Web::Strategija 13

08.03.2012. – 10.03.2012.

U Zagrebu će se od 8. do 10. marta 2012. godine održati 13. Web Strategija, ovoga puta uz naslov “Kupac zvani čežnja“. Tema ovogodišnje konferencije je upravljanja web-trgovinama (i s posebnim blokom predavanja za turističku djelatnost), a lokacija je uobičajena – Hypo centar.

 

Tema konferencije

Tema sretne trinaeste web konferencije je upravljanje web trgovinom s naglaskom na turizam kroz koju ćete naučiti kako kvalitetno voditi online trgovinu, kako povećati prodaju, kako privući nove kupce, kako pridonijeti produženju turističke sezone i zakupa kapaciteta, upoznat ćete se sa pozitivnim iskustvima i primjerima web poslovanja… a pritom ćete imati priliku za ugodno druženje sa iskusnim  predavačima uz dodatne korisne savjete.

Program

Programski i organizacijksi odbor, u saradnji s Web::Edukacijom, su Vam pripremili i (sretni) trinaesti edukativni program Web::Strategije za sve koji žele da unaprede svoje znanje o web poslovanju I turizmu na webu.

Preporučujuemo – ne propustite ni jedno predavanje!

1. dan (četvrtak, 08.03.2012.)

8:00

1h

Preuzimanje akreditacija i mingling uz jutarnju kafu

9:00

20 min

Otvorenje Web::Strategije 13

9:20

10 min

Uvodna riječ – Branko Vujić, predsjednik programskog odbora 

9:30

30min

Heissam Hartmann: Success factors of various Internet companies  

10:00

10 min

Bojan Bajgorić-Šantić: Web::Report by Rep.hr*

10:10

20 min

Višnja Željeznjak: Zašto armija eksperata za web trgovine neće pronaći najslabije točke vašeg shopa, i što učiniti po tom pitanju (logIT)*

10:30

20 min

Vladimir Nikolić: Monopol < Oligopol < Konkurentopol

10:50

20 min

Prva pauza za piće i druženje

11:10

20 min

Sir Željko Riha: Znate li gdje ste?

11:30

20 min

Marko Jertec & Igor Gregurec: A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

11:50

20 min

Vedran Križek: Važnost kontinuiranog razvoja tehnologije u procesu osvajanja i zadržavanja tržišnog udjela (Trikoder)*

12:10

20 min

Goran Peuc: Najbolje prakse u dizajnu turističkih stranica

12:30

20 min

Svečana dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije

12:50

1 h 10 min

Pauza za ručak

14:00

20 min

Elmira Majerić: Engaged with Email! Finally! 

14:20

20 min

Simon Meglič: Kako do više gostiju s email marketingom?

14:40

20 min

Lidija Pajić: Pretvorite virtuelne goste u stvarne goste

15:00

20 min

Nikola Jellačić: Visitor meet the web

15:20

20 min

Vlatka Šipoš: Mobilne aplikacije za mobilni turizam (Pet minuta)*

15:40

20 min

Druga pauza za piće i druženje

16:00

20 min

Dejan Šimić: Do kupca bez Google-a

16:20

20 min

Žarko Gajić: Kvalitetno dam, samo da i dalje prodam

16:40

20 min

Siniša Moškov: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

17:00

20 min

Goran Osredečki: Case study – Chillout hostel

17:20

10 min

Zabavna igra za sve sudionike

17:30

10 min

Zatvaranje prvog dana Web::Strategije 13

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Zvjezdicom su označena sponzorirana predavanja.

Gdje se mogu prijaviti za 1. dan? Ovdje – ONLINE REGISTRACIJA

Drugi i treći dan (Web::Edukacija)

Drugog dana konferencije održati će se 2 važne edukacije za Vaše web poslovanje od nagrađivanih predavača Web::Strategije.

Naziv edukacije 2. dana Predavač Vrijeme
Webura Siniša Gavrilović od 09:00 do 13:30
Ontur Vedran Bajer od 14:30 do 19:00

Gdje se mogu prijaviti za 2. dan? Ovdje – ONLINE REGISTRACIJA

Trećeg dana konferencije održati će se radionica za Vaše web poslovanje.

Naziv edukacije 3. dana Predavač Vrijeme
Kako pretvoriti posjetitelja u kupca? Nikola Jellačić od 11:00 do 16:00

Predavanja

Mobilne aplikacije za mobilan turizam

Predavač: Vlatka Šipoš

Turistička industrija je zasigurno grana industrije kojoj nije potrebno pojašnjavati važnost mobilnih aplikacija za njihovo poslovanje. O tome govore i svjetski trendovi koji naglašavaju važnost mobilne tehnologije u svrhu poboljšanja promocije i prodaje.

Tako da o čežnji za kupcima i/ili korisnicima turističkih aplikacija ne moramo puno govoriti jer svjedoci smo mnogobrojnih turističkih mobilnih aplikacija kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Ali ako govorimo o turistima-korisnicima aplikacija i pravoj maloj poplavi turističkih mobilnih aplikacija koje im se nude, tada možemo reći da postoji čežnja za praktičnim i jednostavnim, a opet atraktivnim i sadržajno kvalitetnim aplikacijama.

Stoga će se ovo predavanje pozabaviti pitanjima poput što je svrha i cilj mobilnih aplikacija u turizmu? Koji elementi, kakav sadržaj i koje funkcionalnosti čine mobilnu aplikaciju „value-added mobile app“, a ne “just one more app in Store“? Što je, prema dosadašnjem iskustvu tvrtke Pet Minuta, koja je za Hrvatsku turističku zajednicuradila aplikaciju za iOS, Android i Nokia platformu, krajnjim korisnicima važno da turistička aplikacija omogućava?

Success factors of various Internet companies

Predavač: Heissam Hartmann

Heissam Hartmann has over 12 years experience in the Internet industry and therefore a solid knowledge about the online business. He will show concrete examples of successful strategies from various Internet companies he was involved in. Companies like eBay which he helped to establish and growth the business in Germany, Austria and Switzerland. He will also speak about his current company Rebate Networks, the company who build daily deal companies around the globe and is the main investor behind the Kolektiva Group.

Pretvorite virtuelne goste u stvarne goste

Predavač: Lidija Pajić

Gotovo da ne postoji agencija koja svoju ponudu, uslugu ili barem osnovnu informaciju o sebi nema na internetu i što je još važnije – vaši gosti to znaju. Ranije, najveći fokus je bio na aktivnostima koje su kao rezultat imale dovođenje gosta do vaše stranice, u nadi se da će on prepoznati da ste vi najbolji za njega i napraviti željno iščekivanu rezervaciju. Danas to, uz sve mogućnosti oglašavanja i online brendiranja, više i nije toliki problem.

Pitanje koje se danas nameće je kako tog virtuelnog gosta koji poseti vašu stranicu da pretvorite i u stvarnog gosta koji preko vaših web stranica rezerviše smeštaj. Drugim rečima, na koji način maksimizirati stopu konverzija i osigurati goste i u stvarnom a ne samo virtuelnom svetu.

Rešenje je vrlo jednostavno! Potrebno je svakom gostu ponuditi pravu ponudu – ono što njega zanima.

Tokom prezentacije osvrnućemo se na to kako prava ponuda za pravog gosta utiče na povrat uloženog (ROI), te šta u praksi treba da napravite da bi vaša kampanja odnosno web stranica na najefikasniji način pretvarala virtuelnog gosta u pravog gosta.

Monopol < Oligopol < Konkurentopol

Predavač: Vladimir Nikolić

Kroz našu avanturu koja traje preko 6 godina (tvrtka Limundo je osnovana 2005.), jednu stvar smo naučili: konkurencija, to je dobra stvar. Strah je svaki put tu, valjda mora da bude. Međutim, rezultati posle svake nove konkurencije su bile: dobitak. U razvoju nekad treba imati realnu pretnju (allegro.rs), a ponekad i sam sebi stvoriti konkurenciju u glavi (aukcije.hr). Zbog zabave. Zbog motivacije.

Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Predavač: Siniša Moškov

Imate webshop, tehnička rješenja su gotova i usavršena, ugovori s kartičarima potpisani. Da li je to sve?
A roba, a kupci, a dostava, a … ?

U ovom predavanju saznat ćete kako izabrati i nabaviti predmete za svoju online trgovinu i koje vas zamke u tom pothvatu očekuju. Saznajte i kako biti konkurentan klasičnoj trgovini – istaknuti vaše prednosti, a umanjiti njihove. Naravno, morate i kvalitetno prezentirati ono što prodajete. Pokazat ćemo vam kako to rade naši članovi.

I na kraju, sav je vaš trud uzaludan bez kupaca. Privucite ih, osvojite vašim pristupom i zadržite. Sitnice koje stoje na putu do uspjeha su i dostava kupljenog, te savladavanje neizbježnih predrasuda o prijevarama na internetu.

Vjerojatno svima zamoran, ali istovremeno i neizbježan dio je i pridržavanje zakonskih propisa, pa i njima moramo posvetiti dužnu pozornost kako vaš projekt ne bi propao kad to najmanje očekujete.

Engaged with Email! Finally!

Predavač: Elmira Majerić

Radite SEO, SEM, SMM, ali email marketing ne? Promijenite to!

Email je iznimno profitabilan, direktan kanal koji može raditi za VAS ako ga naučite raditi pravilno, a svaki puta kada odlučite da nećete poslati email poruku vi gubite novac, a vaša konkurencija (koja razumije email) ga dobiva.

Predavanjem ćemo pokriti bitno tome koliko je važna ponuda, komunikacija, vrijeme isporuke, zašto i kako segmentirati bazu kojom raspolažete te kako upoće doći do kvalitetne baze i kako ju njegovati. Razumijeti email je razumijeti da iza svake mail adrese stoji veliki potencijal za rast vašeg biznisa. Stoga, iskoristite lijenost svoje konkurencije! Odmah! :)

Kako do više gostiju s e-mail marketingom?

Predavač: Simon Meglič

Predavanje Simona Megliča je komplementarno s predavanjem Engaged with Email! Finally! predavačice Elmire Majerić, s naglaskom na e-mail marketing primjenjiv u turizmu.

Neke od tema predavanja bit će:
- kako primjeniti e-marketing u turizmu
- glavni problemi s kojima se suočavaju tvrtke koristeći e-marketing
- web analitika za e-mailove (open rate, CTR, Google Analytics, konverzije)
- što omogućavaju moderni alati e-mail marketinga
- kako povezati e-mail marketing s pozivnim centrom
- kako segmentirati primatelje
- kako personalizirati e-mail kampanje
- kako povećati isporučivost e-mailova

I još mnoge druge zanimljivosti.
E-mail marketing je jednostavan, učinkovit i pristupačan način za privući nove, ali i postojeće posjetitelje turističkih kapaciteta. Zašto ga ne koristiti već danas!

Visitor meet the web

Predavač: Nikola Jellačić

Priča o konverzijama, mjerenju i trackingu na turističkim stranicama
Dobrodošli u online svijet, svijet u kojem se sve može mjeriti. U svijet konverzija.

Što je konverzija?
Konverzija je sve što postavite kao cilj na svojoj stranici. Može biti prodaja, registracija, download – sve što mjerite i vama je bitno.

No za konverziju je potrebno dvoje. Jednom kada posjetitelj dođe potreban je i dobar web da se konverzija dogodi. Kako uskladiti oboje? Kako mjeriti? Pratiti?
I što je bitno?

Zašto armija eksperata za web trgovine neće pronaći najslabije točke vašeg shopa, i što učiniti po tom pitanju

Predavač: Višnja Željeznjak

Gotovo je sigurno da vaša web trgovina ima slabe točke koje kupce dovode najprije do ludila, a zatim do odustajanja od kupnje. Najgore je što nitko involviran uopće ne primjećuje te slabosti, i što vam novac potrošen na dovođenje tih kupaca doslovno curi kroz prste. Niti vi kao voditelj web trgovine, niti armija eksperata koja se izredala na razvoju i marketingu vašeg web shopa, niste u stanju identificirati gafove u upotrebljivosti, iz dva razloga: ne pripadate stvarnoj ciljanoj skupini kupaca, i svi vi kolektivno previše znate i o vašoj web trgovini, i o internetu općenito. Taj problem neobjektivnosti za ozbiljne se online prodavače rješava tako što se organizira testiranje upotrebljivosti sa stvarnim kupcima (eng. usability user testing).

Nedavno smo takvo testiranje proveli za jednu od najpoznatijih, najvećih i najkvalitetnijih web trgovina u Hrvatskoj. Kao eksperti ostali smo iznenađeni problemima na koje nailazi stvaran kupac u web trgovini, a kojih nitko, pa ni mi sami, nismo bili svjesni, ili za njih nismo imali konkretan i čvrst dokaz. Ako vam još kažemo da smo testirali s iskusnim korisnicima koji su svi imali preko 6 godina staža u korištenju interneta, možete si zamisliti koliko prosječna web trgovina izgleda zastrašujuće za neiskusne. Ispričat ćemo vam kako smo i što testirali, što nas je iznenadilo prilikom testiranja, što nas uopće nije iznenadilo – i što sve iz našeg testiranja možete zaključiti vi kao vlasnik vaše vlastite web trgovine.

Najbolje prakse u dizajnu turističkih stranica

Predavač: Goran Peuc

Saznajte razlike između onoga što bi Vaš kupac želio znati i onoga što biste Vi željeli da on zna. Na što treba obratiti pažnju prilikom dizajna kako bi poboljšali konverziju posjetitelja u kupce. Kako omogućiti korisnicima da dođu do cilja kojeg su si oni zacrtali.

Svaka djelatnost zahtjeva promišljanje o izgledu i funkcionalnostima stranica. Nije svejedno radi li se o usko specijaliziranim specifičnim atrakcijama kao npr. vinske ceste, eko-selo, bungee-jumping; ili o stranicama turističke zajednice, nekog grada, turističke agencije…

Uz sam dizajn stranica turističkih i ugostiteljskih objekata, Goran će se osvrnuti i na osnove online marketinga. Kako optimizirati upravljanje online marketingom i ne rasipati novac.

Kvalitetno dam, samo da i dalje prodam

Predavač: Žarko Gajić

Svi kažu htjeli bi raditi u tom IT-u (što god to “IT” značilo) jer tamo lova pada ko’ iz vedra neba. Kupci stoje u redovima da bi prvi masno platili vašu bug-ovitu alpha 0.02 verzijunjima, u pravilu, nepotrebnog komada softwarea. Kad izbacite beta 3.07 verziju, ti isti kupci dovode sve svoje poznanike, prijatelje i cijelu rodbinu ne bi li i oni ostavili koji dolar/euro/kunu na vašem računu. Užitak je raditi u tom IT-u, plaće velike, cijeli dan pregledavaš Face. Vrhunski kuhari pripremaju vrhunske besplatne obroke (piće uključeno), družiš se sa super-zanimljivim likovima, fliperi i sobni golf u uredu, te prostorije za opuštanje (do kojih rolamo), su normalna pojava.
Hm, ne i u mom IT svijetu.

U mom IT svijetu, 10 sati dnevno gledam očima, u koje se urezala rezolucija 1024×768 (ok, danas malo veća), u beskonačne linije koda. Iste bi trebale završiti kao program tražen od naručitelja, za njemu jasnu, ali nejasno opisanu namjenu, po nepostojećim specifikacijama. Kavu si kuham sam. Kad mi se počne vrtjeti u glavi od gladi, na brzaka nad tipkovnicom pojedem neki burek i jogurt – te nazad na „što je pisac htio reći a deadline mu puše za vrat“. Naravno, igrom sudbine još u pauzama moram provjeravati (i poticati/usmjeravati) kako napreduje moja ekipa u implementaciji zadnje izmjene koju je kupac tražio da bude još jučer gotova. Kupci u redovima je nešto za što se treba lavlje (ili bolje reći kao hijena) boriti. Ustvari kupci su neka čudna nepostojeća kategorija biološkog života koji mi konstantno pokušavamo pronaći i razumjeti.

