Maj 9

Ubuntu lokalna zajednica Srbije organizuje promociji najnovijeg izdanja operativanog sistema Ubuntu 10.04, sa kodnim imenom Lucid Lynx, koje će se održati 9. Maja 2010. godine u Beogradu u Domu omladine (klik za mapu) sa početkom u 16 časova.

 

Šta možete da očekujete na ovoj promociji?

Pre svega imaćete priliku da se upoznate sa Ubuntu-om, operativnim sistemom otvorenog koda, najpopularnijom distribucijom GNU/Linuksa današnjice, koju koristi milionski broj korisnika širom sveta, a koji kod nas, u našoj zemlji, naporima volontera i članova Ubuntu lokalne zajednice imamo privilegiju da koristimo na našem jeziku i na našem pismu.

Imaćete priliku da vidite Ubuntu u akciji i u punom sjaju, takođe i priliku da odslušate kratko i zanimljivo predavanje o Ubuntu-u, njegovim mogućnostima i, možda najvažnije, o prednostima upotrebe slobodnih operativnih sistema i otvorenog koda.

Na kraju, imaćete priliku da se družite sa članovima naše zajednice i da u prijatnom razgovoru saznate sve ono što ste oduvek hteli da saznate o Ubuntuu, a niste imali koga da pitate.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Vladimir Trkulja