time consuming” proces sa mnoštvom pokušaja i pogrešaka. Na dolazećoj Web::Strategiji 14 upravo će web developeri prenijeti svojaiskustva optimizacije, skaliranja, integracije velikih web servisa, te pri tomeeducirati publiku o nadolazećim mogućnostima novih tehnoloških standarda (npr. HTML5, CSS3, …). Zato ne propustite još jednu priliku da nam se pridružite na jedinoj nezavisnoj regionalnoj konferenciji namijenjenoj isključivo temama iz svijeta web tehnologije, s nazivom Web::Strategija14 “Od weba do neba”.

Program

Konferencija se održava tri dana. Prvi dan je ključni dio konferencije kada dolazi najveći broj sudionika, a drugi dan su radionice i seminari Web::Edukacije. Programski i organizacijski odbor Vam je u suradnji s Web::Edukacijom i ovaj put pripremio zanimljiva predavanja o web tehnologijama.

1. dan (četvrtak, 14. 06. 2012.)

8:00 1 h Preuzimanje akreditacija i mingling uz jutarnju kavu
9:00 20 min Otvorenje Web::Strategije 14
9:20 10 min Uvodna riječ – Davor Maričić, predsjednik programskog odbora
9:30 20 min Saša Cvetojević – Koliko nas košta razvoj?
9:50 20 min Goran Đoreski – Važnost stakla, bakra i čelika
10:10 20 min Berislav Lopac – Najvažnija osoba u razvoju softverskog proizvoda
10:30 20 min Dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije
10:50 20 min Prva pauza za piće i druženje
11:10 20 min Saša Matijašić – Node.js i “novi” web (Logit)*
11:30 10 min Uvod u okrugli stol
11:40 50 min Okrugli stol “Na prvoj liniji”
moderator: Bojan Bajgorić-Šantić
sudionici: Goran Peuc, Ivan Nikolić, Ivan Ilijašić, Mario Šestak
12:30 1 h 20 min Pauza za ručak
13:50 20 min Mario Pavlović – Milisekunde, pikseli i ekipa (Trikoder)*
14:10 20 min Karlo Šmid i Željko Filipin – Testirati kao dr. House
14:30 20 min Nedim Šabić – SEO za velike web stranice
14:50 20 min Emanuel Blagonić – HTML5 u praksi
15:10 20 min Druga pauza za piće i druženje
15:30 20 min Ivan Nikolić – Modernizr—browseru, identificiraj se!
15:50 20 min Alen Cvitković – Web dizajneru, poštuj developera!
16:10 20 min Tomislav Tipurić – Cloud kao aplikacijska platforma
16:30 20 min Antonio Perić-Mažar – Symfony2 – kome je namijenjen i zašto ga odabrati?
16:50 10 min Nagradna igra za sve sudionike
17:00 10 min Zatvaranje prvog dana Web::Strategije 14

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Zvjezdicom su označena sponzorirana predavanja.

Gdje se mogu prijaviti za 1. dan? Ovdje – ONLINE REGISTRACIJA

2. dan (petak, 15. 06. 2012.)

Drugog dana, u suradnji s Web::Edukacijom, pripremamo Vam dvije edukacije.

Nazivi edukacija 2. dana
Predavač Vrijeme
Responzivan web dizajn Lucijan Blagonić 09:00 – 13:30
Sigurnosno testiranje aplikacija Vlatko Košturjak 14:30 – 19:00

Gdje se mogu prijaviti za 2. dan? Ovdje – ONLINE REGISTRACIJA

3. dan (subota, 16. 06. 2012.)

Za treći dan smo pripremili jednu edukaciju.

Naziv edukacije 3. dana
Predavač Vrijeme
Napredni SEO za developere & dizajnere  Nedim Šabić 10:00 – 14:30

Gdje se mogu prijaviti za 3. dan? Ovdje – ONLINE REGISTRACIJA

Proučite i popuste za sva tri dana.

Predavanja

Koliko nas košta razvoj?

Predavač: Saša Cvetojević

Kako procjeniti isplativost razvijanja projekata? Kako držati troškove razvoja pod kontrolom? Kako i da li uopće planirati, te koliko odstupati od planova prilikom prvih prepreka? Kako odoliti napasti izmjena strategija i taktika tijekom razvoja projekta? Iz perspektive ulagača u projekte vezane za ICT osvrt na financiranje developmenta daje Saša Cvetojević.

Važnost stakla, bakra i čelika

Predavač: Goran Đoreski

Je li moj web-sustav dostupan, je li siguran i gdje su moji podaci… i zašto je to zapravo važno?