Tražimo te kupce po cijelom svijetu i taman kad odlučimo odustati, odjednom kupci sami kucaju na naša vrata i traže te naše programe za koje su čuli od svojih susjeda i pročitali o njima na Internetu. Kažu: „vaš support je odličan, program je lako razumljiv, odgovarate unutar par sati  i ne vozate nas beskonačnim linijama da bi razgovarali sa osobom koja razumije naše potrebe. Kad izlazi sljedeća verzija?“

Pronašli smo kupce i oni su pronašli nas i svi sretno živimo i živjet ćemo do kraja (i nakon) priče u kojoj ćete čuti „kako do kupaca u IT-u“.

Znate li gdje ste?

Predavač: Željko Riha

Prije je vrijedilo pravilo ako niste online, kao da ne postojite. Danas su pravila drugačija,ukoliko niste na nekom od popularnih geolokacijskih servisa, kao da vas nema na planeti Zemlja.

Zašto je geolokacijski marketing važan i zašto je presudan za turizam, neki su od odgovora koje ćete dobiti na ovom predavanju. Upotreba Foursquarea kao važnog geolokacijskog servisa te primjeri upotrebe odgovoriti će na neka pitanja oko geolokacijskog marketinga. Vjerujemo da je gost ili klijent svakome  tko se bavi uslužnom djelatnosti od presudne važnosti. A uz word of mouth preporuku sada mnogi koriste i društvene mreže, a za pohvalu nekom restoranu ili hotelu nema bolje od geolokacijske društvene mreže.

Na kraju predavanja, vjerujemo da će svatko znati gdje je i kako to najbolje upotrijebiti.

A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

Predavači: Marko Jertec i Igor Gregurec

Kupujete? Prodajete? I sve to online? Sve 5, samo neka bude sigurno!
Posljednjih godina svjedoci smo ogromnog porasta online trgovine. Riječi kao što sumerchantpayment gatewaycredit card holderacquirerer više nisu nepoznanica nego novi buzzword na tržištu. No tu je i druga strana priče. Što više trgujemo online to smo više zabrinuti zbog jednako tako značajnog porasta online prijevara, krađa i gubitka povjerljivih kartičnih podataka, krađa identiteta i slično. Od 2008. do danas “izgubljeno” je preko 510 milijuna osjetljivih kartičnih podataka. Više ne možemo reći to više nije nečiji tuđi problem, to je sada i naš problem.

U ovom predavanju dotaknut ćemo se mračne teme kartične sigurnosti koja je do sada bila obavijena velom tajne, imat ćete priliku upoznati osnovne crte standarda kojim se regulira sigurnost kartičnih podataka kao i obaveze koje po tom standardu čekaju sve prisutne u online trgovini. Vidjet ćemo i neke trendove, koje su aktualne teme i što se događa u online trgovini s aspekta sigurnosti. Upoznat ćemo vas s novim buzzwordom koji je ipak malo više od toga, s PCI DSS-om.”

Do kupca bez Google-a

Predavač: Dejan Šimić

Vaš kupac se promijenio, jeste li to primijetili? Koliko ste novih kupaca imali u godini krize? Jeste li svjesni novog načina kupovine, a nije webshop? Možda i Vi već kupujete nanovi način.

Na predavanju “Do kupca bez Google-a” ćemo Vam pokazati tehniku koja je starija od Biblije, ali je sada samo modernizirana. Pokazat ćemo Vam kako privući ciljanu grupu kupaca ili korisnika. Dat ćemo vam savjete, zasnovane na našim greškama i rezultatima. Vidjet ćete prednosti, ali i mane naše tehnike oglašavanja. Govorit ćemo o troškovima, ali i dobiti.  Nećemo vam sakriti našu zaradu, troškove i druge slične podatke. Preporučujemo predavanje za sve obrtnike, mala i srednja poduzeća, a i velikima se isplati poslušati što to mali mogu. I vjerovali ili ne možemo vam odgovoriti na svako pitanje.

Važnost kontinuiranog razvoja tehnologije u procesu osvajanja i zadržavanja tržišnog udjela

Predavač: Vedran Križek

Internet je u svojoj srži izrazito dinamičan medij koji jednostavno ne tolerira statičnost. Izbacivanje novih funkcionalnosti i dorada/izmjena postojećih trebali bi biti dio normalnog dnevnog ritma života web sustava. Web projekt, naime, možemo donekle promatrati kao živi organizam koji se po samoj svojoj prirodi jednostavno mora organski razvijati i mijenjati u skladu s promjenama uvjeta u svojoj okolini.

Takav je koncept ponešto u sukobu s klasičnim konceptom jasno definiranog proizvodnog ciklusa gdje postoji razdoblje razvoja s jasno vidljivim i definiranim završetkom nakon kojeg slijedi odvojeno razdoblje monetizacije novostvorenog proizvoda. Ovo predavanje nastojat će objasniti zašto takve jasne granice između razvoja i monetizacije kod većih web projekata više nisu praktične te zašto proces razvoja zapravo ne prestaje nego teče paralelno s ostalim procesima, praktično kroz čitav upotrebni vijek sustava.

Web::Report by Rep.hr

Predavač: Bojan Bajgorić Šantić

Ovo 10-minutno predavanje pod nazivom Web::Report by Rep.hr će Vas provesti kroz najzanimljivije događaje i trendove na domaćem Internetu, uz usporedbu sa situacijom u svijetu. Tema predavanja je web-oglašavanje, online marketing, društvene mreže i druge informacije korisne onima koji aktivno sudjeluju ili planiraju sudjelovati na domaćoj web sceni. Ovaj četvrti Bojanov Web::Report proći će sve novosti koje su se dogodile tijekom proteklih mjeseci od prethodne Web::Strategije 12.

Case study: Chillout Hostel

Predavač: Goran Osredečki

Kroz predavanje će se prikazati primjer poslovanja ne tako davno otvorenog Chillout Hostela u središtu Zagreba, koji ima konstantno popunjene kapacitete zahvaljujući web marketingu.

Hostel ostvaruje suradnju s drugim hostelima u regiji, oglašava se plakatima i lecima, imaju i direktnu prodaju putem turističkih agencija i sportskih saveza, ali nijedan vid prodaje nije tako učinkovit kao online prodaja i promocija objedinjena kroz različite servise – vlastita web-stranica, booking servisi, Facebook, Twitter i Foursquare.
Prikazat će se različit pristup tržištu ovisno o sezoni (zima, proljeće i jesen kao low season, i ljeto kao high season). Osim osnovne usluge – usluge smještaja, hostel nudi i popratne usluge, a u cilju zadovoljstva gosta – ponuda jeftinijeg prijevoza za nacionalne parkove, prijevoz s aerodroma, preporuke restorana, preporuke zabave..

Predavači

 

Marko Jertec

Predavanje: A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

Marko je zaposlen u tvrtki Eurocomputer systems d.o.o. u odjelu Poslovnog savjetovanja u informatici. Angažiran je na projektima usklađivanja s PCI DSS standardom, upravljanja kontinuitetom poslovanja, projektima implementacije upravljačkih sustava informacijske sigurnosti (ISO/IEC 27001:2005).

Član je međunarodnih organizacija na području savjetovanja i revizije informacijskih sustava i informacijske sigurnosti: ISC2 i ISACA. Posjeduje veći broj certifikata iz područja informacijske sigurnosti neki od kojih su: CISM i CISSP, za reviziju informacijskih sustava (CISA) te Check Pointove CCSPA i CCSA certifikate iz područja mrežne sigurnosti.

Heissam Hartmann

Predavanje: Success factors of various Internet companies

Heissam Hartman is the Vice President of Eastern Europe at Rebate Networks GmbH, a global network of daily deal platforms which is nowadays present in more than 30 countries and over 12 years experience in the Internet industry back his solid knowledge about the online business. Prior to joining Rebate Networks, Heissam served as the Head of International Business Development at the largest German online shopping club brands4friends. Lately brands4friends was sold to eBay. Earlier he worked as the managing director of AhaOho a “do-it-yourself” greeting card company, which was sold to greetz.

Starting his career at the auction website Alando.de, which was acquired by eBay in 1999. He worked as head of entertainment and moving on to the position of senior manager cooperations Switzerland and Austria to eBay International AG. In his over 6 years work he helped eBay to establish and growth the business in Germany, Austria and Switzerland.

As a former Marketing & Business Development Director from the biggest German online video community myvideo.de, Heissam was also active in the media industry, focusing in the potential of new media and video advertising. ProSiebenSAT1 TV Broadcasting Company acquired Myvideo.de.

He’s an accomplished entrepreneur having co-founded various companies and works since 2005 as a consultant advising start-ups and various artists.

Goran Osredečki

Predavanje: Case study – Chillout hostel

Goran je zaposlen na mjestu direktora financija Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske. Područje interesa nalazi u financijama, consultingu, organizaciji i poslovnom upravljanju, inovacijama i komercijalizaciji inovacija, kreiranju modela izvora financiranja te izradi investicijskih studija. Ujedno je direktor i osnivač Chillout hostela u centru Zagreba.

Prethodno predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, rukovoditelj u građevinskom poduzeću Gradimont d.o.o., direktor podružnice Zagreb – brokerske tvrtke Finesa Capital d.o.o. iz Varaždina.

Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu – smjer financije, trenutno na poslijediplomskom doktorskom studiju.

Nikola Jellačić

Predavanje: Visitor meet the web

Nikola je 2002. godine završio Empire State College/State University of New York, i to smjer Poslovno upravljanje,  te upravo završava poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Upravljanje marketinškom komunikacijom.

Nikola započinje svoju karijeru u T-Com-u u odjelu internet promocije gdje je bio odgovoran za izradu marketinške strategije T-Portal-a i druge različite razvojne projekte. Početkom 2008. godine počinje raditi kao Voditelj Internet prodaje za Hrvatsku u tvrtci Studio Moderna – TV prodaja, a nakon toga odlazi u Valamar kao Voditelj direktne prodaje i marketinga.

Trenutno radi kao Product Strategist za Google Adriatics.

S obzirom na svoje bogato marketinško iskustvo i iskustvo u prodaji putem Interneta, uključen je među poznate web stručnjake i predavače na Web::Strategijama, kao i uWeb::Edukaciji.

Vladimir Nikolić

Predavanje: Monopol < Oligopol < Konkurentopol

Vladimir Nikolić je rođen u Beogradu, Srbija, pre otprilike 30 godina. Sa 4 godine je otputovao u Berlin, Nemačku. U Nemačkoj je naučio prednosti slobode i multikulturnog okruženja. Nakon gimnazije odlučuje da se vrati u Srbiju zajedno sa porodicom. Tokom studija u Srbiji, radio je kao DJ u Nemačkoj i kao prevodilac u Srbiji. S obzirom da potiče iz preduzetničke porodice, bilo mu je blisko da zajedno sa bratom Nenadom osnuje kompaniju Limundo. Cilj je bio da se u Srbiji ljudima približi potencijal interneta i posebno elektronske trgovine. U 2009.-2010. kompanija je, sa Vladom kao predsednikom upravnog odbora, privukla investicije u visini od 1m EUR, i proširila se na preko 40 zaposlenih. Vladimir je u duši minimalista i muzičar.

Elmira Majerić

Predavanje: Engaged with Email! Finally!

Trenutno zaposlena u grupaciji Studio Moderna, jednoj od vodećih e-commerce tvrtki u CEE regiji čije proizvode i brendove redovito viđate na Internetu ali i na televiziji, gdje je Elmira, s 28 godina, postala voditeljica hrvatskog odjela Internet prodaje i marketinga. Prije nego li ju je otela Studio Moderna radila je u tvrtkama Blitz Cinestar i Blitz film &video distribucija, a zabilježila je i gig na portalu Index.hr. U svom radu unutar Studio Moderne specijalizirala se za razvoj strategije e-mail marketing kampanji, SMM te viralni marketing. ALI TO NIJE SVE!

Trenutno pohađa Studio Moderna Direct Marketing Academy u Budimpešti gdje radi na postavljanju strategije za grupaciju na temu kampanja na društvenim mrežama, odnosno social media brand awareness and engagement.

Goran Peuc

Predavanje: Najbolje prakse u dizajnu turističkih stranica

Goran se bavi dizajnom internetskih stranica posljednjih 12 godina. I nema namjeru stati. Poseban fokus u svom radu polaže na usability, korisnička sučelja (UI, eng. user interface) te cjelokupan user-experience (UX). Kao gost predavač predavao je na zagrebačkom Grafičkom fakultetu, te na raznim drugim manifestacijama i festivalima. Na dosadašnjim Web::Strategijama Goran je proglašen anonimnim glasovanje publike i jednim od TOP5 predavača. Osim toga, često ga možete čuti kako pametuje iz publike i nadmudruje se s drugim predavačima.

Goran zadnje 4 godine radi u tvrtki Nivas gdje je zaslužan za velike projekte poput web stranica Croatia Osiguranja (za koju je tvrtka dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Zlatna web upotrebljivost), Digitela – najjače hrvatske marketinške agencije, Kolektive, 24sata.hr i još mnogih drugih uradaka.

Vlatka Šipoš

Predavanje: Mobilne aplikacije za mobilan turizam

Vlatka radi u prodaji već zadnjih 8 godina te je uglavnom svoje prodajne vještine brusila na području telekomunikacija te mobilnih tehnologija, a u zadnje dvije godine mobilne aplikacije joj ne daju mira. Nedavno se pridružila timu iz Pet Minuta te tamo radi kao Sales Manager.

Voli i uživa raditi sa klijentima, buditi u njima želju za mobilnim tehologijama, dijagnosticirati njihove potrebe, dodavati konceptima malo soli i papra, te zajedno sa timom isporučiti aplikaciju klijentu.

Prije dolaska u Pet Minuta radila je za NTH Grupu, vodećeg europskog pružatelja usluga aplikacija za medije i telekomunikacijske usluge. Tamo je ostvarila mnogobrojne suradnje sa lokalnim i internacionalnim klijentima iz svijeta mobile marketinga još kad smo time smatrali isključivo SMS marketinške kampanje, usluge mobilnih sadržaja i interaktivne Premium Mobile/Voice servise pa do njegove transformacije kada pod mobile marketingom danas smatramo razvoj smartphone aplikacija, mobilnih internet stranica te mobilno oglašavanje.

Sudjelovala je u pokretanju prve regionalne mobilne oglašivačke mreže – ClickAttack, a većinu svog radnog iskustva stekla je surađujući sa klijentima iz područja vizualnih komunikacija i interaktivnih medija.

Siniša Moškov

Predavanje: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Siniša je jedan od osnivača i direktor tvrtke Aukcije Zagreb d.o.o. (u čijem su vlasništvu web stranice aukcije.hr).

Diplomirao je 1992. na FER-u (ondašnji ETF), te se od prvog dana okreće računalima. Od 1999. sudjeluje u “internetizaciji” poslovnih procesa u Hrvatskim vodama. U nedostatku domaćeg aukcijskog sajta, 2003. s partnerom pokreće online servis aukcije.biz koji nakon nekoliko godina postaje aukcije.hr. Početkom 2010. prihvatio je izazov, pa je s mjesta glavnog inženjera za informacijsku sigurnost, prešao u Aukcije Zagreb, te se potpumo posvetio online aukcijama.

Smišljanje, razrada i projektiranje novih funkcionalnosti i mogućnosti za korisnike servisa, glavna je preokupacija i izazov koji mu odnose velik dio vremena. Sve obično počinje prezentiranjem osnovne ideje timu “ajmo to napraviti ….” nakon čega slijede tjedni razrade, projektiranja, programiranja i testiranja. Žiri krajnjeg proizvoda su sami korisnici. Oni odlučuju što će prihvatiti i koristiti, a što ne.

