Aleksandar Georgijević – Upravljanje projektima u oblastima IT

31.10.2009.

Poslednje predavanje drugog dana biZbuZZ konferencije održao je Aleksandar Georgijević koji je u Telekomu vodio projekat razvoja Belih i Žutih strana. On je pričao o upravljanje projektima u oblastima IT-ja i tipičnim problemima za našu struku.

 

Aleksandar je predstavio osnovne koncepte upravljanja projektima i zadatke osobe koja projektom rukovodi. U suštini, prvi deo njegovog predavanja je bio dosta profesorski, na trenutke prilično monoton.

Drugi deo predavanja, a posebno odgovori na pitanja publike su bili dosta zanimljiviji. Naime, čuli smo savete koji su izrečeni na osnovu  višegodišnjeg iskustva u upravljanju projektima – pre svega da je pre početka bilo kakvog posla potrebno napraviti dobar i detaljan ugovor, na kome se tačno nalazi na šta ste se obavezali, za koji novac i u kom roku. Možda zvuči nebitno kada osobu za koju radite (mislite) da poznajete, ali kada su u pitanju veći poslovi (i veće pare) dobar ugovor je neophodan.

Zaključak ovog predavanja je da sve što radite – radite sa nekim ciljem, jer entuzijazam može da potraje samo neko vreme.

Snimak predavanja:

Autor: Vladimir Trkulja

2 komentara

dragana
03.11.2009. @ 10:47

Ja moram kao deo IT Dogadjaja da iznesem drugacije misljenje o ovom predavanju.

Meni predavanje nije bilo monotono, bilo mi je vrlo zanimljivo i korisno. Sam nacin predavanja je mogao biti dinamicniji, ali nisu svi predavaci takvi i ne mogu sve teme da budu super zabavne 🙂

Verovatno da je studentima FON-a moglo da bude dosadno jer su to vec imali prilike da cuju, ali verujem da je publici drugacijeg profesionalnog usmerenja bilo veoma korisno.

Predavac je vrlo iskusan i profesionalan, sve sto je ispricao je na mestu, ovo je bio vrlo kratak i intenzivan kurs upravljanja projektima. Za mene, kao nekog ko se time bavi, a nije cesto teorijski slusao o tome, bilo je super. Mnogi procesi su pojasnjeni, stvari stavljene na svoje mesto i jedino mi je zao sto je to bilo poslednje predavanje kada su svi vec bili umorni.

Stanko
04.11.2009. @ 13:26

Slazem se sa Draganom, slusao sam predavanje i ne mislim da je bilo monotono, sta vise, iznenadila me je ta konstatacija i mislim da nije korektna od strane pisca teksta.
Meni je predavanje bilo sjajno i svaka cast coveku kako je ispricao. Vidi se da ima iskustva i da ume da prenese. Ta oblast je mnogo velika i ja sam probao da saznam vise o tome ranije, ali nigde nisam nasao ovako ukratko ispricanu sustinu. Covek mi je mnogo pomogao da usmerim moje istrazivanje na ovu temu kako bih sebi pomogao u poslu. Zao mi je sto nisam hvatao beleske 🙁 mozda bih jos vise znanja “pokupio”.


DODAJ KOMENTAR