Ilija Bursać je održao prezentaciju “Vesti.rs – iskustva iz startup-a“, a Jovana RadakMyCity – ideja i svrha foruma“. Ilijine slajdove obavezno pogledajte…

 

Ilija je počeo priču detaljima o ideji koja je stajala iza njihove odluke da se napravi news servis, iako je na tom polju već postojala ozbiljna konkurencija. Tokom te prve faze prezentacije se malo zbunio, priznao da mu je ovo prva prezentacija koju drži, a za spontanost bio nagrađen apsolutno najjačim aplauzom prvog dana biZbuZZ-a.

Dalje je prikazana faza analize, pravljenja koncepta i dizajna sajta vesti.rs, a najavljen je i novi dizajn koji treba da postane aktuelan krajem ove ili početkom naredne godine. Vesti.rs prikupljaju vesti sa 30ak izvora, a među njima je i sajt ITDogadjaji.com :)

Zanimljivo je pomenuti i da je u planu da dodatno dorade softver tako da omoguće da sistem npr. reči “Novi Sad” i “novosadski” tretira kao jednu istu frazu.

U ovom projektu koji ima više od 40.000 posetilaca dnevno je učestvovalo četvoro ljudi.

Preuzmite kompletnu prezentaciju ovde.

Nakon Ilije je za govornicu izašla Jovana, koja je predstavila MyCity forume. Tu ne možemo ništa posebno izdvojiti, da je MyCity firma, mogli bismo reći da su odradili dobru PR prezentaciju.

MyCity kompletna prezentacija je ovde.

Komentarišite ova predavanja! Neka se i vaš glas čuje – da li je bilo zanimljivo, da li imate zamerke ili se ne slažete sa onim što je rečeno?

Share and Enjoy:

Tags: , ,