Predavač će napraviti analizu tržišta datacentara, uz usporedbu zapadne Europe i SAD-a u odnosu na srednju i istočnu Europu. Usporedit će i insource vs. outsource kolokaciju i hosting/kolokaciju u Hrvatskoj i inozemstvu iz perspektive malog/srednjeg hrvatskog poduzeća. A da cijena ne bi uvijek trebala biti presudna kod izbora hostinga, kolokacije ili CPS-a, pokazat će na primjerima koji su potkrepljeni usporedbom cijene, sigurnosti i stabilnosti, kao i dostupnosti resursima i vlastitim podacima.

Najvažnija osoba u razvoju softverskog proizvoda

Predavač: Berislav Lopac

Moderni razvoj softverskog proizvoda složen je proces, a naročito ako tvrtka razvija vlastiti proizvod za tržište umjesto da radi po specifikacijama vanjskog naručitelja. Ovo predavanje spominje i agile development, i lean startup, i mythical man-month i sve ostale moderne buzzworde, ali u središtu toga svega nalazi se jedna osoba — ili bolje rečeno funkcija – na čijim ramenima leži najveći teret. Većina softverskih tvrtki nije ni svjesna važnosti te osobe, a ipak je svi imaju bili toga svjesni ili ne. Tko je taj tajanstveni lik?

Testirati kao dr. House

Predavač: Karlo Šmid i Željko Filipin

Karlo Šmid i Željko Filipin dolaze na razgovor za posao kod sofverskog dr. Housea koji im daje zadatak: moraju testirati web aplikaciju i reći mu je li spremna za isporuku. House im daje kratke upute: svatko od njih dvojice ima 5 minuta za razmišljanje i 5 minuta za testiranje. Na kraju uputa dodaje: ”Everybody lies.”

Karlo kratko razmišlja prije nego se baci na posao: o istraživačkom testiranju, razlici između verificiranja i testiranja te kako postati dr. House u testiranju softvera. Zatim se baca na posao. Nakon toga Željko kratko razmišlja o automatizaciji testova, te se također baca na posao.

Node.js i “novi” web

Predavač: Saša Matijašić

Web je punoljetan ali to ne znači da se više ne mijenja. Dolaskom novih tehnologija mijenjaju se i navike i očekivanja korisnika. Da li smo mi developeri spremni na te promjene? Da li su naši trenutni alati dovoljno dobri?

Poslušajte zašto i u kojim situacijama bi Node.js, javascript na serverskoj strani,mogao biti dobro rješenje za vas.

Symfony2 – kome je namijenjen i zašto ga odabrati?

Predavač: Antonio Perić-Mažar

Razvoj vaših aplikacija traje cijelu vječnost? Smatrate da možete bolje investirati svoj novac i vrijeme? Želite dobru podršku i jaku developersku zajednicu? Onda je Symfony2 framework  idealno rješenje za vas.
Symfony2 je framework baziran na PHP-u kojeg je razvila tvrtka SensioLabs iz Francuske, a na čelu razvoja je Fabien Potencier. Symfony2 je brz, efikasan, fleksibilan, proširiv i ono najvažnije – stabilan i jednostavan za korištenje. Prvenstveno je namijenjen razvoju velikih poslovnih aplikacija, ali se savršeno uklapa i za manje web aplikacije. Ovim predavanjem ćete dobiti uvid u sve prednosti Symfony2 frameworka.

Modernizr—browseru, identificiraj se!

Predavač: Ivan Nikolić

Što će developer učinit kako bi iskoristio über-cool mogućnosti jednog, a pružio koliko-toliko kvalitetno iskustvo drugom browseru? Kako pronaći “uljeza” bez eksplicitnog pitanja “Jesi li ti taj browser”?

Jedan od glavnih igrača na području feature detectiona je Modernizr—jednostavan JSlibrary koji developeru omogućuje detekciju mogućnosti browsera na temelju željenih testova, te normalizira pristup još uvijek eksperimentalnim tehnikama.

Koje su dostupne metode za detekciju određenih mogućnosti, kako napisati svoje testove i iskoristit vrijednosti koje nam Modernizr vraća za senzibilnije fallbackove, na što paziti prilikom detekcije te što nas očekuje u budućnosti po pitanju nativne detekcije unutar samog browsera—pitanja su i odgovori na ovom predavanju.

Web dizajneru, poštuj developera!

Predavač: Alen Cvitković

Kako kao dizajner napraviti i pripremiti kvalitetan dizajn koji neće stvarati muku developeru? Koje metode primjeniti da se proces od samog dizajna, sliceanja, pa sve to završnog kodiranja stranice maksimalno ubrza? Zlatnog pravila nema, ali uz kombinaciju nekoliko praktičnih metoda i savjeta može se uvelike ubrzati proces izrade, te naravno imat ćete sretnog i zadovoljnog developera.