Spiritus movens mu je svakodnevno praćenje i primjena novih znanja iz informatike, pravnih propisa i ekonomije kako bi usluga bila što šira, jednostavnija i sigurnija ciljanoj populaciji, jer treba zadovoljiti sve strože i zahtjevnije moderne online kupce – korisnike.

Sir Željko Riha

Predavanje: Znate li gdje ste?

Željko je bloger, community manager i jedan od osnivača Hrvatske udruge stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama – DRMA. Odnosima s javnošću i marketingom se bavi nekoliko godina a u zadnje vrijeme od predsjedničkih izbora se specijalizirao za društvene mreže. Vlasnik je i portala/bloga o smartphone uređajima www.mobile-place.info te vodi osobni blog www.zeljkoriha.com.

Iza sebe ima nekoliko uspješnih social media kampanja i klijenata kojima je vodio community management, od turističkih agencija, stranih ICT kompanija do telekoma. Danas radi u Styria Media Grupi na poziciji community managera za bika.net.

 

Višnja Željeznjak

Predavanje: Zašto armija eksperata za web trgovine neće pronaći najslabije točke vašeg shopa, i što učiniti po tom pitanju

Višnja Željeznjak suosnivač je logIT-a, internet agencije s 10 godina iskustva, u kojoj vodi prodaju. U pauzama između predavanja koja drži na istaknutim hrvatskim konferencijama i seminarima o poboljšanju poslovanja putem interneta, okupiraju je njene najveće strasti koje ugrađuje u vlastite projekte i projekte stalnih klijenata: pisanje, internet marketing, online konverzije i prodaja putem interneta. Uvijek je u potrazi za savršenim landing pageom i tekstom prodajno učinkovitijim od onog kojeg je jučer napisala. Kad nije za kompom, obožava predahnuti uz inspirativnu knjigu na Kindleu ili dobar sci-fi film. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu i stekla zvanje profesora opće informatologije i njemačkog jezika. Trenutno piše knjigu namijenjenu web profesionalcima širom planeta.

Žarko Gajić

Predavanje: Kvalitetno dam, samo da i dalje prodam

Žarko je suvlasnik tvrtke Mono d.o.o. iz Osijeka čiji se proizvodi koriste na svim kontinentima a trenutno upošljava 21 osobu. Softwareska rješenja tvrtke Mono  koriste se u medicini, farmaciji, bankarstvu, financijama, energetici, prodaji, upravljanju ljudskim resursima, obrazovanju i državnoj upravi.

Više od 14 godina Žarko je prisutan na svjetskoj web sceni sa mnoštvom objavljenih stručnih članaka vezanih uz programiranje u Embarcadero Delphi razvojnoj okolini. Prve korake u (ozbiljnom) programiranju popratili su i pozitivno komentirali časopisi PC Chip iBUG davne 1996. godine (doba BBS-ova) objavivši recenzije dvije računalne igrice “Memory” i “Čovječe naljuti se!“. Od početka poslovne karijere, radni je dan prožet pisanjem programa po specifikacijama korisnika, face-to-face sastancima s klijentima, te vođenjem tima kroz implementaciju novih tehnologija vezanih uz područje djelovanja tvrtke. Kroz dugogodišnje radno iskustvo stječe znanja u širokom spektru IT tehnologija koja uključuju razvojne okoline za programiranje: Delphi, C#, VB, C++; database sustave; mobilne aplikacije, Internet aplikacije, te Internet marketing.

Žarko je 2007. godine sudjelovao u stvaranju Osječko-baranjskog ICT klastera, te je na osnivačkoj skupštini odabran za predsjednika, dužnost koju sa zadovoljstvom obnaša dvije godine.

Od provođenja nastave informatike u srednjoj školi, preko vođenja tečajeva za korištenje računala, te programiranja i rada sa bazama podataka Žarko je stjecao iskustvo u komunikaciji sa klijentima/kupcima koje i danas gradi kao Project Manager za više softwerskih proizvoda tvrtke Mono.

Simon Meglič

Predavanje: Kako do više gostiju s email marketingom?

Simon je jedan od vodećih slovenskih web-stručnjaka za e-mail marketing i usability, UX (eng. user experience), GUI (eng. Graphic User Interface). Ujedno je i magistar znanosti u području računalnih znanosti te je diplomirao na ekonomiji.

M.Sc. Simon Meglič je direktor tvrtke ePrvak koja se bavi email marketingom i optimizacijom za user experience. ePrvak izdaje e-magazin Potnik.si, koji je najčitaniji magazin u području putovanja u Sloveniji. Iza sebe ima 8 godina iskustva u web-marketingu i upravljanju kompleksnim internetskim projektima kao što su:Potovanje.siKompas.siLastminutecenter.si, slovenski Adriatica.net. Predsjednik je Rotary kluba Logatec i član upravnog odbora ZDM (Slovenskog društva za direktni marketing).

Dejan Šimić

Predavanje: Do kupca bez Google-a

Dejan je rođen u Osijeku 1972. Sretno je oženjen i ponosni otac dvoje djece. Tijekom radnog iskustva uvidio je da poslovanje bez informatičke podrške nema napretka. Uvijek je u potrazi za novijim, jednostavnijim i učinkovitijim načinima proizvodnje ili prodaje. Svoje dugogodišnje radno iskustvo stjecao je uz jedne od najboljih majstora u svijetu alata i interneta. Uvijek je spreman za najteže izazove koji se pojavljuju u današnjem poslovanju.

