Weekend Media Festival 2011

22.09.2011. – 25.09.2011.

Četvrti Weekend Media Festival ove se godine održava od 22. do 25. 09. 2011. godine, na već tradicionalnoj lokaciji stare tvornice duhana u Rovinju u Hrvatskoj. Ove godine će se govoriti o Wikileaksu, medijskoj snazi Ruperta Murdocha, YouTubeu i naravno Facebooku.

 

Program

Odabrana predavanja

JAY MCGILL (viši podpredsjednik; Hearst Magazines International, USA) 

Tema: Media as Global Brands | Mediji kao globalni brand

JAMES WHATLEY (marketing direktor; 1000heads, Velika Britanija) 

Tema: Driving Advocacy Through Word of Mouth Marketing | «Word of mouth» marketing

JAMES ROBINSON (novinar i medijski urednik; Guardian – The Observer, Velika Britanija) 

Tema: The Bussiness Behind the News | Posao vijesti

SASHA SAVIĆ (glavni operativni direktor; Havas Media North America, USA) 

Tema: Real Time Communications | Komunikacija u realnom vremenu

SIMON WHITE (generalni direktor; Grey London, Velika Britanija) 

Tema: How Advertising Really Works | Kako oglašavanje doista radi

STEFAN JENZOWSKY (potpredsjednik i direktor poslovne jedinice za medije; Siemens Communication, Media & Technology, Austrija) 

Tema: The Future of Television (Over-The-Top) | Budućnost Televizije (Over-The-Top)

RICHARD JAKAB (direktor prodaje programa; Red Bull Media House Gmbh, Austrija) 

Tema: Extended Brand | Produženi brand

Odabrani paneli

ŠTO JE REGIJA? 

Svaka zemlja regije je specifična i strategije kompanija koje su prešle granice svojih država moraju se prilagođavati svakom tržištu posebno. U nekima je veća zastupljenost PR-a, u nekima oglašavanja, a u onim trećima je pak online ključ uspjeha. Što voli koje tržište i koje kanale koristiti? Kako ostati dosljedan, zadržati prepoznatljivost i formirati jednaki image neovisan o teritoriju i mediju?

Sudionici: izvršni direktori ‘adria’ kompanija iz cijele regija

VIŠE IGRAČA, MANJE KOLAČA ( FRAGMENTACIJA TV TRŽIŠTA) 

Prije nekoliko mjeseci hrvatskoj TV ponudi pridruženo je nekoliko kanala koji su utjecali na preraspodjelu oglašivačkog budžeta, ali i raspršivanje targeta. Prema nekim istraživanjima dobar dio kolača gledanosti uzimaju kabelski kanali i postavlja se pitanje gdje su otišli gledatelji, kakav sadržaj ih zanima i kako fragmentacija utječe na oglašivače i njihovu prisutnost u televizijskim minutama.

Sudionici: predstavnici TV kanala i operatera

FENOMEN DNEVNIKA 

Različiti po strukturi, opremi, terminu i novinarskom pristupu, regionalni su Dnevnici predvodili promjene u informativnom programu. Kome gledatelji više vjeruju? Koja je to dobra praksa kojoj današnji uspjeh duguju Dnevnici komercijalnih televizija? Je li tradicija jača od popularizacije? Zašto je nekad kruta forma personalizirana?

Sudionici: urednici središnjih informativnih emisija nacionalnih i komercijalnih televizija regije

SHOW ME THE MONEY! 

U posljednjih nekoliko godina sport je postao business broj jedan u industriji zabave na globalnoj razini. Od regionalnih liga do privatnih klubova, marketinga i prodaje TV i mobilnih prava. Naša regija nije pošteđena, ali koliko zaista pratimo svjetske trendove i da li smo prepoznali mogućnosti sportainmenta.

Sudionici: vlasnici prava, klubova, menadžeri i marketingaši

FREE OR FEE? 

S vremenom internet je postao sve važniji način konzumacije medija što sve više nagriza dosadašnje načine distribucije sadržaja. Ovo su najviše osjetili print izdavači. Danas, predvođeni poslovnim medijima koji su prvi uveli naplatu sadržaja na internetu, sve više izdavača traži način kako naplatiti svoj trud. U Hrvatskoj vidimo prve pokušaje koji vode u smjeru naplate, ali da li će oni biti uspješni? Kako naplatiti sadržaj? Postoje li novi poslovni modeli koji mogu zamijeniti klasičnu naplatu sadržaja?

Sudionici: print i online izdavači i jedan bloger

KLIKNI I NOSI (MOBILNO PLAĆANJE) 

Uvođenjem novih tehnologija i povezivanjem industrije otvaraju se širom vrata za mobilno plaćanje. Od bankarstva, preko kupovine proizvoda online ili u dućanima, pa sve do plaćanja najrazličitijih usluga poput – stvara se kritična masa. Saznajte o primjerima implementacija i stanju u svijetu (je li moguće da je Hrvatska ispred SAD-a?), tehnologijama koje stoje na raspolaganju, njihovom sigurnosnom aspektu, uslugama, te kako će revolucija u načinu kupnje utjecati na oglašavanje proizvoda.

Sudionici: telekomi, kompanije i developeri

365 DANA KASNIJE 

Medij koji je doživio najveće promjene, ali i najveću ekspanziju i profitabilnost u Hrvatskoj je radio. Na jednoj strani imamo formate koji su srušili rekorde slušanosti, počeli privlačiti oglašivače i vratili radio na medijsku kartu. S druge strane, mnogi smatraju kako je čar radija u originalima – malim trikovima uredništva i prilagodljivosti slušatelju. Ipak, valja uzeti u obzir brojke i demografiju, jer dok jedan dio zemlje voli formate, kod drugog su originali pun pogodak…

Sudionici: vlasnici radijskih postaja i ravnatelji mreža

Radionice

DIGITALNI IDENTITET by Jasno i glasno 

Do’s and dont’s online nastupa, zakonitosti svakog od društveno-mrežnih kanala kroz koje se gradi digitalni identitet, studije slučaja i malih tvrtki i korporacija koje su uspješnim ili odvažnim nastupom ostvarile neke spektakularne rezultate, ali i nekih epic fail-ova.

KAD PREDMETI OŽIVE by Galerija 12+ 

Saznajte (i naučite) više o interaktivnoj umjetnosti, produkciji specijalnih vizualnih efekata kako na videu, tako i live. Od video mapiranja, 3D-a i holograma vizualno izražavanje više nikada neće biti isto. Tehnologija u umjetnosti je zaista napravila revoluciju…

Kotizacije

Puna cijena 3000 kn
Popust za članove HURA-e i HUOJ-a 2200 kn

Akcije

01.07. – 31.08. 2011. 2500kn

PDV nije uračunat u cijenu. Troškove inozemnih banaka snosi sam korisnik.

Prijave se obavljaju online.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR