What The Hack hakaton u Beču daje do 5.000€ za poboljšanje mobilnosti — Prijave do 30. maja

24.05.2016. – 26.05.2016.

What the Hack? je hakaton u organizaciji austrijske platforme Alpe Adria Coworking koji će se održati od 24. do 26. juna u regiji Karintija, u Austriji.

U okviru 48 sati hakatona učesnici će timski raditi na razvoju aplikacije koja ima za cilj da olakša mobilnost u regionu Karintije. Aplikacija bi korisnicima trebalo da omogući jednostavno kretanje bez obzira na sredstvo prevoza za koje se odluče. 

Umesto kupovine karte, mobilni telefon bi kroz ovu aplikaciju trebalo bi da prikupi sve informacije o odabranom putu, da ponudi najbolje opcije i registruje svaki check­-in i check­-out u različitim prevoznim sredstvima -­ bilo da je reč o autobusu, vozu, taksiju, deljenju prevoza ili biciklu.

Za hakaton mogu da se prijave svi punoletni programeri, hakeri, developeri, dizajneri i interfejs eksperti koji imaju najmanje tri godine profesionalnog iskustva, tečno govore engleski. Predviđeno je da iz svake zemlje učesnice bude odabrano po četiri osobe za učešće.

Kako biste se prijavili, pošaljite svoj CV i kratko obrazloženje motivacije za učešće na ovoj stranici do 30. maja.

Nagrada za najuspešnije timove iznosi po 5000, 3000 i 2000 evra, a svi troškovi prevoza, smeštaja, ishrane i mentorskog vođenja su pokriveni.

Organizator hakatona je austrijska organizacija Gain and Sustain, a partneri uključuju Hub387 (BiH), Coworking Croatia (Hrvatska), Warehouse(Italija), Poligon (Slovenija), Startit i Nova Iskra (Srbija).

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR