Y faktor takmičenje

03.09.2015. – 25.09.2015.

U okviru ovogodišnje noći istraživača, Centar zapromociju nauke će učestvovati u organizaciji takmičenja pod nazivom “Y faktor”. Takmičenje će biti održano u petak, 25. septembra, u sali Apolo u Domu Omladine u Pančevu.

“Y faktor” je takmičenje namenjeno mladim naučnicima (studentima osnovnih, master i doktorskih studija), ali i svima koji imaju ideje za startap projekte iz oblasti visokih tehnologija. Učesnici na raspolaganju imaju 5 minuta, tokom kojih treba da na zanimljiv i popularan način predstave svoje ideje. 

Korišćenje video prezentacija tokom nastupa nije dozvoljeno, ali zato mogu da koriste različite rekvizite, ograničene na ono što mogu poneti u ruci.

Prijave za učešće otvorene su od 3. do 17. septembra, a svi zainteresovani treba da pošalju kratku biografiju (500 do 800 karaktera) i video snimak sa izloženom idejom u trajanju od 3 minuta. Prijave se šalju na mejl adresu centar@cpn.rs, sa naslovom “y faktor”.

Potrebno je da kandidati postave video na Youtube ili neki sličan servis, i u mejlu pošalju link koji vodi do sadržaja. Kvalitet snimka neće biti uziman u obzir pri selekciji kandidata, dok god bude dovoljno vidljiv i razumljiv. Komisija će odabrati deset učesnika koji će nastupiti tokom noći istraživača na finalnom takmičenju, a izabrani takmičari proći će dvodnevnu obuku javnog nastupa u Centru za promociju nauke. Članove komisije čine stručnjaci iz oblasti nauke, preduzetništva i popularizacije nauke.

Pobednici će se birati na osnovu toga koliko su jasni i razumljivi, načina prezentovanja, originalnosti i mogućnosti realizacije projekta.

Centar za promociju nauke obezbediće pobedniku promociju svog projekta, dok će prva tri mesta biti nagrađena godišnjom pretplatom na časopis Elementi.

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR