Wrapup prvog dana biZbuZZa

30.10.2008.

Konferenciju je otvorila ministarka Jasna Matić izražavajući, izmedju ostalog, zadovoljstvo time da mladi više ne žele da postanu ‘pevačice ili pevači’ već preduzetnici. Ciljevi ministarstva su da javno mnjenje bolje prepozna značaj IKT, donošenje propisa i regulatornih okvira te unapredjenje tržišta telekomunikacija i dostupnosti širokopojasnog Interneta.

 

Nakon ministarke je nastupio unekoliko neorganizovan panel gde je bilo interesantno čuti neke ideje o organizaciji e-governmenta u SAD te priču o perspektivama razvoja elektronskog plaćanja u Srbiji.

Dragan Varagić je održao standardno dobro predavanje o pisanju sadržaja za web koja je bila fokusirana na osnove pisanja na Mreži i razlike izmedju pisanja off- i online. Posle Dragana je usledilo jednako korektno predavanje Radeta Tričkovića na temu oglasnog potencijala domaćeg weba.

Jedno od interesantnijih predavanja prvog dana biZbuZZa je održao Ilija iz ekipe Vesti.rs koji nas je proveo kroz proces osmišljavanja i realizacije ovog agregatora vesti.

Marko Bijelić (nažalost?) nije bio kontroverzan kao prošle godine ali je ispričao svoja mišljenja i iskustva vezana za online biznis u Srbiji. Na njega se navezao i Vladimir Živaljević koji je izmedju raznih stvari pričao o Stetoskopu.

Bila su održana i predavanja BiS IT Recycling, MyCity foruma i Komore mladih Srbije.

Šta se vama najviše/najmanje svidelo? Postavite komentare preko forme ispod posta.

PS
Za svako predavanje možete naći i preuzeti prezentaciju sa kraja pojedinačnih postova.

PPS
Povucite RSS feed IT Dogadjaja putem ovog linka.

Autor: Vukašin Stojkov

2 komentara

31.10.2008. @ 12:27

Svaka cast na organizaciji web stranice i cestim updateom. Posebno sam odusevljen ppt prezentacijama koje ste postavili. Zao mi je sto nisam prisustvovao BizBuzzu, ali ce mi ovi materijali makar malo nadoknaditi izgubljeno.

Veliki pozdrav organizatorima!

31.10.2008. @ 19:53

Miloše, hvala na lepim rečima, drago nam je da si našao korisne informacije na ITD sajtu…spremamo i jedan veliki wrap up, tj. naše viđenje kompletnog biZbuZZ-a, nadamo se da ćemo taj materijal imati spreman tokom narednih par dana.


DODAJ KOMENTAR