Zaposlen je na mjestu voditelja prodaje u poduzeću Centar Alata iz Osijeka, a iza njega je više od 20 godina radnog iskustva u proizvodnji i prodaji. Idejni je osnivač i voditelj video bloga Ključ 13. Sve slobodno vrijeme koristi za kreiranje i osmišljavanje novih uradi sam projekata.

Lidija Pajić

Predavanje: Pretvorite virtuelne goste u prave goste

Trenutno u Splitu, Lidija je u potrazi za poslovnim izazovima i daljim učenjem priliku prepoznala u Adriatic.hr turističkoj agenciji, gdje kao specijalist za internet marketing radi više od godinu dana.

Apsolvent FONa na smjeru Informacioni sistemi i tehnologije, po životnoj filozofiji AIESECovac, zaljubljenik u web i projekte, Lidija je svoju profesionalnu karijeru započela u Vast.com – tech start-up u Beogradu i to kao koordinator na projektima.

Na Web::Strategiju 13 dolazi u želji da dosadašnje iskustvo i ideje razmjeni sa drugim sudionicima na konferenciji.

Vedran Križek

Predavanje: Važnost kontinuiranog razvoja tehnologije u procesu osvajanja i zadržavanja tržišnog udjela

Vedran je tehnički direktor i jedan od osnivača tvrtke Trikoder iz Zagreba. U svojoj profesionalnoj karijeri projektirao je i vodio razvoj na nekim od većih web projekata u Hrvatskoj i regiji, kao što su njuskalo.hrvecernji.hr,zurnal24.sivijesti.me i drugi.

Igor Gregurec

Predavanje: A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

Igor je zaposlen u tvrtki ECS d.o.o. gdje radi kao stariji konzultant za informacijsku sigurnost na projektima vezanim uz PCI DSS, BCMS te ISMS. Prije toga je radio nekoliko godina kao savjetnik za informacijsku sigurnost u tvrtki KING ICT d.o.o kao i u tvrtkama HT d.d. i Ericsson Nikola Tesla d.d. gdje je radio na kompleksnim telco projektima.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je također 2006.godine završio i poslijediplomski studij „Diploma Study in Management“. Igor posjeduje certifikate CISSP, CISM, CRISC, CGEIT iz domena informacijske sigurnosti i IT upravljanja odnosno CAP iz domene upravljanja poslovnim procesima.

Bojan Bajgorić Šantić

Predavanje: Web::Report by Rep.hr

Bojan je diplomirao na smjeru Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a između ostalih obavljao je i posao zamjenika urednika web izdanja business.hr-a u kojem je stekao novinarsko i uredničko iskustvo.

Krajem 2008. godine s partnerima osniva tvrtku i pokreće IT job i news portal Rep.hr koji je u početku objavljivao vijesti i oglase za posao iz IT-a i ekonomije, da bi se s vremenom isključivo posvetio IT branši. Kroz ranije poslove i kroz posao na svom portalu, stekao je iskustvo u području hrvatskog Internet tržišta, tržištu poslova na Internetu, marketingu, PR-u i poduzetništvu.

U sklopu portala pokrenuo je i ciklus predavanja o IT poslovima na FER-u na kojima studentima dovodi zaposlenike raznih tvrtki kako bi ih upoznao s svijetom rada.

Kotizacija

Za registraciju svog dolaska kliknite ovdje -> REGISTRACIJA SUDIONIKA!

Redovne cijene kotizacija (ulaznica), izdvojene za svaki dan, navedene su u cjeniku:

Konferencijski dan Trajanje Cijena
(bez PDV-a)
Cijena
(s PDV-om)
Regional
price
***
1. dan* od 09:00 do 18:00 1.500,00 kn 1.845,00 kn 123,00 €
2. dan** od 09:00 do 13:30 1.000,00 kn 1.230,00 kn 123,00 €
od 14:30 od 19:00 1.000,00 kn 1.230,00 kn 123,00 €
3. dan** od 11:00 do 16:00 1.000,00 kn 1.230,00 kn 123,00 €

* Prvi dan se održavaju edukativna predavanja uz networking gdje dolazi najveći broj ljudi. Web::Klub članovi na prvi konferencijski dan dolaze potpuno besplatno, za ostale su organizatori pripremili značajne popuste 1. dana.

** Drugi i treći dan se odvijaju specijalizirani seminari (suradnja s Web::Edukacijom) za najviše 20-ak polaznika u 4 grupe edukacija gdje su u cjeniku navedene redovne cijene za svaku pojedinu edukaciju. No, postoje i popusti za drugi i treći dan.

*** Cijene u eurima (EUR) su navedene za međunarodna (regionalna) plaćanja i sadrže – cijenu ulaznice, porez na dodatnu vrijednost, dio troškova SWIFT/IBAN/BIC transakcije (samo dio domicilne banke organizatora – Erste banka), te uračunat značajan fiksni popust (50%) u odnosu na redovnu cijenu u kunama kao dar svim uvaženim gostima iz regije (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, …) zbog troškova puta i smještaja u Zagrebu.

Korisni Linkovi

Zvaničan sajt događaja

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR