Code Sprint Izazov

31.05.2013. – 01.06.2013.

Dokukino fondacija organizuje Code Sprint Izazov u razvoju veb aplikacija za projekte koji na inovativan način rešavaju probleme korupcije. Reč je o takmičenju koje će se održati od 31. maja do 1. juna u Beogradu u okviru Community boost_r portala gde su sakupljane najbolje ideje za veb ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. Traže se zainteresovani i motivisani developeri i dizajneri koji bi realizovali aplikacije pomoću kojih će se građani uključiti u proces donošenja odluka. 

Pre Code Sprinta biće organizovana dva 2-časovna pripremna sastanka. Pozvani ste da se prijavite i odvojite nekoliko sati za sastanke sa organizatorima i partnerima, date svoje predloge i sugestije kako se projektne ideje mogu pretočiti u veb aplikaciju, a potom i da učestvujete u 2-dnevnom Code Sprintu koji se dešava od 31. maja do 1. juna u Beogradu. Prvi sastanak će se održati u sredu 15.05.2013. u Ustanovi kulture Stari Grad Parobrod, sa početkom u 18:00.

Nagrade

Tokom 48 sati Code Sprinta sajtovi i/ili aplikacije će se razvijati i pripremati za lansiranje krajem juna. Na završnom događaju, od ukupno sedam razvijenih projekata biće izabrana tri najbolja koja će dobiti finansijski grant i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešnije startovanje projekta.

Zašto učestvovati? 

Code Sprint je odlična prilika da u inspirativnom i napetom okruženju na brzinu razvijete nešto izazovno, društveno korisno i zanimljivo, sa novom ekipom i da se takmičite. Bićete povezani sa globalnim partnerima, za vaš rad će čuti najveći stručnjaci u IT sektoru i biće vam na raspolaganju nova mreža koju će činiti developeri, donatori, predstavnici civilnog sektora i državnih organa.

Prijava

Prijavite se do 14.05.2013. popunjavanjem kratkog formulara ovde. Za dodatne informacije, kontakt osoba je Strahinja Mavrenski: mavrenski@dokukino.org

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Dragisa
21.05.2013. @ 00:16

Prenosite doslovno: “za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu”..

Video sam kakva nebulozna ekipa stoji iza toga tzv Dokukino Team (procitajte biografije), stvarno sramota sto ovo prenosite ovako sa sve kosovom pored srbije. Adios


DODAJ KOMENTAR