U ovom predavanju naučiti ćete o praktičnim primjerima od toga kako pripremiti dizajn zasliceanje, smisleno korištenje layer compsa, koje su najčešće greške kao što je nepravilno korištenje blending modova te kako takve i slične greške potpuno izbjeći. Vaš developer će vam biti vrlo zahvalan!

Milisekunde, pikseli i ekipa

Predavač: Mario Pavlović

Projekti koji odišu izvrsnošću, kako vizualno tako i tehnički, danas su rijetkost. Uzroka ima mnogo, međutim, ovo predavanje ne bavi se uzrocima, već postupcima, tehnikama i pristupima kojima možemo izravno i neizravno utjecati na izvrsnost projekata.

Zašto su pikseli i milisekunde važne? Koliko njihova nevažnost može dodati nula na račun? S koliko se sreće mogu ispuniti developerska srca u atmosferi koja potiče najbolje prakse i izvrsnost? Koliko sreća utječe na produktivnost? Ako vas ovakva pitanja zanimaju, intrigiraju i bude u vama dječju znatiželju, dođite na predavanje na kojem će Mario Pavlović (@PavlovicMario) ponuditi odgovore, anegdote i svoja zapažanja. Bez pretencioznosti, samo pozitiva.

SEO za velike web stranice

Predavač: Nedim Šabić

SEO kao većinom najefikasnije online marketinško ulaganje koristi svaka velika tvrtka na Zapadu, dok to na Balkanu nije slučaj. Tako da SEO velikim preduzećima nudi dvije vrlo bitne prednosti: uštedu u novcu i konkurentsku prednost.

Mnoge velike domaće web stranice imaju ogroman SEO potencijal koji ne koriste. Taj neiskorišteni SEO potencijal je moguće brzo i jednostavno aktivirati, koji će onda pored mnogo novih posjetilaca koji konvertiraju u kupce, donijeti i određenu dominaciju u Google rezultatima za određene pojmove, što u konačnici čini jako efikasno tržišno pozicioniranje. Sve tehničke izmjene se mogu uraditi bez outsourcinga, jedino se planiranje i kontrola urađenog trebaju povjeriti specijalističkim SEO tvrtkama, radi pravilnog osvježavanja koje održava trenutačne SEO pozicije i osigurava dugoročne efekte. Kako tržište nalaže – ko prvi zauzme pozicije ima bolje šanse da opstane u vrhu dugoročno.

Cloud kao aplikacijska platforma

Predavač: Tomislav Tipurić

Oblak kao krilatica i trend već je svima dobro poznat. Ipak, dobrom broju razvojnih inženjera i njihovih voditelja timova, projekata ili pak direktora još je uvijek relativno daleko od produkcije.

U ovom ćemo kratkom izlaganju pokazati prednosti clouda kao aplikacijske platformena kojoj je moguće graditi kvalitetna, iznimno skalabilna i pouzdana rješenja korištenjem poznatih tehnologija. Objasnit ćemo i nekoliko pravila kojih se trebamo pridržavati kako bi naše aplikacije uistinu iskoristile sve prednosti koje nam oblak donosi.

HTML5 u praksi

Predavač: Emanuel Blagonić

Kako implementirati novi standard u vašim internet stranicama? Što donosi nova verzija HTML-a? Na što pripaziti? Kakva je podržanost standarda? Da ili ne (krenuti na HTML5 u vašem radu)? Ovo su pitanja koja se pitaju mnogi web developeri u Hrvatskoj ali i u svijetu. HTML5 je novi standard čije podržavanje više ne bi trebalo biti samo hir, većispravna poslovna odluka, ako zaista razmišljate o budućnosti.

Emanuel će ispričati zašto su se u Blagonić Brothers odlučili preći na novi standard za sve projekte svojih klijenata, te navesti probleme, pitanja i rješenja s kojima su se suočili u radu.

Web::Report by Rep.hr

Predavač: Bojan Bajgorić Šantić

Ovo 10-minutno predavanje pod nazivom Web::Report by Rep.hr će Vas provesti kroz najzanimljivije događaje i trendove na domaćem Internetu, odnosno na području web projekata, web developmenta, društvenih mreža i drugih informacija korisnih onima koji aktivno sudjeluju ili planiraju sudjelovati na domaćoj web sceni. Ovaj već peti Bojanov Web::Report proći će sve novosti koje su se dogodile tijekom proteklih mjeseci od Web::Strategije 13.

Kotizacije i popusti

Za registraciju svog dolaska kliknite ovdje -> REGISTRACIJA SUDIONIKA!

Redovne cijene kotizacija (ulaznica), izdvojene za svaki dan, navedene su u cjeniku:

Konferencijski dan Trajanje Cijena
(bez PDV-a)
Regional
price
***
1. dan* od 09:00 do 18:00 1.500,00 kn 123,00 €
2. dan** od 09:00 do 13:30 1.000,00 kn 123,00 €
od 14:30 od 19:00 1.000,00 kn 123,00 €
3. dan** od 10:00 do 14:30 1.000,00 kn 123,00 €

* Prvi dan se održavaju edukativna predavanja uz networking gdje dolazi najveći broj ljudi. Web::Klub članovi na prvi konferencijski dan dolaze potpuno besplatno, za ostale su organizatori pripremili značajne popuste 1. dana.

** Drugi i treći dan se odvijaju specijalizirani seminari (suradnja s Web::Edukacijom) za najviše 20-ak polaznika, u cjeniku su navedene redovne cijene za svaku pojedinu edukaciju. No, postoje i popusti za drugi i treći dan.

*** Cijene u eurima (EUR) su navedene za međunarodna (regionalna) plaćanja i sadrže – cijenu ulaznice, porez na dodatnu vrijednost, dio troškova SWIFT/IBAN/BIC transakcije (samo dio domicilne banke organizatora – Erste banka), te uračunat značajan fiksni popust (50%) u odnosu na redovnu cijenu u kunama kao dar svim uvaženim gostima iz regije (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, …) zbog troškova puta i smještaja u Zagrebu.

Drugi i treći dan (Web::Edukacija)

Drugog dana konferencije održati će se 2 važne edukacije za Vaše web poslovanje.

Naziv edukacije 2. dana Predavač Vrijeme
Responzivan web dizajn Lucijan Blagonić od 09:00 do 13:30
Sigurnosno testiranje aplikacija Vlatko Košturjak  od 14:30 do 19:00

Provjerite popuste za drugi dan.

Trećeg dana konferencije održati će se seminar za Vaše web poslovanje.

Naziv edukacije 3. dana Predavač Vrijeme
Napredni SEO za developere & dizajnere  Nedim Šabić od 10:00 do 14:30

Provjerite popuste za treći dan.

Popusti – za ranije registracije 1. dana

Na sve ranije ostvarene registracije organizator odobrava popust za 1. dan konferencije. Ako se registrirate prije navedenog datuma, Vaša ponuda prilikom registracije za 1. dan može biti umanjena za navedeni popust u sljedećoj tablici za sva kunska (domicilna) plaćanja.

Vrijedi Vrijedi popust Cijena (+PDV)
do 17.04.2012.  -60%  600,00 kn 
do 30.04.2012. -50% 750,00 kn
do 24.05.2012. -40% 900,00 kn
do 07.06.2012. -20% 1.200,00 kn
do 14.06.2012. 0% 1.500,00 kn

 

Poseban popust “3+3″ omogućava na tri prijave za 1. dan sa statusom “Sudionik” iz iste firme da sa sobom povedu još troje kolega (isto isključivo iz firme). To znači da troje sudionika plaća, a troje dolazi BESPLATNO! Oni koji dolaze besplatno, prilikom online registracije, trebaju imati status “Nagrađeni”.

Za inozemna plaćanja (EUR) vrijedi jedinstvena povoljnija cijena (vidi gore u tablici pri vrhu stranice). Redovni članovi Web::Kluba imaju BESPLATAN ulaz kod registracije za prvi dan.

Popusti – za studente – za 1. dan

Za sve studente koji žele doći na Web::Strategiju vrijedi posebna cijena kotizacije. Uz digitalno predočenje valjane studentske isprave, cijena je SAMO 390 kn (PDV uključen) za cjelodnevna predavanja.
NAPOMENA: obzirom su studenti fizičke osobe, za ovu vrstu kotizacije račun ne može bit naslovljen na pravni subjekt.

Popusti – za 2. i 3. dan (Web::Edukacija)

Pripremljeni su primamljivi popusti koje Vam pruža Web::Edukacija kroz 2. i 3. dan konferencije:

  • Svi prijavljeni na jednu edukaciju 2. ili 3. dana, a koji su ujedno prijavljeni i za 1. dan konferencije, ostvaruju 10% popusta
  • Svi prijavljeni na dvije edukacije 2. ili 3. dana – ostvaruju 10% popusta
  • Svi prijavljeni na tri edukacije 2. ili 3. dana – ostvaruju čak 20% popusta!!!

Članovi Web::Kluba imaju pravo na 20% popusta kod drugog i trećeg dana na jednu ili dvije edukacije, odnosno najviših 30% popusta (PRILIKA !!!) na tri edukacije.

Za inozemna plaćanja (EUR) vrijedi jedinstvena povoljnija cijena (vidi gore u tablici pri vrhu stranice).

Korisni linkovi

Zvanični sajt događaja.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR