BubbleCup Takmičenje


Warning: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments in /var/www/vhosts/itdogadjaji.com/httpdocs/wp-content/plugins/event-calendar/template-functions.php on line 513

BubbleCup TakmičenjeMicrosoft Development Center Serbia (MDCS) i Društvo za informacione sisteme i računarske mreže – Informaciono društvo Srbije organizuju nacionalno takmičenje u kodiranju – BubbleCup. Kvalifikacije počinju od 1. maja, a finale će se održati u septembru.

 BubbleCup je timsko takmičenje namenjeno studentima i srednjoškolcima u Srbiji. Cilj takmičenja je popularizacija programiranja medu mladima, kao i poboljšanje uspeha ekipa naše zemlje na međunarodnim takmičenjima. Po svom konceptu, takmičenje je vrlo slično najjačem međunarodnom takmičenju u programiranju, ACM ICPC.

Takmičenje se sastoji iz dva dela – dva kruga on-line kvalifikacija koji se održavaju tokom proleća, i finalnog takmičenja u septembru (Beograd).

Sve informacije o takmičenju, kao i prijava i temeljno objašnjenje pravila, nalaze se na sajtu http://www.bubblecup.org

Takmičenje organizuje Društvo za informacione sisteme i racunarske mreže (http://www.e-drustvo.org), a glavni sponzor je Microsoft Development Center Serbia (http://www.microsoft.com/scg/mdcs).

Kvalifikacije

  • Početak prvog kruga 1. maj 2008.
  • Kraj prvog kruga 25. maj 2008.
  • Rezultati prvog kruga 31. maj 2008.
  • Početak drugog kruga 1. jun 2008.
  • Kraj drugog kruga 25. jun 2008.
  • Rezultati drugog kruga 30. jun 2008.

Važna napomena: na takmičenje se možete prijaviti tokom čitavog trajanja obe runde.

Finale

Septembar 2008. Tačan datum biće određen naknadno.

Nagrade

U skladu sa motom takmičenja “Budi na vrhu”, za najbolje ekipe obezbeđene su vredne nagrade.

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR