Letnja škola programiranja EdIT 09, koja je ove godine organizovana na šest lokacija u tri države (Ljubljana, Maribor, Banja Luka, Sarajevo, Beograd i Kragujevac) uspešno je privedena kraju. Obrađeno je nekoliko različitih tema a zajednička nit u svim grupama bilo je visoko interesovanje i motivacija polaznika. ComTrade je izneo svoje viđenje radionica, a sve polaznike škole programiranja pozivamo da nam prenesu utiske.

 

Ove godine, škola je privukla veliki broj mladih talenata koji već imaju solidnu osnovu na polju razvoja programskog koda. U susretu sa iskusnim programerima ComTrade IT Solutions and Services koji su bili predavači u Letnjoj školi EdIT, polaznici su imali priliku da postavljaju teška pitanja, nauče brojne „trikove” iz prakse i osete atmosferu ozbiljnog poslovnog IT okruženja koja će pratiti većinu njih tokom cele karijere. U veoma produktivnoj razmeni mišljenja i ideja, polaznici su prikupili veliki broj korisnih informacija o svojoj budućoj profesiji i za korak se približili profesionalnom bavljenju softverom.

31. juli, poslednji dan EdIT 09 u Beogradu, bio je rezervisan za svečanost, ali i prezentacije polaznika na temu urađenih projekata. Kako su polaznici bili u mogućnosti da se uvere u značaj i neophodnost saradnje članova tima i realizacije postavljenih zadataka jedino u timskom okruženju, proglašen je najbolji tim EdIT09, ali i najbolji pojedinac.

Najbolji tim KRIStal činili su: Darko Zelić, Vojin Katić, Kristina Smiljković, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Vasiljević, dok je najbolji pojedinac bio Siniša Nedeljković iz tima CRANG.

Ipak, takmičarski duh nije ugrozio prijateljstvo i dobre odnose između polaznika koji su se razvili tokom zajedničkih predavanja u Letnjoj školi EdIT. Po završetku aktivnosti u prvoj nedelji, cela ekipa je grupno otišla na druženje u Majik restoran, gde je atmosfera bila potpuno neformalna i veoma optimistična.

Naravno, sve ovo nije bilo nimalo lako i ne bi bilo moguće bez odlične koordinacije između članova tima iz različitih država. Polaznici, predavači, demonstratori i organizatori su svojim strpljenjem, angažmanom i nesebičnom podrškom doprineli da EdIT 09 bude na nivou standarda koji važe za sve ComTrade Group aktivnosti.

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Jelena Rakić