WebUG #13

17.02.

13. sastanak Web User Grupe se održava 17. 02. 2011. godine u Zagrebu, a na njemu ćete moći da čujete o Silverlightu i Bingu, kao i o web dizajn trikovima. Događaj se održava u prostorijama Microsoft Hrvatska (Turinina 3), prisustvo je uz obaveznu registraciju je besplatno, a pizza i pivo su takođe obezbeđeni.

 

WebUG je nastao kao želja za druženjem i razmjenom iskustava svih koji se bave razvojem web-stranica koristeći Microsoftove tehnologije. Rad grupe je otvoren, dobrovoljan i besplatan.

Agenda

17:30 – 17:45 okupljanje i druženje
17:45 – 17:55 par uvodnih riječi
Domagoj Pavlešić, voditelj webUG
17:55 – 18:10 Silverlight i Bing mape
Renato Jović

Glavna tema ovog predavanja je pokazati lakoću korištenja Silverlight tehnologije u kombinaciji sa Bing mapom te njenom pripadajućom platformom. Ukratko ćemo predstaviti Silverlight Bing kontrolu te demonstrirati neke zanimljive scenarija korištenja iste. Od prikaza obične “točke” na mapi pa sve do mini geo aplikacije koja mapu koristi za sasvim drugačiji prikaz podataka… Bit će kratko, ali slatko :)

18:10 – 19:10 Web-dizajnerski trikovi koje i nedizajneri trebaju znati
Emanuel i Lucijan Blagonić

S dizajnom se susrećemo svakodnevno, a da toga nismo niti svjesni. Dobar dizajn nije pretjerano uočljiv i korisnik kome je namijenjen ne bi ga trebao posebno primijetiti. Dizajn nije samo ‘drop shadow’, ‘zaobljeni rub’ ili ‘veliki naslov’. Na nizu primjera iz prakse govoriti ćemo o odabiru boja i tipografije, kako odabrati ikone i fotografije odnosno ilustracije koje će vaš dizajn izdignuti iz niza ostalih. Govoriti ćemo i o whitespaceu, gridu, web formama, definiranju kvalitetnog korisničkog sučelja i zašto je ono važno. Posebnu ćemo pozornost obratiti na CSS3 i novostima koje donosi a koje se mogu primjenjivati već danas, pogotovo na mobilnim uređajima, a dati ćemo i nekoliko savjeta o izradi Internet stranica za mobilne uređaje.

19:10 – 20:00 networking i druženje uz pizzu i pivo

Prijave

Zbog ograničenog broja mjesta i planiranja aktivnosti, potrebno je obaviti registraciju.

slučaju nemogućnosti dolaska, javite što ranije na adresu webug@webug.com.hr i otkažete rezervaciju.

Prisustvovanje događaju je besplatno.

Lokacija

Microsoft Hrvatska.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR