WikiMedia žurka u Beogradu

24.02.2012.

Vikimedija Srbije, u saradnji sa organizacijom Razmena veština vam predstavlja multimedijalni skup pod nazivom Free Knowledge For Free People. Događaj za cilj ima osnaživanje besplatnog obrazovanja i slobodnog informisanja među mladim ljudima u Srbiji. Datum održavanja je 24. februar 2012. godine sa početkom u 19h, a za mesto održavanja odabran je kulturni centar Rex koji se nalazi u ulici Jevrejska 16.
 
Sa ciljem podsticanja slobodne upotrebe informacija i slobodnog softvera na Internetu, ovaj događaj će se sadržati iz tri multimedijalne programske celine.

Prva celina je posvećena upoznavanju koncpeta besplatnog obrazovanja, a biće praćena projekcijom dokumentarnog filma. Nakon toga, posetioci će imati prilike da se bolje upoznaju sa načelima i projektima Vikimedije Srbije, a predstaviće ih Dragan Satarić, dugogodišnji član organizacije. Osnove upotrebe i afirmacije slobodnog softvera, sa osvrtom na operativni sistem Linux predstaviće Marko Đorđević, iz organizacije Razmena veština.

Nakon svih izlaganja, posetioci su pozvani da prisustvuju koktel zabavi uz muziku. Među prisutnima, na događaju će se pojaviti i piratska partija koja se zalaže za gore navede vrednosti.

Registracija

Mole se svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju da se registruju.

Autor: ITD Ekipa

2 komentara

Светлана
13.02.2012. @ 15:52

Да ли је планиран видео пренос или постављање снимка?

13.02.2012. @ 16:45

Koliko vidim http://www.live-e.tv ekipa nije rezervisana za ovaj događaj, tako da je najbolje videti direktno sa organizatorima.


DODAJ KOMENTAR