Wrapup drugog dana biZBuZZa

01.11.2008.

UPDATE: dodat panel ‘Content is King’.

Prvo predavanje drugog dana biZbuZZa u (veoma ranih) 9h ujutru održali su naš Vlada i Jelena Rakić iz YU Builda koji su dosta ubedljivo argumentovali u prilog važnosti planiranja u IT projektima.

E-target je predstavljao Vlastimir Čobrda koji je uprkos tehničkim problemima uspeo da, izmedju ostalog,  prenese sjajnu preporuku onlajn marketerima u pogledu načina na koji treba da se predstavljaju (a koji se listom ignoriše kod nas) – ne promovišite sebe, promovišite benefite koje će vaši klijenti imati od saradnje sa vama.

 

‘Content is King’ je bila tema panela u koji su vodili Istok Pavlović, Marko Jevtić i Srđan Šami. I ovom prilikom je bilo reči o važnosti niša, uz dobru ilustraciju poredjenjem prihoda koje Marko ostvaruje od gdestinacija.com odnosno borca.co.yu.

Predavanje Ilije Studena je ostavilo snažan utisak na nas i sve učesnike konferencije sa kojima smo pričali, koliko zbog zanimljivog i sigurnog prezentovanja toliko i zbog same priče koja je jedan od najautentičnijih i najinspirativnijih primera online biznis uspeha u Srbiji. Jak kandidat za najbolje predavanje na ovogodišnjem BizBuzzu.

Nikola Mitić je održao predavanje zanimljivo svima koji se trude da obezbede povoljne pozicije svojim sajtovima u rezultatima pretraživačima kao što je (pre svega) Google.

Naš dobar prijatelj Miloš je i pored male treme tokom svog prvog javnog nastupa održao odlično predavanje na temu korisničkog sadržaja, njegove važnosti i mogućnostima za upravljanje i optimizaciju, ilustrujući mišljenja i preporuke sjajnim primerima iz prakse Putovanja.info. Jedna od estetski najboljih prezentacija konferencije (6.8M .pps).

Miloš Mileusnić je napravio te upravljao Naslovima potpuno sam tokom najvećeg dela postojanja ovog servisa, dobrim delom u ‘vremenu’ pre RSS-a, što je za svako poštovanje. U svom predavanju je naglasio važnost posvećenosti vrednog rada na projektu ali i vodjenju računa o prihodima od najranijih faza onlajn biznisa.

Jedno od najprijatnijih / neočekivanih iznenadjenja konferencije je bilo sjajno predavanje Tatjane Lukić, koja je web analitiku predstavila i objasnila struktuirano, potpuno i razumljivo. Takodje jedan od ‘kandidata’ za najbolje predavanje konferencije.

Medju njima je i odlično predavanje (i prezentacija) Borisa Krstovića koji je ispričao kako on vidi budućnost Interneta i semantički web.

Summa summarum, drugi dan je bez sumnje bio najbolji u pogledu onoga što smo mogli čuti  i (možda manje bitno) kvaliteta prezentovanja, uprkos primetnih tehničkim problemima. Za deo ekipe su interesantne bile i večernje extracurricural akcije u i oko kluba Scena u Nišu (fotografije su na putu). 🙂

Šta se VAMA najviše/najmanje svidelo drugog dana?
Podelite vaše utiske sa nama i drugim učesnicima konferencije u sekciji za komentare samo par skrolova ispod.

Takodje pogledajte: wrapup prvog dana biZBuZZa.

PS
Trenutno nedostaje par pregleda predavanja drugog dana koji će najverovatnije uskoro biti postavljeni.

PPS
Na temu najboljeg predavanja na ovogodišnjem ‘buZZu će biti postavljen poseban post gde ćete moći da kažete šta vi mislite.

Autor: Vukašin Stojkov

4 komentara

Marko
01.11.2008. @ 13:41

a panel Contet is the king je bio toliko dosadan da ga niste ni stavili ovde?:)

vukasin
01.11.2008. @ 17:17

🙂
Kao sto je pomenuto u PS-u par pregleda za drugi dan malo docni, panel je sada postavljen na http://www.itdogadjaji.com/2008/11/01/bizbuzz-ii-dan-update-panel-content-is-king/

Marko
02.11.2008. @ 11:25

salio sam se malo:) zato sam i stavio smajli

vukasin
02.11.2008. @ 14:56

🙂


DODAJ KOMENTAR