Vitaly Friedman, osnivač Smashing Magazine-a, ponovo u Novom Sadu- Prijave otvorene

18.06.2017.

Vitaly Friedman, osnivač i glavni urednik  Smashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa o veb dizajnu i developmentu, u saradnji sa udruženjem DaFED, ponovo dolazi u Novi Sad i tom prilikom održaće celodnevnu radionicu na temu “Nove avanture responsive veb dizajna”, 18. juna u Novom Sadu. Radionica se ne bavi osnovama, već naprednim tehnikama koje se koriste u responsive dizajnu. 

Program

U ovoj radionici Vitaly će pokazati praktične tehnike, dobre trikove i korisne strategije kojih je potrebno da budemo svesni kada radimo na responsive sajtovima.

Od responsive modula do pametne navigacije i tehnike za kreiranje formi, radionica će prezentovati sve ono što je potrebno da znamo danas da bismo već sutra počeli da kreiramo bolje responsive iskustvo.

Većina tehnika koje će se obrađivati potiču iz iskustva rada na velikim i projektima srednje veličine, kao što su projekti iz oblasti eCommerce, onlajn magazina i veb aplikacija.

Radionica će obuhvatiti sledeće teme i tehnike:

  • Efikasne alate i tehnike za unapređenje procesa rada koje mogu da pomognu u radu na bilo kom responsive projektu
  • Prikaz dobrih praktičnih tehnika za poboljšanje UX na responsivnim sajtovima, uključujući navigaciju i pretragu
  • Inovativne pristupe u kreiranju “responsive modula” i responsive dizajn formi, kao što su: mega-drop down, tabele, kalendari, padajući meniji (multi-level menus), mape, slajdovi i veb forme
  • Primenu paterna kao što su poboljšanja off-canvas navigacija, assistant forma, dobar URL dizajn, priority+ pattern, vertical media queries, ‘view mode’ pristup, lazy loading, autocomplete, type-ahead pretrage, filteri, promena orijentacije portret/pejzaž, inventory-based slides, country selector, responzivna ikonografija
  • Tehnike kreiranja interfejsa koji, uz pomoć pametnih animacija i glatkih prelaza pruža dobro korisničko iskustvo i poboljšava doživljaj pri korišćenju
  • Optimizaciju responsive sajtova za bolji mobilni UX, brži unos podataka i veće konverzije
  • Anti-patterns dizajn koji treba izbegavati u responsive dizajnu da bi se izbegli problemi sa performansama i “slow UX decay”

Prilagođavanje samog procesa dizajniranja u kontekstu upravljanja projektima, očekivanih rezultata, budžeta, organizacije tima i strategije.

Kome je namenjena radionica

Radionica je namenjena dizajnerima i developerima koji imaju srednji ili napredni nivo znanja u oblasti responsive dizajna i razumevanje o tome kako responsive dizajn funkcioniše.

Predavač

Vitaly Friedman je poreklom iz Belorusije, a kompjuterske nauke i matematiku je studirao u Nemačkoj, gde je otkrio strast prema tipografiji, pisanju i dizajnu. Nakon što je 6 godina radio kao freelance dizajner i programer, postao je suosnivačSmashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa koji je posvećen dizajnu i veb developmentu. Vitaly je autor, koautor i urednik svih Smashing knjiga (Smashing books). Trenutno živi i radi kao glavni urednik magazina u Litvaniji.

Kotizacija

Cena učešća na radionici iznosi 9900 dinara.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene dok se ne popune mesta.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već 5 godina puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR